Top 10 Goedkoopste Restaurants Met Een Michelinster

Beeld: Restaurant Sense

De eerste Michelinster werd ooit in het jaar 1926 aan een restaurant toegekend. Sindsdien zijn dit soort sterren voor restaurants en hun klanten steeds belangrijkere graadmeters geworden. Wanneer een eetgelegenheid één, twee of drie sterren door de keurmeesters van Michelin krijgt toebedeeld, dan is dat een duidelijk teken dat het hier om een etablissement van topkwaliteit gaat.

Dat er aan die topkwaliteit lang niet altijd een torenhoog prijskaartje hoeft te hangen, bewijzen de bekroonde restaurants in deze top 10, waar je in alle luxe kunt genieten van culinaire hoogstandjes tegen een betaalbare prijs.

1. Noble Kitchen, Deutersestraat 39B, Cromvoirt (vanaf € 31)

Beeld: Noble Kitchen

Het goedkoopste Nederlandse restaurant, dat met een Michelinster bekroond is, staat in Cromvoirt. Het is gevestigd in een opvallend rond gebouw, dat de uiterlijke een beetje op een ufo lijkt. En alsof dat nog niet bijzonder genoeg is, heb je tijdens je eetfeestje in dit restaurant ook nog eens een prachtig wijds uitzicht op het nabijgelegen golfterrein. Noble Kitchen staat met name bekend om z’n sublieme sushi en de overheerlijke vlees- en visgerechten, die de chef-kok op een robatayaki voor je grilt.

2. Versaen, Marktstraat 19, Ravenstein (vanaf € 32)

Beeld: Restaurant Versaen

Restaurant Versaen in Ravenstein is het kookdomein van chef-kok Hans Derk. Deze culinaire magiër tovert maar wat graag tal van overheerlijke gerechten op je bord. Daarbij hanteert hij bij voorkeur het principe dat met een beperkt aantal elementen een perfecte smaakharmonie wordt bereikt. Dit betekent onder meer dat hij graag combinaties van mediterrane en oosterse smaken creëert. Sauzen spelen in dat boeiende smakenpalet een belangrijke rol. Restaurant Versaen is een trendy en puur etablissement, waar het serveren van kwaliteitsproducten zonder meer hoog in het vaandel staat.

3. The White Room by Jacob Jan Boerma, Dam 9, Amsterdam (vanaf € 32)

Beeld: Restaurant The White Room

Als je in dit restaurant een hapje gaat eten, dan krijg je ongetwijfeld het gevoel dat je een prins of prinses bent. Het smulfestijn vindt namelijk in een prachtige, uit 1885 stammende, witte/gouden eetzaalplaats. Het is een plek die een en al klassieke elegantie uitstraalt. Dat de chef-kok van dit etablissement z’n vak meer dan beheerst is dan ook niet verbazingwekkend. Hij trakteert je smaakpapillen graag op frisse zuren en exotische specerijen.

4. Oonivoo, Markt 1A, Uden (vanaf € 32)

Beeld: Oonivoo

Wijnliefhebbers zitten overigens ook prima bij restaurant Oonivoo in Uden, want de wijnkaart is er absoluut indrukwekkend. De chef-kok van dit etablissement gaat zelfs zo ver in het op maat maken van gerechten, dat hij ze meer dan eens specifiek aan de wijn aanpast die je tijdens het dineren besluit te drinken. Oonivoo is met name gespecialiseerd in de klassieke Franse keuken, waarbij sommige van de geserveerde gerechten van een moderne twist worden voorzien. Dit restaurant weersiegelt de perfecte combinatie van Brabantse gastvrijheid en Bourgondisch genieten.

5. Fitzgerald, Gelderseplein 49, Rotterdam (vanaf € 32)

Beeld: Restaurant Fitzgerald

Restaurant Fitzgerald in Rotterdam straalt aan alle kanten allure uit. Het interieur bestaat onder meer uit Italiaans marmer en design- en vintage-elementen. Daarnaast beschikt het etablissement over een fraaie binnentuin. De gerechten die de chef-kok hier voor je klaarmaakt zijn ronduit modern en hebben soms een opvallende, verrassende twist, die een fantastische afwisseling van smaken oplevert. De sommelier van Fitzgerald verstaat daarnaast zonder meer zijn vak en adviseert je bij elk gerecht de perfecte wijn.

