Top 10 Grootste Banken van Amerika

Geld, we willen er allemaal veel van hebben. Maar waar komt het eigenlijk vandaan? De uitvinders van het briefgeld zijn de Chinezen. Al 740 jaar voor Christus werd het eerste papiergeld gedrukt. De reden hiervoor was dat de gouden munten te zwaar waren.

De grootste bank van Amerika is JPMorgan Chase & Co. Bijna de helft van alle inwoners van de Verenigde Staten is klant bij deze bank. Met een totaalbezit van meer dan 3 biljoen dollar is dit de grootste bank van Amerika.

Geld heeft wereldwijd niet dezelfde maat. Sommige landen hebben grotere biljetten dan andere. Het grootste bank biljet komt uit de Filipijnen. Ter ere van de onafhankelijkheid van het land werd er in 1998 een biljet van 20 bij 15 centimeter gedrukt. Leuk om te verzamelen, maar niet zo handig om mee te nemen in je portemonnee.

De tijd dat we met al ons geld rond moesten lopen is gelukkig al lang voorbij. Je hebt meestal alleen het geld dat je echt nodig hebt in biljetten en de rest staat op je bankrekening. De eerste bank ter wereld is de Banca Monte dei Paschi di Siena, die werd geopend in 1472 in de Italiaanse stad Siena.

Banken zijn er over de hele wereld. Ook in de Verenigde Staten zijn er veel, maar welke zijn nu eigenlijk het grootste van het land? Wij hebben een top tien samengesteld van de grootste banken van Amerika.

1. JPMorgan Chase & Co.

 • Totaal bezit: $3 biljoen
 • Hoofdkantoor: New York

Ook deze bank heeft als hoofdkantoor de stad New York. Chase Bank is de afdeling consumenten bankieren van JPMorgan Chase.

In tegenstelling tot zijn concurrenten onderneemt Chase stappen om zijn kantorennetwerk in belangrijke markten uit te breiden. De bank heeft momenteel bijna 5.000 kantoren en 16.000 geldautomaten. Volgens de bank is bijna de helft van de huishoudens in de Verenigde Staten klant van Chase.

2. Bank of America Corporation

 • Totaal bezit: $2,3 biljoen
 • Hoofdkantoor: North Carolina

Bank of America bedient wereldwijd ongeveer 66 miljoen consumenten, en kleine zakelijke klanten. Net als veel van de grootste banken staat Bank of America bekend om zijn digitale innovatie.

Het heeft meer dan 37 miljoen digitale klanten en ervaart succes na de introductie van zijn virtuele assistent, Erica, die rekeninghouders bijstaat bij verschillende taken. Eigenlijk een Siri of Alexa versie van een bank.

3. Wells Fargo & Co.

 • Totaal bezit: $1,8 biljoen
 • Hoofdkantoor: San Francisco

Wells Fargo werd opgericht in 1852. Hoewel de bank zich heeft toegelegd op het sluiten van filialen, heeft zij nog steeds de meeste filialen van alle banken in het land.

Naast de hoofd-app heeft Wells Fargo een spaar-app en een app voor mobiel bankieren geïntroduceerd die gericht is op millennials. De bank heeft een nieuwe naam gekregen en richt zich op het herstellen van de relatie met klanten.

4. Citigroup

 • Totaal bezit: $1,7 biljoen
 • Hoofdkantoor: New York

Citigroup is een wereldwijde financiële dienstverlener. De retail bankafdeling, Citibank, is gevestigd in Sioux Falls, South Dakota.

Citibank heeft ongeveer 700 vestigingen in de Verenigde Staten en meer dan 1.800 vestigingen in het buitenland. Amerikaanse klanten hebben ook toegang tot meer dan 65.000 gratis geldautomaten.

5. U.S. Bancorp

 • Totaal bezit: $545 miljard
 • Hoofdkantoor: Minneapolis

We beginnen onze top vijf met een bank uit Minneapolis; de U.S Bancorp. U.S. Bancorp is de bankholding en het moederbedrijf van de U.S. Bank. De bank begon in 1863 als de First National Bank of Cincinnati.

Meerdere fusies leidden tot de oprichting van de bank die vandaag de dag bekend staat om zijn uitgebreide kantorennetwerk en investeringen in het verbeteren van zijn digitale aanbod. Want daar liepen veel van de banken nog ver achter, maar de apps van U.S. Bancorp zijn van alle gemakken voorzien.

6.Truist Financial Corporation

 • Totaal bezit: $499 miljard
 • Hoofdkantoor: North Carolina

Truist is de bank die is ontstaan ​​door de fusie van BB&T en SunTrust.

Truist levert financiële diensten aan ongeveer 10 miljoen consumentenhuishoudens. Het nieuwe bedrijf brengt BB&T en SunTrust, die op de 11e en 12e plaats stonden in de lijst met grootste banken, samen om de zesde grootste bank van de Verenigde Staten te vormen.

7. PNC Financial Services Group Inc.

 • Totaal bezit: $463 miljard
 • Hoofdkantoor: Pittsburgh

PNC is een regionale bank die actief is in delen van het noordoosten, zuiden en middenwesten van de Verenigde Staten. Het werd opgericht als Pittsburgh Trust and Savings Co., en in 2008 nam het de National City Corporation over. Die transactie verdubbelde de omvang van de bank. Tegenwoordig heeft de bank ongeveer 2.300 kantoren.

Op 16 november stemde PNC ermee in de BBVA USA bank over te nemen voor $ 11,6 miljard dollar. Deze overname zal naar verwachting van PNC Bank een top vijf bank maken, maar tot die tijd blijft de bank steken op nummer zeven.

8. TD Group US Holdings LLC

 • Totaal bezit: $402 miljard
 • Hoofdkantoor: New Jersey

TD Bank is de Amerikaanse commerciële bankafdeling van de Canadese TD Bank Group. Klanten hebben toegang tot hypotheken, deposito’s, creditcards en producten voor zakelijke en kleine zakelijke klanten.

De bank heeft ongeveer 1.300 vestigingen langs de oostkust en staat bekend als ‘America’s Most Handy Bank’ vanwege de flexibele openingstijden. De bank is erg succesvol, ondanks de huiverige houding van Amerikanen tegenover buitenlandse banken.

9. Bank of New York Mellon Corporation

 • Totaal bezit: $387 miljard
 • Hoofdkantoor: New York

Toen de New York Stock Exchange in 1792 werd geopend, was de Bank of New York het eerste bedrijf dat werd verhandeld. Tegenwoordig is Bank of New York Mellon een investeringsmaatschappij en werkt sinds 2007 op deze manier.

De bank bedient verschillende bedrijven en instellingen. Ook individuele investeerders en private banking-diensten zijn beschikbaar voor de vermogende klanten van de New York Mellon Bank.

10. Capital One Financial Corporation

 • Totaal bezit: $364 miljard
 • Hoofdkantoor: Virginia

Capital One is een Fortune 500-bedrijf met een aantal dochterondernemingen, waaronder Capital One Bank. Het hoofdkwartier van de bank is in McLean in de staat Virginia en de bank werd opgericht in 1994.

Naast vestigingen aan de oostkust en in Texas en Louisiana hebben bankklanten in geselecteerde steden toegang tot Capital One Cafés. In deze coffeeshops met gratis wifi kunnen bezoekers rekeningen openen en financiële workshops bijwonen.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Leukste Dierentuinen van België

Top 10 Beste Planten Voor een Nano Aquarium