Top 10 Grootste Dierentuinen In Frankrijk

Beeld: La Palmyre Zoo

Ga je op vakantie naar Frankrijk, dan is de kans groot dat je niet de hele tijd op de camping, in het hotel of aan het strand wilt zitten. Dagjes eropuit gaan en zien wat de omgeving je nog meer te bieden heeft is dan eigenlijk gewoon een must.

Kies je in dat geval voor een bezoek aan een zoo, dan is de kans groot dat je aangenaam verrast zult worden. Het land telt namelijk tal van prachtige dierentuinen, waarvan de hieronder genoemde 10 de grootsten zijn.

1. ZooParc de Beauval

Beeld: ZooParc de Beauval

De absolute nummer 1 onder de dierenparken in Frankrijk is zonder meer ZooParc de Beauval in de stad Saint-Aignan. Sterker nog, dit park met een grootte van 26 hectare wordt zelfs tot een van 15 mooiste dierentuinen ter wereld gerekend.

Op zich is dat ook niet zo verwonderlijk, als je je bedenkt dat ZooParc de Beauval plaats biedt aan meer dan 4.600 dieren, waaronder 2.000 vogels. Ingedeeld op diersoorten komt het aantal op meer dan 600 uit.

In dit park kun je kennismaken met enkele zeer zeldzame soorten, waaronder koala’s, witte tijgers, witte leeuwen, okapi’s, boomkangoeroes en zeekoeien.

2. Réserve Africaine de Sigean

Beeld: Réserve africaine de Sigean

Réserve Africaine de Sigean is een groots opgezet zoölogisch park. Het is de thuisbasis van meer dan 3.800 dieren, die vreedzaam op de 300 hectare van het park leven. Het reservaat herbergt onder meer leeuwen, olifanten, neushoorns, zebra’s, impala’s en gnoes.

Daarnaast kun je er emoes, ara’s, pythons, boa’s en alligators bewonderen. De specialiteit van dit park is z’n uitgestrektheid. Daardoor kan zo goed mogelijk de oorspronkelijke wilde natuur van de dieren in stand worden gehouden. Het park is verdeeld in twee delen. Het eerste deel omvat een safari, die je met een voertuig kunt doorkruisen en in 4 grote ruimtes is opgedeeld.

Je kunt er kennismaken met beren, leeuwen, de bush en de Afrikaanse savanne. Het tweede deel van het park is gewoon wandelend te bezoeken. Tijdens je wandeling ontdek je tal van primaten, vogels en andere zoogdieren uit de hele wereld.

3. La Palmyre Zoo

Beeld: La Palmyre Zoo

Een van de grootste dierentuinen in Frankrijk ligt vlakbij Royan, aan de Atlantische kust. De zoo ging in 1966 van start en bevindt zich in het hart van een pijnbomenbos.

Je treft er meer dan 110 diersoorten aan, die in 6 verschillende categorieën zijn gegroepeerd: vogels, primaten, carnivoren, hoefdieren, zeezoogdieren en reptielen. Als je alle dieren in deze categorieën bij elkaar optelt, dan kom je uit op ruim 1.600 stuks.

De meest indrukwekkende soorten die deze dierentuin als hun thuis beschouwen, zijn ongetwijfeld de gorilla’s en de ijsberen. Beide zijn zowel op het land als onder water te bewonderen dankzij de grote onderwaterbezichtigingsgebieden.

4. Zoo La Flèche

Beeld: Zoo de la Flèche

Zoo La Flèche was de allereerste Franse privé-dierentuin in die in 1946 haar poorten voor het publiek opende. Met 1.500 dieren – die in totaal 150 verschillende soorten vertegenwoordigen – en de aanwezigheid van 800 plantenvariëteiten kan deze dierentuin zonder meer als onderscheidend worden aangemerkt.

Bezoekers kunnen van de unieke gelegenheid gebruikmaken om onder meer tussen de ijsberen, tijgers en witte wolven te overnachten. Dit wordt mogelijk gemaakt middels het huren van een van de hutten, die in het midden van het 14 hectaren grote kavel zijn gebouwd.

5. Zoo Amnéville

Beeld: Parc Zoologique d’Amnéville

Zoo Amnéville is een van de grootste dierentuinen van Frankrijk. Het wordt door menigeen ook als een van de mooiste van heel Europa beschouwd.

