Top 10 Goedkoopste Sigarettenmerken Van Nederland

SAMSUNG CSC

Roken kan een hoop geld kosten, maar je bespaart flink met de goedkoopste sigarettenmerken van Nederland. De overheid blijft de accijns en belastingen op sigaretten maar verhogen, waardoor de populaire en duurdere sigarettenmerken steeds meer geld gaan kosten. De prijzen van tabak stijger ieder jaar, en je wilt natuurlijk niet de hoofdprijs betalen voor een sigaretje.

Gelukkig zijn er ook goedkopere sigarettenmerken in Nederland te vinden. De kwaliteit van de sigaretten is nagenoeg hetzelfde, je betaald er alleen een stuk minder voor. Ja, de prijzen stijgen nog steeds, maar het verschil kan al snel oplopen in een paar euro. Hierdoor bespaar je met de goedkoopste sigaretten al snel honderden euro’s per jaar. Dit zijn de top 10 goedkoopste sigarettenmerken van Nederland.

1. L&M

L&M is een bekend merk in Nederland, en heeft ook de goedkoopste sigaretten terwijl de kwaliteit uitstekend is. Het van Amerikaanse merk is sinds het begin van de jaren 2000 in handen van Philip Morris en heeft toendertijd zijn entree op de Nederlandse markt gemaakt.

L&M heeft pakjes sigaretten in verschillende formaten. Zo kun je de kleinere pakjes kopen van 20 stuks, pakjes met 22 sigaretten of de grotere L&M boxen met 28 sigaretten. De grotere varianten zijn per sigaret goedkoper dan de kleinere. De rode L&M sigaretten zijn het meest populair, mocht je iets minder zware L&M’s willen, dan is de blauwe variant een stuk lichter.

2. Chesterfield

Chesterfield is een uitstekend sigarettenmerk die zeer goedkoop zijn. De pakjes bevatten in tegenstelling tot veel andere merken 23 sigaretten, en zijn ook nog eens goedkoper dan andere merken die 20 sigaretten per pakje bevatten.

Het is een Amerikaans sigarettenmerk die veel wordt gerookt in Nederland, en bestaat al heel wat jaren. De smaak van de sigaretten is krachtig en vol, wat resulteert in een pure tabaksmaak. Chesterfield heeft reguliere sigaretten, een selectie aan light sigaretten en andere varianten zoals Chesterfield Blue die voorzien zijn van een extra lang filter.

3. JPS

JPS is de afkorting voor John Player Special, een Engels merk die veel wordt verkocht in Nederland en een van de goedkoopste sigarettenmerken beschikbaar in Nederland. Het merk richt zich op budget rokers die een goede sigaret zoeken die niet te duur is.

De sigaretten van JPS komen in het standaardformaat van 20 stuks per pakje. Het merk verkoopt gewone sigaretten onder JPS Red, en light varianten als JPS Blue en Silver. Ook is het mogelijk om shag van JPS te kopen in de winkel.

4. Gauloises

Het Franse merk Gauloises heeft een trouwe schare aan rokers achter zich. Veel mensen kiezen voor dit merk vanwege de prijs, en de fijne rookervaring die het merk biedt.

De reguliere Gauloises hebben een krachtige, unieke smaak en zijn stevig geproduceerd waardoor ze niet uit elkaar vallen. De rode en blauwe Gauloises hebben een traditioneel pakje, en zijn te koop bij de meeste winkels en supermarkten die sigaretten aanbieden.

5. Elixyr

Elixyr is een merk uit Luxemburg, die zich profileert als hip en jong sigarettenmerk. Dit is ook terug te zien aan de prijs, want het is een van de goedkoopste merken in Nederland. Je betaald een stuk minder voor een pakje dan de reguliere merken, maar krijgt wel een goede kwaliteit aan sigaretten. 

De pakjes van Elixyr worden gemaakt van stevig materiaal, waardoor ze niet buigen in je broekzak. Het merk heeft een standaard Elixyr Red variant, een een light sigaret onder de naam Elixyr Blue.

6. Benson & Hedges

Benson & Hedges staat als betaalbaar sigarettenmerk op de zesde plaats. De Engelse fabrikant bestaat al tientallen jaren, en heeft een trouwe groep aan rokers die zweren bij het merk. 

De sigaretten van Benson & Hedges zijn in diverse supermarkten en winkels te vinden. De sigaretten zijn vol van smaak, en zitten qua nicotine tussen reguliere en light sigaretten in. Ook heeft het merk een paar soorten die lichter zijn dan normale light sigaretten.

7. Peter Stuyvesant

Een Nederlands merk vernoemd naar een historisch figuur? Dat is precies wat Peter Stuyvesant doet. De sigaretten zijn op veel plekken in Nederland te verkrijgen, maar het merk is wereldwijd bekend.

Peter Stuyvesant verkoopt degelijke sigaretten van goede kwaliteit. De Red en Gold varianten kom je het vaakst tegen, waarbij Gold de light sigaret is van Peter Stuyvesant. Daarnaast heeft het merk ook nog Blue en Silver sigaretten, die een stuk lichter zijn dan Red en Gold.

8. Davidoff

De Davidoff Classic is de meest populaire sigaret van dit merk, die overigens zeer competitief geprijsd is. Het merk heeft een luxe uitstraling en maakt ook onder andere sigaren en pijptabak. Vanuit Zwitserland worden de sigaretten geproduceerd, en vervolgens vervoerd naar Nederland.

Qua prijs ligt Davidoff precies in het midden, en zijn de sigaretten dan ook een goede keuze voor lichte rokers die houden van een volle smaak. Bovendien zijn de pakjes van Davidoff zeer stevig, en gaan ze niet snel kapot in je broekzak.

9. Lucky Strike

De sigaretten van Lucky Strike, ook wel Luckies genoemd, worden door veel mensen van over de hele wereld gerookt. Het merk heeft een zeer herkenbaar wit en rood logo, met sigaretten van zeer goede kwaliteit die niet al teveel kosten. Lucky Strike is een oud merk, en produceert al sinds het begin van de vorige eeuw sigaretten.

Luckies hebben een eigen, volle tabaksmaak, en de producent staat er dan ook bekend om het leveren van kwaliteitstabak. Net zoals bij veel andere merken het geval is, heeft ook Lucky Strike diverse soorten sigaretten. De traditionele Lucky Strike sigaretten worden overigens het meest verkocht en zijn op veel plekken terug te vinden.

10. Dunhill

Deze top 10 wordt geopend door het merk Dunhill. Dunhill produceert sigaretten die wat lichter van smaak zijn en niet te zwaar op de longen vallen. Ze gebruiken een speciale eigen tabaksblend, waardoor veel mensen kiezen voor deze goedkope sigaretten.

Het Britse sigarettenmerk produceert diverse soorten. Zo hebben ze een standaard en light variant, maar ook wat dunnere sigaretten. De rode sigaretten van Dunhill zijn het zwaarste om te roken, en bevatten 1.2 mg nicotine en 12 mg teer per sigaret. Dunhill kun je terugvinden bij veel supermarkten, en natuurlijk bij de gespecialiseerde winkels.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Beste Duitse Automerken

Top 10 Best Verkochte Producten Op AliExpress