6. Soigné, Kapelstraat 16, Bussum (vanaf € 33)

Beeld: Restaurant Soigné

De naam van dit restaurant geeft eigenlijk al meer dan duidelijk aan wat je er kunt verwachten. Alles is er namelijk tot in de puntjes verzorgd. Het interieur van Soigné is warm, intiem en gezellig. Daarnaast spreekt het eigenlijk voor zich dat dit restaurant uitsluitend kwaliteitsproducten aan haar gasten serveert, waarbij de chef-kok er bewust voor kiest om je tijdens het dineren kennis te laten maken met verrassend contrasterende smaken.

7. Rantrée, Het Wilhelmus 30 L, Maastricht (vanaf € 33)

Beeld: Restaurant Rantrée

Dit restaurant bevindt zich op de 8ste etage van het Dormio Resort Hotel, aan de westrand van Maastricht. Tijdens het dineren geniet je daardoor niet alleen van al het lekkers dat je voorgeschoteld krijgt, maar word je ook nog eens getrakteerd op een prachtig wijds uitzicht over de stad en het omringende heuvelland. De chef-kok is er nog eentje van de oude stempel en draait er z’n hand niet voor om, om ook echt a la minute te koken. Mede om die reden beschikt Rantrée over een aangenaam uitgebreide menukaart, zodat men er aan allerlei verschillende smaken van de gasten tegemoet kan komen.

8. Noble, Wilhelminaplein 1, ‘s-Hertogenbosch (vanaf € 34)

Beeld: Restaurant Noble

Als je bij restaurant Noble in Den Bosch binnenstapt, dan valt je ongetwijfeld meteen op dat het een fris en kleurrijk etablissement is. De vrolijkheid die het interieur uitstraalt is zonder meer aanstekelijk en doet je ongetwijfeld met reikhalzend plezier uitkijken naar de heerlijkheden die de chef-kok samen met z’n keukenbrigade voor je klaar maakt. Wat dat betreft stelt dit restaurant je zeker niet teleur. De verschillende gerechten worden stuk voor stuk op kleine bordjes geserveerd, zodat je tijdens je verblijf met een breed palet aan overheerlijke en vooral ook rijke smaken kennis kunt maken.

9. De Bloemenbeek, Beuningerstraat 6, De Lutte (vanaf € 35)

Beeld: De Bloemenbeek

Een culinair bezoek aan restaurant De Bloemenbeek in De Lutte omvat meer dan alleen maar een smakelijk hapje eten. Het is een complete culinaire belevenis. Bij binnenkomst word je namelijk eerst naar de salon van het etablissement begeleid, waar je van een aperitief kunt genieten totdat de chef-kok het hoofdgerecht voor je heeft bereid. Zijn specialiteit ligt overigens op het vlak van het bereiden van overheerlijke sausen. Daarnaast weet hij als geen ander de verschillende gerechten dusdanig vakkundig te kruiden, dat eten bij De Bloemenbeek zonder meer een smakelijk feestje is.

10. Sense, Jeroen Boschplein 6, ‘s-Hertogenbosch (vanaf € 35)

Beeld: Restaurant Sense

Restaurant Sense in Den Bosch is een modern en lounchy etablissement, waar een aangenaam relaxte sfeer heerst. Kortom een prima locatie om op je gemak te genieten van alle lekkernijen die de chef-kok je presenteert. Samen met zijn keukenbrigade creëert hij met een flinke dosis finesse allerlei lekkernijen, die van dagverse topproducten worden gemaakt. In veel gevallen is er ook op de een of andere manier een Aziatische twist aan het geheel toegevoegd, waardoor je je smaakpapillen tijdens een verblijf in dit restaurant op verrassend uitgesproken smaken worden getrakteerd.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Heetste Pepers Ter Wereld

Top 10 Beste Locaties Om Vogels Te Spotten In Nederland