Top 10 Grootste Motorclubs van Nederland

De grootste motorclubs van Nederland hebben behoorlijk wat leden. De geschiedenis die de motorclubs hebben roept bij veel mensen nogal wat vragen op.

Sommige clubs staan bekend als organisatie waar criminele activiteiten voorkomen, maar hier is niet altijd bewijs voor.

Toch bestaan er een aantal grote motorclubs die door het Openbaar Ministerie worden aangewezen als 1% motorclub.

Deze clubs zijn soms verboden, maar blijven vaak toch bestaan. Vaak hebben de leden van de grote motorclubs eenzelfde overtuiging, en voelen ze zich verbonden met elkaar.

De liefde voor motorrijden is hierbij de verbindende factor.

De meeste grote motorclubs in Nederland zijn lokale takken van grotere motorclubs die in verschillende landen bestaan.

Welke de grootste zijn in Nederland, lees je in dit artikel. Dit zijn de top 10 grootste motorclubs van Nederland.

1. Satudarah

De grootste motorclub van Nederland is Satudarah MC Maluku. De motorclub is opgericht in 1990, door een groep vrienden die hun liefde voor motoren met elkaar deelde. Satudarah is een voornamelijk Molukse motorclub, waarbij de naam staat voor één bloed. De leden van de club zijn te herkennen aan de geel, zwarte kleuren waarop een Alfoerse krijger staat afgebeeld.

De motorclub is lang lid geweest van de raad van 8, die bestaat om de verstandhoudingen tussen verschillende clubs positief te houden. Hier zijn ze echter een aantal jaren geleden uitgestapt. Het openbaar ministerie heeft regelmatig actieve onderzoeken lopen naar de leden, en deze is aangemerkt als verboden motorclub. Maar toch blijft de club bestaan, en zijn de leden verspreid over circa 20 chapters door heel Nederland.

2. Hells Angels MC

De Hells Angels Holland is de Nederlandse tak van de wereldwijde Hells Angels motorclub. Binnen Europa is het Nederlandse chapter van de Hells Angels een van de grootste en belangrijkste.

De Hells Angels begonnen in Nederland als brommerclub in de jaren 70. Maar al snel groeide de motorclub uit tot een groter geheel als onderdeel van de wereldwijde Hells Angels MC. De club in Nederland is verdeeld in verschillende chapters, waarvan er 17 actief zijn in Nederland.

3. No Surrender MC

No Surrender MC behoort in Nederland ook tot de lijst van verboden motorclubs, dus het aantal leden op dit moment is niet heel zeker. Maar voordat de club officieel verboden werd, bestond deze uit circa 900 leden die in verschillende plekken in Nederland wonen. 

De 1% motorclub is in 2013 ontstaan toen voormalig Satudarah lid Klaas Otto opstapte uit onvrede over het beleid binnen de club. Veel leden stapten over samen met Klaas naar de nieuwe club genaamd No Surrender MC. De motorclub is niet alleen in Nederland actief, maar heeft afdelingen in zeven Europese landen.

4. Bandidos MC

De Bandidos MC is sinds 2017 verboden door de rechter, maar de leden blijven toch actief. Het verbod op de club geldt namelijk alleen voor de grote Nederlandse club, maar de lokale chapters zijn blijven bestaan waardoor je nog regelmatig een Bandidos lid op de weg tegen kunt komen.

In Nederland zijn er honderden leden die bij de lokale afdelingen van de Bandidos zitten. Buiten Nederland bestaan er nog zo’n 300 chapters verspreid over de hele wereld, waardoor de Bandidos MC wereldwijd ook een van de grootste motorclubs is.

5. Caloh Wagoh MC Main Triad

De Caloh Wagoh MC Main Triad is een motorclub uit Den Haag die is ontstaan na de samenvoeging van twee andere clubs. De motorclub is vrij gesloten en er wordt dan ook niet veel informatie over Caloh Wagoh MC Main Triad naar buiten gebracht.

De club heeft verschillende afdelingen in Nederland, maar er zijn ook leden in België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Naar schatting heeft de club een paar honderd leden, maar exacte cijfers zijn er niet.

6. Red Devils MC

De Red Devils MC heeft in Nederland een aantal verschillende chapters die autonoom van elkaar opereren. De motorclub is actief in meerdere landen, en is de officiële supportclub van de Hells Angels.

De leden dragen vesten met de officiële kleuren die hetzelfde zijn als die van de Hells Angels, namelijk rood en wit. Met 12 chapters in Nederland alleen al, en tientallen wereldwijd, behoren de Red Devils MC tot de grotere motorclubs van Nederland.

7. Black Sheep MC

Black Sheep MC is nog maar vrij recentelijk opgericht in 2014. Sindsdien heeft de club er flink wat leden bijgekregen, die nu verspreid zitten over vijf chapters in verschillende plaatsen. De Black Sheep MC is een actieve motorclub met wekelijkse clubavonden, en er worden regelmatig evenementen en tours voor de leden georganiseerd.

Zoals de naam doet vermoeden is het logo van de Black Sheep gerelateerd aan de naam. De club heeft een schedel van een schaap als logo, waarop grote slagtanden en hoorns te zien zijn.

8. Veterans MC

De Nederlandse motorclub Veterans MC is een speciale club voor mensen die op oorlogsmissies zijn geweest. De club bestaat dan ook in zijn geheel uit ex-militairen die samen een passie voor motoren met elkaar delen, maar ook ervaringen kunnen uitwisselen.

De Veterans MC motorclub heeft drie chapters verspreid over Nederland met tientallen leden. Het logo  van de club is te herkennen aan de schedel met baret, met als achtergrond de Nederlandse vlag. De club organiseert regelmatig bijeenkomsten en gaat touren bij goed weer.

9. Gringos MC

De Gringos MC is een motorclub waarvan het clubhuis is gevestigd in Medemblik. De club was vroeger een supportclub van de Rogues MC motorclub, maar is tegenwoordig een volwaardige eigen club.

De Gringos MC gaan regelmatig touren, en het clubhuis heeft een eigen werkplaats en bar waar veel leden regelmatig te vinden zijn. De Gringos zijn te herkennen aan het logo die bestaat uit een grote sombrero met daarbij een snor en zonnebril.

10. Originals MC

Beeld: Originals MC

De Originals MC is de eerste club die in deze lijst voorkomt. Het is een motorclub die is verdeeld in verschillende chapters verspreid door Nederland. De club houdt zich aan de traditionele waarden van motorclubs, waarbij gezelligheid en touren een belangrijk onderdeel vormen.

Originals MC blijft als motorclub groeien, en de leden staan altijd open voor nieuwe motorrijders die op zoek zijn naar een goede club. Ook is de Originals MC een club waar je terecht kunt voor ritten door verschillende landen.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Beste Android Torrent Clients

Top 10 Moeilijkste MBO Opleidingen