Top 10 Engste Netflix Films

Heb je zin om een avondje te griezelen met de engste films van dit moment op Netflix? Lees dan snel verder door onze top 10. Hoewel Netflix zich niet exclusief richt op enge films, heeft de aanbieder een ruime keuze aan goede horror films waarvan de haren in je nek recht overeind gaan staan. Met het altijd wisselende aanbod, en natuurlijk de Netflix originals waarop eigen releases worden getoond kun je wel een paar avondjes vooruit.

De meeste enge films op Netflix zijn nog redelijk nieuw, maar ze scoren ook door een aantal klassiekers aan te bieden op het platform. Voor een portie notoire enge scènes en jump scares zit je dus goed op Netflix. Ben je klaar voor wat spanning en horror op je televisie? Dit zijn de top 10 engste films van dit moment op Netflix.

1. The Conjuring

Toen The Conjuring uitkwam waren er veel mensen die deze film niet konden afkijken. Het recept is een verlaten landhuis, een enge pop, een labiele vrouw en natuurlijk een demoon. Deze film was het begin van de reeks films die werden gemaakt rondom het thema, maar blijft het allersterkst.

James Wan weet als regisseur alle angsten van mensen aan te spreken in de film. The Conjuring zit vol met enge scènes en jumpscares, en zit zelfs op het randje van te angstaanjagend. The Conjuring is de engste film op Netflix op dit moment, eentje die je niet mag missen.

2. Midsommar

In Midsommar worden een aantal vrienden gevolgd die naar een dorpje afreizen voor een zomers festival. Maar wanneer ze er een tijdje zijn, blijkt dat het dorpje niet zomaar een dorp is, maar een aantal geheimen heeft die het daglicht niet kunnen verdragen.

De film is waanzinnig goed gefilmd, en is erop gericht om angst aan te jagen. Het is een bizarre, en enge film die liefhebbers van horror niet mogen missen. 

3. Hereditary

Boosaardige, bovennatuurlijke krachten doen het altijd goed. In Hereditary, heeft regisseur Ari Aster een gezin die een ongeluk moet verwerken in het middelpunt gezet. De kinderen beginnen rare dingen te zien, en het jongste dochtertje vertoont vreemd gedrag.

Hereditary is visueel een prachtige horrorfilm, en zit bomvol met enge scènes waarvan je haren overeind gaan staan. De film zit goed in elkaar, en wordt gezien als een van de beste films op Netflix.

4. Apostle

Begin twintigste eeuw wordt een vrouw ontvoerd door een geheimzinnige cult die losgeld eist om haar vrij te laten. De broer van de vrouw, Thomas Richardson, mengt zich in deze groep om haar te bevrijden.

Gareth Evans weet in de film het ijzingwekkende en beklemmende gevoel van een cult neer te zetten die niet stopt met dreiging. Thomas komt erachter dat de leden een stuk gruwelijker zijn dan gedacht, en dat uit zich in een bloedstollende film.

5. Aterrados

Dat er op Netflix ook goede enge films te vinden zijn die uit Zuid-Amerika komen, dat bewijst Aterrados. Deze film vindt plaats in Buenos Aires, waar een team van onderzoekers in huizen op zoek gaat naar het kwaad. Maar wat ze tegenkomen, leidt tot vreemde en angstaanjagende situaties. De film wordt getoond vanuit verschillende perspectieven, en de regisseur heeft dan ook ervoor gekozen om onvoorspelbare en enge situaties door elkaar te laten lopen zodat je op het puntje van je stoel blijft zitten.

6. The Cabin in the Woods

Drew Goddard heeft met The Cabin in the Woods alle horror clichés opengetrokken, maar weet hier wel een zeer vermakelijke en enge film mee neer te zetten op Netflix. Vijf vrienden gaan op vakantie naar een afgelegen huisje in het bos, en lijken de tijd van hun leven te hebben.

Maar alles verloopt niet zoals plan, en wanneer er een aantal regels worden verbroken, komt hun ergste nachtmerrie uit. Alle typetjes die je een een klassieker zou verwachten, zijn terug te vinden in deze film. 

7. Gerald’s Game

Een koppel probeert hun seksleven weer wat spannender te maken door met wat handboeien en spannende kleding in een afgelegen huisje te overnachten. Alles gaat goed, totdat de man aan het voeteinde van het bed komt te overlijden aan een hartinfarct terwijl Jessie vastgebonden zit aan bed.

Wat vervolgens gebeurt, komt alleen in nachtmerries voor. Jessie begint te hallucineren, en krijgt te maken met vreemde bezoekers in het huisje. Deze films is niet zozeer bloederig, maar een echte psychologische enge film met intelligente horror.

8. A Quiet Place

A Quiet Place heeft een iets andere aanpak dan de meeste enge films die op Netflix te zien zijn. Een familie met twee kinderen moet zien te overleven op een plek waar angstaanjagende monsters rondlopen. De monsters jagen op mensen en hebben een aparte manier om ze te vinden, ze komen op geluid af. Om uit de handen van deze monsters te blijven moeten ze dan ook muisstil zijn.

Emily Blunt en John Krasinski weten de angst die de karakters doormaken uitstekend te vertalen naar het witte doek. De film zit goed in elkaar, en heeft spannende momenten die worden afgewisseld met gruwelijke beelden.

9. Child’s Play

De film die voor veel mensen de angst voor poppen heeft bekrachtigd. De remake van deze film is nog maar net uit. De bekende moordende pop Chucky is weer terug op Netflix, en we kunnen wel stellen dat deze horrorfilm uit 2019 het kijken waard is. De spanning is om te snijden, en de karakteristieke eigenschappen van de pop zijn bewaard gebleven.

Mark Hamill heeft de taak op zich genomen om de stem van Chucky in te spreken, en dit is zeer goed gelukt. De moderne versie van het klassieke horror verhaal heeft een paar nieuwe snufjes waar Chucky gebruik van maakt, maar is totaal niet storend tijdens deze spannende film.

10. Cargo

In Cargo wordt een zombie uitbraak op een iets andere manier getoond, namelijk vanuit het oogpunt van een familie die probeert te overleven. Deze setting is een stuk realistischer, en brengt ook een hele hoop met keuzes met zich mee. Het decor voor deze film is de Australische outback, wat zorgt voor een compleet andere sfeer dan in de meeste zombie films.

Martin Freeman weet een goede rol neer te zetten als gewone burger in een ongewone situatie. De zombie’s zorgen voor de nodige actie, en het geheel wordt compleet met jumpscares en de nodige bloederige scènes in beeld gebracht. 

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Meest Kindvriendelijke Soorten Waakhonden

Top 10 meest populaire meisjesnamen van dit moment