Top 10 Gevaarlijkste Vechtsporten Ter Wereld

De meest gevaarlijke vechtsporten ter wereld kunnen voor behoorlijk wat schade zorgen. Een aantal vechtsporten hebben zich ontwikkeld met als doel om te doden, zo simpel is het. Maar dat betekent nog niet dat ze het meest gevaarlijk zijn, want sporten worden beoefend om te trainen en goed in de vechtsport te worden. 

Bij verschillende vechtsporten worden geen attributen gebruikt, bij andere sporten wel. Toch is gebleken dat dit niet heel veel verschil maakt. Gevaarlijke vechtsporten draaien om techniek, kracht en de zwakke punten van de tegenstander. Ervaren sporters weten hier op de juiste manier gebruik van te maken, en ze veranderen dan ook in een dodelijke machine. Toch komt het weinig voor dat er iemand dodelijk gewond raakt tijdens een vechtsport, maar (ernstige) blessures of verwondingen kunnen voorkomen. Dit zijn de top 10 gevaarlijkste vechtsporten ter wereld.

1. Krav Maga

De meest gevaarlijke vechtsport ter wereld is Krav Maga. Krav Maga was van origine geen vechtsport, en wordt nog steeds niet veel als sport beoefend. Toch is het in opkomst, en zijn er steeds meer mensen die met krav maga beginnen. Krav Maga is ontwikkeld door het Israëlische leger als defensief middel.

De vechtsport heeft als doel om zoveel mogelijk schade toe te dienen waarbij het vooral effectief is in kleine ruimtes waarbij je in het nadeel bent. Het is een zeer snelle vechtsport, waarbij dodelijke methoden de hoofdrol spelen. Er zijn geen regels voor Krav Maga, en alles draait om het zo snel mogelijk neutraliseren van de tegenpartij.

2. Wing Chun

Op de tweede plaats staat een vechtsport waar je misschien nog nooit van gehoord hebt. Het is een aangepaste versie van het bekende Kung Fu, en is eigenlijk nooit ontwikkeld als sport. Wing Chun is zo gevaarlijk, dat meerdere sporters in de MMA al jaren lobbyen om de technieken verboden te maken.

De sport is gericht op zoveel mogelijk schade te veroorzaken in een zo kort mogelijke tijd. Hierbij richt de vechtsport zich voornamelijk op het gezicht, de ogen en de hals. Het is zeer moeilijk om een meester in de sport te worden, maar je bent dan wel zeer gevaarlijk.

3. Muay Thai

Muay Thai wordt gezien als een van de meest effectieve vechtsporten ter wereld. Waar veel vechtsporten zich richten op gevechten op kleine afstand van elkaar, voegt Muay Thai een extra dimensie toe doordat het ook effectiever is wanneer de tegenstanders wat verder van elkaar af staan.

De afgelopen jaren zijn er een aantal sporters overleden in de ring, en dat is niet zonder reden. Muay Thai richt zich op de zwakke punten in het lichaam, en gevorderde sporters kunnen harde stoten en trappen afleveren die veel schade veroorzaken bij de tegenstander.

4. Silat

Beeld: Wikimedia / Kbidols

Silat is afkomstig uit Zuidoost-Azië, en een sport waarbij de meeste mensen niet zonder kleerscheuren vanaf komen. De sport wordt ook wel ‘dirty boxing’ genoemd, want er zijn bijna geen regels en alles mag.

Waar het bij veel andere vechtsporten om techniek draait, werkt grof geweld prima bij Silat. De meeste sporters dragen geen beschermende kleding, en het komt dan ook regelmatig voor dat iemand na een gevecht moet worden afgevoerd naar het ziekenhuis.

5. Jiu-Jitsu

Jiu-Jitsu wordt door veel sporters die in de MMA actief zijn gezien als een van de beste vechtsporten ter wereld. Jiu-Jitsu is een vechtsport waarbij de grootste en de sterkste niet in het voordeel is.

De sport heeft een aantal technieken waardoor kleinere, snellere tegenstanders in het voordeel zijn en gebruik kunnen maken van de zwaktes in het menselijk lichaam. Wurghoudingen komen veel voor bij Jiu-Jitsu, en zorgen ervoor dat de tegenstander geen schijn van kans maakt.

6. Combat Sambo

Beeld: Wikimedia / President.az

Combat Sambo is ontstaan in het begin van de vorige eeuw in Rusland. Er is veel toegestaan bij de sport, waarbij kracht en snelheid ervoor zorgt dat een geoefende sporter veranderd in een dodelijke machine.

Schoppen, slaan, ellebogenwerk en wurgen horen bij de sport, maar dat is nog niet alles. Ook kopstoten en iemand een trap geven in het kruis is toegestaan. Deze combinaties zorgen ervoor dat professionele sporters in de ring en daarbuiten, in het voordeel zijn.

7. LINE

LINE staat voor Linear Infighting Neural Override Engagement en is een techniek die gebruikt werd door het Amerikaanse leger. De laatste jaren is LINE ook verder ontwikkeld als sport, en begint het steeds populairder te worden.

De sport wordt voornamelijk beoefend met als doel om jezelf te verdedigen. In veel wedstrijden is LINE niet toegestaan, omdat de vechtsport gebruik maakt van dodelijke technieken.

8. Vale Tudo

Vale Tudo is een Braziliaanse vechtsport die nog het meeste kan worden vergeleken met Capoeira en Jiu-Jitsu. De vertaling van de sport is letterlijk ‘alles mag’, en dat is dan ook wat er regelmatig in de ring gebeurt.

Bij deze vechtsport zijn er maar een paar kleine regels, en de dodelijke combinatie van technieken uit verschillende vechtsporten zorgen ervoor dat er vaak gewonden vallen. De sport is nooit op televisie te zien, en evenementen worden ondergronds georganiseerd vanwege de gewelddadigheid. 

9. Taekwondo

Taekwondo is een Koreaanse vechtsport die is ontstaan in de jaren 40 van de vorige eeuw. Het is een combinatie van oudere vechtsporten, die zijn geoptimaliseerd om zoveel mogelijk schade toe te dienen.

De vechtsport richt zich op snelheid en de benen, die door de sport worden gezien als het meest krachtige onderdeel van het lichaam. De nadruk ligt dan ook op dodelijke schoppen, die er regelmatig voor zorgen dat een geoefende sporter de tegenstander binnen een paar tellen knock-out schopt.

10. Eskrima

Beeld: Wikimedia / Mr.Colling

Eskrima is de eerste vechtsport op deze lijst, en wordt voornamelijk in de Filipijnen beoefend. De sport zelf is al zeer oud, en eentje waarbij wapens ook zijn toegestaan. Naast het handwerk komt het voor dat kleine stokken worden gebruikt tijdens gevechten, maar ook andere soorten geïmproviseerde wapens.

Bij Eskrima wordt er gebruik gemaakt van een serie snelle, maar dodelijke technieken die elkaar in snel tempo opvolgen. Tegenwoordig wordt de sport beoefend door mensen die zich volledig beschermen, maar bij sommige gevechten gebruiken de sporters nog steeds helemaal geen bescherming.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Leukste Apps Voor Kleine Kinderen

Top 10 Hoogst Vliegende Vogels