Top 10 Grootste Sportscholen Van Nederland

De sportschool, niet voor iedereen een favoriete plek. Toch weten we allemaal dat meer sporten gezond voor ons is. Het draagt bijvoorbeeld bij aan de werking van de hersenen en het helpt tegen stress. Ook krijg je er uiteindelijk veel meer energie van.

Waarom vinden we het dan toch zo moeilijk om regelmatig een bezoekje aan de sportschool te brengen? Veel mensen geven tijdgebrek de schuld. En dit terwijl er eigenlijk overal een sportschool om de hoek zit! Ook is gezondheid een veel voorkomende reden om niet te sporten.

Naast wandelen en fietsen staat fitness in de top drie van meest beoefende sporten in Nederland. Dit is ook zeker terug te zien in het aantal sportscholen. De laatste jaren hebben fitnessketens flink uitgebreid in Nederland.

Wij hebben de top tien van grootste sportscholen van Nederland op een rij gezet. Welke keten heeft de meeste locaties? Lees snel verder om te kijken welke er bij jou in de buurt zitten.

1. Basic-Fit

Beeld: Basic-Fit

Aantal vestigingen: 214

Dan zijn we aangekomen bij de nummer één van onze lijst. Basic-Fit heeft 214 vestigingen over heel Nederland. Bij een lidmaatschap krijg je naast toegang tot alle locaties ook toegang tot een mobiele app. Met deze app kan je ook thuis trainen.

Veel van de Basic-Fit vestigingen zijn 24 uur per dag geopend. Naast een abonnement voor alleen jezelf kan je er ook voor kiezen een abonnement te delen met iemand anders. Deze moet wel op hetzelfde adres ingeschreven staan. Met dit abonnement is het ook mogelijk om een vriend mee te nemen tijdens het trainen, hierdoor kan je extra geld besparen.

2. Fit20

Beeld: Fit20

Aantal vestigingen: 131

Voordat we verder gaan met de grootste keten van Nederland kijken we eerst naar de nummer twee van de lijst. Fit20 heeft 131 vestigingen over het gehele land. Het concept van Fit20 is één keer per week 20 minuten trainen. Deze 20 minuten zijn onder begeleiding en op afspraak.

In tegenstelling tot veel andere sportscholen vind je bij Fit20 geen spiegels, muziek en veel andere sporters. Iedere sporter heeft zijn eigen trainer. Omkleden is volgens Fit20 ook niet nodig, want de ruimte is koel en door de langzame training transpireer je niet of nauwelijks.

3. Anytime Fitness

Beeld: Anytime Fitness

Aantal vestigingen: 100

Dan zijn we aangekomen bij de top drie van onze lijst. De naam zegt het al, Anytime fitness is 24 uur per dag geopend. De honderd vestigingen zijn verspreid over het hele land. Ook zijn er meerdere vestigingen in onder andere het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Spanje en België. Met een abonnement heb je toegang tot alle 5000 vestigingen.

Anytime Fitness werkt net als andere ketens in deze lijst met een franchise systeem. Je kan je als sportschool dus aansluiten bij de organisatie of een sportschool openen als franchise. Bij iedere vestiging worden zowel groepslessen als persoonlijke begeleiding aangeboden.

4. Fit for free

Beeld: Fit for free

Aantal vestigingen: 95

Voor dat we naar de top drie van onze lijst gaan, kijken we eerst naar Fitnessketen Fit for Free. Met 95 locaties één van de grotere spelers in Nederland. Over het gehele land zijn vestigingen te vinden.

Fit for free is gericht om sporten voor iedereen betaalbaar te maken. Naast een fitnesszaal met apparaten en gewichten worden er ook groepslessen aangeboden, hier moet wel een extra abonnement voor afgesloten worden. Met een abonnement heb je toegang tot alle vestigingen van Fit for free.