Deze dierentuin, gelegen aan de Moezel, tussen Metz en Thionville, bevindt zich in een bosgebied van 16 hectare en herbergt in totaal 2.000 dieren, die 350 soorten vertegenwoordigen. Alle dieren zijn in gevangenschap geboren en zijn gegroepeerd in grote leefruimten, die hun natuurlijke omgeving zo goed mogelijk nabootsen.

Bezoekers kunnen onder meer olifanten, giraffen, tijgers, emoes, papegaaien, zwarte panters, witte neushoorns en zelfs ijsberen van dichtbij bekijken. Het park huisvest ook een aantal bedreigde diersoorten, waaronder de zeldzame witte tijger.

6. Zoo Doué-La-Fontaine

Beeld:Bioparc

Zoo Doué-La-Fontaine huisvest bijna 1.000 dieren, die op een prachtig rotsachtig terrein van meer dan 15 hectare leven. De dieren zijn verspreid over verschillende gebieden, met uiteenlopende soorten in dezelfde grote verblijfsruimte.

Uitzondering hierop zijn vanzelfsprekend de katachtigen en hun soortgenoten. Deze dierentuin herbergt verschillende emblematische soorten zoals tijgers, leeuwen en lynxen.

Het meest indrukwekkende kenmerk van dit park is de Grote Zuid-Amerikaanse Volière, waar bezoekers honderden elegante vogels kunnen bewonderen.

7. Zoo de Montpellier

Beeld: La Serre Amazonienne

Om van het mediterrane struikgewas naar het regenwoud van de Amazone te gaan hoef je slechts één stap te zetten. Zoo Montpellier biedt plaats aan meer dan 1.350 dieren en heeft de grootste overdekte Amazonejungle van Frankrijk.

De dierentuin beschikt over 52 zoogdiersoorten, 30 vogelsoorten en 15 reptielensoorten, die uit Afrika, Eurazië, Zuid-Amerika, Oceanië of gewoon uit Frankrijk afkomstig zijn.

De reptielencollectie, bestaande uit slangen, hagedissen, schildpadden en diverse soorten krokodillen zijn verspreid over 2 vijvers en 52 leefruimten, die in veel gevallen tot de grootsten van Europa behoren.

8. Parc des Félins

Beeld: Parc des Félins

Parc des Félins, is een zoölogisch park dat – zoals de naam al aangeeft – aan de wereld van de katachtigen en de maki’s is gewijd. Het park gebruikt meer dan 70 hectare groene ruimte, waardoor de dieren toegang hebben tot grote leefruimtes en water.

Het park is in 4 delen gesplitst: Europees, Afrikaans, Amerikaans, Aziatisch. In totaal tref je er ongeveer 140 katachtigen aan, waaronder 26 verschillende soorten. Het doel van het park is om het welzijn en de voortplanting van niet alleen de katachtigen, maar ook van de maki’s te bevorderen.

Het is een unieke plek, vol karakter, gelegen in het bosgebied van La Fortelle.

9. Planète Sauvage

Beeld: Planète Sauvage

Planète Sauvage, oftewel ‘Wilde Planeet’, is een wildreservaat waar zowel wilde land- als zeedieren uit alle continenten naast elkaar leven. Dit dierenpark, dat meer dan 80 hectare beslaat en bijna 1.000 dieren van 150 verschillende soorten herbergt, bestaat uit vier delen.

Met een 10 kilometer lange safaririt aan boord van een voertuig, passeren bezoekers twee dozijn vlaktes, die bevolkt worden door tal van indrukwekkende dieren, zoals olifanten, leeuwen, giraffen, beren, tijgers, jachtluipaarden en zelfs antilopen en kangoeroes.

Daarnaast beschikt het park ook over diverse gedeeltes waar je gewoon doorheen kunt wandelen.

10. Zoo Safari de Thoiry

Beeld: Thoiry ZooSafari

Zoo Safari de Thoiry, gelegen in het domein van het kasteel van Thoiry in de regio Yvelines, is een zoölogisch safaripark met een uniek concept. Binnen de 380 hectaren van het domein zijn er 150 gereserveerd voor ongeveer 1.000 dieren, die opgedeeld zijn in 130 verschillende soorten, waaronder 46 soorten zoogdieren, 26 vogelsoorten, 9 soorten reptielen en 10 soorten ongewervelde dieren.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Grootste Steden van Frankrijk

Top 10 Leukste Bezienswaardigheden Van Maastricht