Top 10 Engste YouTube Filmpjes

Als je zin hebt om te griezelen in het donker, dan zijn de engste YouTube filmpjes daar zeker voor geschikt. Tussen alle videoclips, reviews en amateurfilms op YouTube, zijn er ook duizenden horror filmpjes te vinden op de populaire streaming app. Want YouTube is niet alleen maar een plaats waar onafhankelijke videomakers films plaatsen, ook amateurs en home-videos met enge thema’s worden er op geplaatst. 

Tussen alle enge filmpjes zitten zelf geschoten films, maar ook professionele opnames. Vooral urban legends zijn veel terug te vinden op YouTube. Of de spooky filmpjes echt zijn, of opgenomen zijn door acteurs, zullen we vaak nooit te weten komen. Eén ding is zeker, ze kunnen voor slapeloze nachten zorgen, dus wees gewaarschuwd. Dit zijn de top 10 engste YouTube filmpjes.

1. Marble Hornets

Marble Hornets is niet een enkel filmpje, maar een hele serie aan korte filmpjes met maar liefst 87 enge YouTube filmpjes. De serie gaat over de vermissing van zijn vriend, Alex Kralie. In de filmpjes komt een wezen terug die veel op Slender Man lijkt, maar toch net wat enger is. 

De gehele sfeer van de filmpjes van Marble Hornets is spannend, en er zijn genoeg momenten waardoor je rechtop komt te zitten van de schrik. De spanning loopt telkens op, en we raden dan ook aan om dit met een lamp aan te kijken. 

2. Username666

Dit zeer enge filmpje zouden mensen kunnen bekijken door naar “youtube.com/666” te gaan. Maar iedereen krijgt een foutmelding te zien dat de link niet bestaat. Volgens de legende en het filmpje, kun je er wel komen door de pagina vaak genoeg te refreshen.

Het resultaat is een filmpje vol met bloedrode afbeeldingen van de vreemdste figuren, met allerlei enge handen die over het scherm heen kruipen. Het filmpje is niet geschikt voor mensen die snel bang zijn.

3. Lights Out

Lights Out is een korte horrorfilm die de voorloper was van de gelijknamige film uit 2016. Het filmpje duurt maar 3 minuten, maar het zijn drie zeer intense minuten. Een vrouw ziet een schim wanneer ze het licht uitdoet op de gang, en doet dit weer snel aan. Telkens wanneer het licht uit gaat komt het silhouet een stukje dichter bij. We verklappen niet teveel, maar we raden aan om dit filmpje niet alleen te kijken in het donker, tenzij je een doorgewinterde horror fan bent.

4. Hypno’s Lullaby

Dit enge filmpje is gebaseerd op de pokemon Hypno. En het is niet de pokémon die het zo eng maakt, maar de tekst van het liedje. Volgens de pokédex is er een keer iets fout gegaan met Hypno en een kind. 

Dat was de reden voor het filmpje en het liedje. Deze gaat over het feit dat Hypno zijn krachten gebruikt om kinderen te ontvoeren en zich te voeden op hun angsten door ze te hypnotiseren. Een ijzingwekkend liedje over een pokémon.

5. Day Four

Day Four is een filmpje over het spel The Legend of Zelda: Majora’s Mask. In het filmpje speelt Matt het spel waar een geest in zit, die ervoor zorgt dat er steeds engere fouten gebeuren in het spel. Matt wordt hier langzaam door opgeslokt en begint geestelijk hard achteruit te gaan door de geest. Hoewel het thema van het filmpje heel anders is dan de meeste enge filmpjes, is het er wel eentje die je bij blijft.

6. My Dead Great Grandma’s Coffin in My Own Backyard!

In de video is een dove man genaamd Joey te zien die zijn eigen overgrootmoeder in de tuin heeft liggen. Nadat de begraafplaats niet meer goed wordt onderhouden, beslaat hij het stoffelijk overschot dan maar mee naar huis te nemen.

Joey laat zijn overgrootmoeder in het filmpje duidelijk in beeld zien, en geeft haar zelfs nog een kus. We weten niet of dit echt is, maar je krijgt er wel een hele hoop nare gevoelens van.

7. Who Is Behind Our Face?

Dat kunst ook eng kan zijn, heeft de Franse Olivier de Sagazan wel bewezen. Hij maakt van klei, verf en zichzelf een echt monster. In het bizarre filmpje transformeert Olivier zichzelf in een wezen die alleen in onze nachtmerries voorkomen. Bovendien maakt hij het geheel af met een mes, waarbij hij wonderbaarlijk genoeg zichzelf niet verwondt. Zo zien we maar weer, kunst hoeft niet altijd voor positieve emoties te zorgen.

8. I Feel Fantastic

Op het eerste gezicht is I Feel Fantastic een vreemd filmpje, maar eentje waar op zich niets mis mee is. We zien een robot die liedjes zingt, en er een beetje eng uit ziet. Het komt ook uit een tijd dat de technologie nog niet zo ver was, waardoor de robot eruit ziet als iets wat je niet in je kamer hebt willen staan.

Maar het enge zijn de theorieën om het filmpje heen. De maker van Tara, wat de naam van de robot is, zou een moordenaar zijn die meerdere mensen heeft vermoord. De kleding die Tara draagt in de filmpjes, zijn van zijn slachtoffers. Dit geeft wel een hele andere dimensie aan een enge robot.

9. Hi Walter! I Got a New Girlfriend Today!

Het zijn vaak de filmpjes waarvan je het niet verwacht die het engst zijn. In het filmpje Hi Walter! I Got a New Girlfriend Today! zien we een man met zijn vriend praten. Ze hebben het over een paar onderwerpen, en over het nieuwe vriendinnetje van de man. Het filmpje wordt echt eng als de vriendin op het filmpje is te zien, vastgebonden in een andere kamer.

Dit filmpje deed heel wat stof opwaaien, omdat de originele video 2 maanden nadat een 15 jarige meisje verdween werd gepubliceerd. Gelukkig was alles geacteerd, maar het blijft toch een eng filmpje.

10. Paris Catacombs Lost Man Footage

Onder Parijs loopt een heel stelsel van gangen en catacomben die gebouwd zijn door de eeuwen heen. Het is een plek waar je niet zelf heen wilt, omdat je kunt verdwalen en er nooit meer uit komt. Dit filmpje laat amateurbeelden zien van een man die verdwaald is geraakt in de catacomben.

De camera is gevonden door een groep mensen, die de man nooit hebben teruggevonden. Het enge aan het filmpje is het feit dat de man probeert weg te komen van iets, wat niet in beeld te zien is. 

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Gevaarlijkste Dieren van Nederland

Top 10 Meest Gebruikte Soorten Bouwmaterialen