Top 10 Duurste Private Jets Ter Wereld

Wie droomt er niet van het vliegen – laat staan het hebben – van/in een private jet. Privé vliegtuigen vind je in allerlei soorten en maten. Van een paar passagiers tot plek voor honderden mensen. In dit lijstje vind je de 10 duurste Private Jets van de wereld – voor zover bekend natuurlijk.

Er kunnen uiteraard altijd bepaalde gegevens geheim zijn, maar een prive vliegtuig van honderden miljoen verborgen houden is lastig. Een bepaalde eigenaar vind je zelfs twee keer in deze lijst!

1. Airbus A380 van Prins Al Waleed Bin Talal – 500 miljoen dollar

Prins Al Waleed Bin Talal staat in de top 30 van rijkste mensen ter wereld. Hij is een van de prinsen van Saoedi-Arabië. Zijn grootvader was de stichter van het land. Daarnaast is hij een zeer succesvolle ondernemer en is hij de CEO van een investeringsmaatschappij.

In 2010 kocht hij 10% van de aandelen van Twitter, een investering die ook goed heeft uitgepakt. Kortom, deze prins kan zich wel het een en ander veroorloven. Zo heeft hij dus een Airbus A380 besteld. Deze koste normaal al 400 miljoen dollar, maar door alle dingen die de prins eraan heeft toegevoegd komt hij boven de 500 miljoen uit. 

Er zou een concertzaal inzitten, Turkse baden, een plek waar de prins zijn Rolls Royce kan parkeren en gebedsmatjes die automatisch richting Mekka worden gelegd. Wel wat anders dan met opgekropte benen wachten tot je land dus.

2. Airbus A340-300 van Alisher Usmanov – Meer dan 350 mijoen dollar

Alisher Usmanov heeft ook een Airbus in zijn privécollectie. Wel een maatje kleiner dan Al Waleed, namelijk de A340-300. Dit model kost van zichzelf al bijna 240 miljoen dollar. Het is niet helemaal zeker hoeveel dit exemplaar heeft gekost, maar men gaat uit van ruim 250 miljoen dollar.

Dit komt onder andere door het vele gebruik van goud in het interieur, alsmede zeer geavanceerde technologie. Alisher Usmanov is de rijkste man van Rusland, en is uiteraard goed bevriend met Vladimir Poetin. 

3. Boeing 747-430 van de Sultan van Brunei 233 miljoen dollar

De Sultan van Brunei heeft voor een private plane van Amerikaanse makelij gekozen; de Boeing 747-430. Dit vliegtuig kopen commerciële vliegtuigmaatschappijen voor ongeveer 100 miljoen dollar. De personalisatie van de Sultan van Brunei heeft ervoor gekozen dat er ruim boven het dubbele van de catalogusprijs is uitgekomen.

Overal gouden en kristallen details zijn er te vinden. De gehele baden zouden zelfs van massief goud zijn gemaakt. Brunei is een oliestaat die geldt als monarchie. De sultan is het hoofd van deze monarchie. Over armoede hoeven de sultans zich nooit zorgen te maken.

4. Boeing 747-400 van Prins Al-Waleed bin Talal – 220 miljoen dollar

Daar hebben we de prins van Saoedi-Arabië weer. Prins Al Waleed Bin Talal heeft dit vliegtuig aangeschaft zodat hij ook met wat grotere groepen kan reizen. Het vliegtuig is ook zo ingedeeld dat hij de prins het meest doet denken aan thuis. Met een grote troon in een midden van een vliegtuig en een uitgebreide dinertafel.

Deze Boeing deed dienst als passagiersvliegtuig voordat Al Waleed hem gekocht. Eerst pasten er ongeveer 400 mensen in. Na de verbouwing die de Saoedi had gepland was dit uiteraard niet meer het geval. Alleen het trouwe gevolg mag mee.

5. Boeing 767-33A/ER van Roman Abramovich – 160 miljoen dollar

Ook Roman Abramovich hoort uiteraard in dit rijtje. De rijke Rus, sinds een aantal jaren eigenaar van Chelsea, heeft een Boeing 767 in zijn persoonlijke vloot. Het passagiersvliegtuig zou van origine ongeveer 300 mensen kunnen vervoeren. Geregeld wordt het team van Chelsea vervoerd in dit vliegtuig, en dat past makkelijk.

Zo zou er een grote dinarzaal zijn waar 30 mensen kunnen genieten van een maaltijd. Ook een heus antiraket systeem is ingebouwd in dit private plane. Veiligheid boven alles!

6. Boeing 747-8I VIP van Joseph Lau – 153 miljoen dollar

Beeld: Wikimedia / Altair78

Joesph Lau is een vastgoedicoon. Hij komt van origine uit Hongkong en ook hij heeft een prachtig privévliegtuig. Deze Boeing 747 is omgebouwd met prachtige elementen.

Hierdoor vergeet je dat je in een vliegtuig bent, en lijkt het meer alsof je je bevindt in een luxe penthouse in New York. Gedraaide trappen, vele tv schermen en natuurlijk luxe badkamers. Hier kun je je vlucht wel overleven!

7. Gulfstream III van Tyler Perry – 125 miljoen dollar

Het eerste – en enige – vliegtuig in deze lijst dat niet is gemaakt door Airbus of Boeing. Gulfstream produceert uitsluitend private jets, en die van Tyler Perry is de duurste die er is. Meer dan 125 miljoen dollar heeft hij gekost. Tyler Perry is heel groot geworden in de filmindustrie. Producer, regisseur en zelfs acteur.

Hij heeft het allemaal gedaan. Zodra je dit vliegtuig betreedt waan je je in een soort bioscoop. Prachtige schermen en heerlijke stoelen. Prima om je een paar uurtjes in te vermaken.

8. Boeing 757 van Donald Trump – 100 miljoen dollar

Donald Trump – de oud president – heeft een aantal jaren gebruik gemaakt van Air Force 1. Nu zijn ambtsperiode erop zit kan hij teruggaan naar zijn private jet. Deze Boeing 757 was van origine van de medeoprichter van Microsoft. Trump kocht hem over en maakte hem nog luxer.

Alles wat je verwacht van een private jet zit erin. Grote tv’s luxe badkamers vol goud en natuurlijk een master bedroom waar je even kunt uitrusten. Donald Trump zorgt goed voor zichzelf. 

9. Boeing 737 van onbekende Amerikaan – 80 miljoen dollar

Deze Boing 737 is recentelijk gekocht door een onbekende Amerikaan. Hij kost ongeveer 80 miljoen dollar. Het werd bekend gemaakt op een conferentie voor luxe private jets.

Er is plek voor 8 mensen om te slapen, en in totaal kunnen er 19 aan boord. Volledige keuken, badkamers en een home theater zijn natuurlijk ingegrepen.

10. Boeing Business Jet 2 van Mukesh Ambani – 73 miljoen dollar

Beeld: Boeing

Mukesh Ambani sluit dit lijstje af met zijn private jet. Hij koste 73 miljoen dollar en het gaat om een Boeing Business Jet 2. Ambani is de rijkste man van India en hij heeft zijn vliegtuig zo ingericht dat het lijkt op een luxe hotel.

Slaapkamers, badkamers en een plek om vergaderingen te houden. Het vliegtuig is met ongeveer 300 vierkante meter groter dan menig huis!

 

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Populairste Begrafenisnummers Aller Tijden

Top 10 Meest Verkochte Voetbalshirts Ter Wereld