5. Curves

Beeld: Curves

Aantal vestigingen: 46

Op de nummer vijf vinden we de derde vrouwen sportschool. Bij Curves wordt ook gewerkt met een 30 minuten programma speciaal gericht op vrouwen. In Nederland heeft Curves 46 vestigingen, wereldwijd zijn er duizenden franchise locaties te vinden.

Iedereen kan zich aansluiten bij de franchise keten. Er is geen ervaring nodig in de fitnessindustrie en je hoeft geen vrouw te zijn. Ook mannen mogen een curves locatie openen. Wel is het verplicht om het Curves-concept te volgen, een eigen versie hiervan is dus niet mogelijk.

6. Fitland

Beeld: Fitland

Aantal vestigingen: 37

Fitland is met 37 vestigingen de nummer zes van onze lijst. De sportclubs bevinden zich vooral in het zuiden van het land. Eind 2019 werden een aantal van Fitland’s vestigingen overgenomen door Basic-Fit, die wij later in de lijst nog tegen komen.

Bij Fitland worden naast personal training ook veel groepslessen aangeboden. Spinning, yoga en een variatie Les MIlls lessen staan dagelijks op het programma. Naast sporten is de mogelijkheid te kiezen voor persoonlijke voedingsbegeleiding. Ook hebben meerdere locaties een sauna en/of squash baan.

7. Hart for her

Beeld: Hart for her

Aantal vestigingen: 34

We gaan door met de tweede vrouwen sportschool van onze lijst. Ook Hart for her is alleen toegankelijk voor vrouwen. De 34 vestigingen zijn te vinden over het hele land, vooral in het midden van Nederland zijn er meerdere locaties.

Hart for her werkt net als Fit4lady met een circuittraining van dertig minuten. Naast de training biedt de sportschool ook een zogenaamd balansprogramma aan. Voedingsadvies of zelf een heel voedingsprogramma wordt afgesteld op jouw situatie en het fitnessdoel dat jij jezelf stelt.

8. Laco

Beeld: Laco

Aantal vestigingen: 31

De volgende sportschool biedt naast fitness ook veel andere activiteiten aan. Laco heeft 31 vestigingen waar het ook mogelijk is om te zwemmen, tennissen en squashen. Er is ook een locatie met een schaatsbaan.

Op vrijwel alle vestigingen van Laco is een sauna aanwezig. Er zijn abonnementen beschikbaar die alleen toegang geven tot de fitnessruimtes, maar ook uitgebreidere lidmaatschappen inclusief zwemmen en groepslessen. De locaties zijn over het hele land verspreid, maar zijn vooral veel te vinden in het zuiden van het land.

9. Sportcity

Aantal vestigingen: 25

De nummer negen van onze lijst heeft 25 locaties. Sportcity heeft vooral locaties in het westen van het land, maar er zijn ook locaties in Tilburg, Eindhoven en Echt. Er worden naast de traditionele fitness training ook groepslessen en yoga aangeboden.

Op alle locaties van Sportcity is een sauna inbegrepen. Ook is er een kinderopvang genaamd citykids, waar je je kinderen kan onderbrengen terwijl je sport. Sommige locaties hebben ook een squashbaan en een café.

10. Fit4lady

Beeld: Fit4lady

Aantal vestigingen: 17

We beginnen onze lijst met Fit4lady. Deze sportschool speciaal voor vrouwen heeft zeventien vestigingen. Er zijn vooral veel locaties in Noord-Holland, maar er is ook een vestiging in Leeuwarden, Goeree-Overflakkee, en Nuenen.

De sportschool is geen traditionele zaal met apparaten en gewichten. Fit4lady werkt met een dertig minuten concept. Door middel van een circuittraining komen alle spiergroepen aan bod. De training kan ieder moment gestart worden en wordt begeleid door trainsters.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Oudste en Bekendste Bouwwerken Ter Wereld

Top 10 Knapste Mannen Van Nederland