Top 10 Gelukkigste Beroepen Ter Wereld

cropped shot of chiropractor massaging back of patient that lying on massage table in hospital

De mensen met de gelukkigste beroepen ter wereld gaan met veel plezier naar hun werk. Sommige mensen vinden hun baan maar niets, en zien er dan ook tegenop om iedere dag weer naar de werkplek af te reizen. Dit kan verschillende redenen hebben zoals saai werk, een gevaarlijke omgeving of het missen van carrièrekansen. Verschillende beroepen scoren dan ook slechter dan andere beroepen.

Maar er zijn een aantal beroepen waarbij mensen aangeven dat ze structureel zeer gelukkig zijn met het werk wat ze doen. Ze krijgen voldoende voldoening uit het werk, werken samen met inspirerende mensen. Dit zorgt er niet alleen voor dat je met plezier iedere dag op werk verschijnt, maar ook dat ze een gezonder leven leiden. Welke beroepen het leukste zijn om uit te oefenen, lees je in dit artikel. Dit zijn de top 10 gelukkigste beroepen ter wereld.

1. Pastoor

Het is misschien zeer opmerkelijk en niet veel mensen kiezen voor het beroep wat op de eerste plaats staat. Maar pastoor wordt door de meesten die het beroep uitoefenen gezien als een van de leukste en interessantste ter wereld. 

De pastoor is binnen de kerk aangewezen als leider van een bepaalde parochie. Ze hebben de dagelijkse leiding binnen de parochie, en verzorgen de diensten, preken, administratie en het organiseren van de heilige feestdagen. Ze gaan op in hun beroep, en het leven van een pastoor is vaak geheel hier aan toegewijd.

2. Maatschappelijk werker

Een maatschappelijk werker verdient niet het hoogste salaris, maar juist daardoor zijn de mensen die voor dit beroep kiezen juist gelukkig. Het vergt een hoop passie, maar maatschappelijk werkers voeren het beroep met een hoop liefde uit, en krijgen er ook heel veel waardering voor terug.

Het helpen van andere mensen geeft uitermate veel voldoening, ook al draaien sommige maatschappelijk werkers veel uren. Ze komen in aanraking met allerlei soorten mensen, en zijn zeer betrokken bij iedereen.

3. Brandweerman

In Nederland is een groot deel van de brandweer vrijwillig, maar er zijn ook brandweermannen die dit als voltijdbaan uitvoeren. Brandweermannen zorgen er natuurlijk voor dat bij brand en rampen vakkundig, snel en op tijd hulp wordt geleverd. Maar daarnaast vervullen ze ook kleinere taken die ervoor zorgen dat dit juist zo’n leuk beroep is.

De voldoening haalt de brandweer uit het feit dat ze de maatschappij helpen en mensen redden. Binnen een bepaald sectie van de brandweer heerst een echt teamgevoel, en ze weten dan ook op elkaar te rekenen.

4. Fysiotherapeut

Fysiotherapeuten zijn over het algemeen zeer blij met het werk wat ze uitvoeren. De baan is een combinatie van sociale contacten, en de mogelijkheden om mensen met fysieke klachten te helpen. 

Veel mensen die naar een fysiotherapeut gaan, verbeteren binnen een paar weken waardoor de therapeut veel voldoening uit het werk haalt. Ook zorgt het regelmatige contact met dezelfde personen ervoor dat fysiotherapeuten een band opbouwen met de cliënten die ze behandelen.

5. Auteur

Een groot gedeelte van de schrijvers zul je waarschijnlijk niet kennen, er is dan ook maar een kleine groep die echt beroemd wordt met het schrijven van boeken. Toch behoren schrijvers tot een van de gelukkigste beroepen, en beleven ze er veel plezier aan.

Wat schrijven zo speciaal maakt voor veel auteurs, is het feit dat ze de vrijheid hebben om te kiezen waar en wanneer ze werken. Auteurs vertalen hun passie in een boek, en kunnen er wel jaren over doen om een meesterwerk uit te brengen.

6. Kleuterjuf

Kinderen kunnen zeer vervelend zijn, zeker wanneer het bedtijd is. Gelukkig heb je hier als kleuterjuf niet mee te maken, maar krijg je wel de leuke kanten van kleine kinderen te zien. Als kleuterjuf ben je natuurlijk de hele dag omringd door kleine kinderen, maar de nadelen wegen niet op tegen de voordelen. 

Als juf zie je de kinderen opgroeien, en heb je de mogelijkheid om de toekomst van de kinderen te vormen. Dit is een voorname reden waarom kleuterjuf zo hoog scoort en behoort tot de gelukkigste beroepen ter wereld.

7. Artiest

Of je er nou voor kiest om een instrument te bespelen, danser te worden of te gaan zingen, artiesten zijn over het algemeen zeer gelukkig met hun keuze. Zingen is voor veel artiesten een echte passie, dus het is ook vrij logisch dat ze gelukkig zijn met de keuze om artiest te worden.

Voor veel zangers en artiesten maakt het loon niet veel uit. Sommige breken internationaal door, maar andere artiesten zijn tevreden met een kleinere carrière. Hoe dan ook, zingen, dansen of artiest zorgt voor heel wat geluk.

8. Dierenarts

Veel mensen met een voorliefde voor dieren en geneeskunde besluiten om dierenarts te worden. Dierenartsen krijgen veel voldoening uit het feit dat ze zieke of gewonde dieren kunnen helpen. Ze kunnen zelfstandig werkzaam zijn als dierenarts, maar ook bij bijvoorbeeld een dierentuin werken.

Dierenarts worden is dan ook vaak een bewuste keuze, die door de meeste artsen al heel vroeg wordt gemaakt. De studie kan vrij lastig zijn, maar als je eenmaal dierenarts bent, dan kun je rekenen op een leuke baan.

9. Componist

Componist is een beroep welke niet voor iedereen is weggelegd en waar de meeste mensen niet aan denken. Toch behoren componisten tot de gelukkigste mensen die er zijn, en zien het werk eigenlijk meer als een uit de hand gelopen hobby.

Componisten zorgen ervoor dat muziek geschreven wordt, en werken hierbij samen met veel verschillende mensen. Ze zijn te vinden bij orkesten, koren en grote muziekproducties voor onder andere films. Hoewel het salaris van een componist vaak niet hoog ligt, zijn de meeste werkzaam op het gebied waar hun passie ligt.

10. Psycholoog

Op nummer tien staan de psychologen. Veel mensen die werken als psycholoog krijgen enorm veel voldoening uit het werk. Ze vinden het fijn om mensen met verschillende achtergronden te ontmoeten, en gaan over het algemeen met veel plezier naar hun werk toe.

De voornaamste reden is dat psychologen anderen kunnen helpen bij problemen. Psychologen kunnen zich goed verplaatsen in andere mensen, en om iemand te helpen en te zien groeien zorgt ervoor dat veel psychologen het werk als prettig ervaren.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Best Betaalde Sales Banen