Top 10 Duurste Pretparken Van Europa

Beeld: Flickr / Vinicius Pinheiro

Een dagje pretpark kan een leuk uitje zijn voor het hele gezin, maar kan ook behoorlijk duur uitpakken als je ervoor kiest om zo’n park in het hoogseizoen te bezoeken. Zeker als je pretparken buiten de Nederlandse grenzen bezoekt.

Maar waar betaal je nu eigenlijk het meest? We stelden de onderstaande top 10 voor je samen en zijn daarbij uitgegaan van het hoogst geprijsde dagticket voor een volwassene in het zomerseizoen.

1. Disneyland Parijs, Frankrijk

Beeld: Disney

De Europese thuishaven van Donald Duck, Mickey Mouse en al hun Disney-vriendjes is sinds de opening in 1992 een doorslaand succes. Laat je onderdompelen in de magie van onder meer Frontierland, Adventureland, Discoveryland en Fantasyland. Disneyland Parijs bestaat in wezen uit twee verschillende pretparken: Disneyland Park en Walt Disney Studios Park.

In Disneyland Park draait alles om sprookjes en de strip- en tekenfilmfiguren van Disney, terwijl in Walt Disney Studios Park de helden uit de Pixar-films een belangrijke rol spelen. Wil je op één dag beide parken bezoeken, dan betaal je daarvoor een totaalprijs van 109 euro per persoon. Kies je daarentegen voor toegang tot slechts een van de twee parken, dan ben je 89 euro per persoon kwijt.

2. Europa Park, Duitsland

Beeld: Wikimedia / Gabriel Rinaldi

Dit Duitse pretpark ligt vlakbij het Zwarte Woud en is niet alleen het op een na duurste pretpark van Europa, maar ook het op een na populairste. Het feit dat zoveel bezoekers er probleemloos 55 euro per persoon voor een dagticket neertellen is een duidelijke indicatie dat je er waar voor je geld krijgt.

Het park is in maar liefst 14 verschillende thematische gebieden ingedeeld, die elk aan een specifiek Europees land zijn gekoppeld. Europa Park omvat meer dan 100 verschillende attracties, waaronder tientallen heftige achtbanen. Kortom, waar voor je geld!

3. Phantasialand, Duitsland

Beeld: Wikimedia / Arabsalam

Phantasialand behoort al vele jaren tot een van de meest bezochte pretparken van Europa. En voor ons Nederlanders ligt dit park niet eens zo gek ver bij ons vandaan. Je vindt het namelijk vlakbij Keulen. De afgelopen jaren is Phantasialand behoorlijk aan het vernieuwen geslagen.

Jaarlijks worden er een of meer oude attracties afgebroken om er nieuwe, moderne alternatieven voor in de plaats te zetten. Een dagje Phantasialand kost vandaag de dag €52,50 per persoon.

4. Harry Potter Studio Tour, Groot-Brittannië

Beeld: Flickr / Karen Roe

Eigenlijk smokkelen we een beetje door ook deze attractie in de top 10 te plaatsen. Het is namelijk niet echt een pretpark, maar wel de moeite van een bezoek waard. Zeker als je een fan van de boeken en films van Harry Potter bent. Je brengt in dit geval een bezoek aan de Leavesden Studios, net buiten Londen, waar alle Harry Potter films zijn opgenomen.

Tijdens de studiotour, die maar liefst 3 volle uren duurt, word je meegenomen naar verschillende sets en krijg je allerlei kostuums en rekwisieten te zien. Desgewenst kun je er zelfs een kaartje voor de Zweinstein Express kopen. De volledig verzorgde tour kost 47 Engelse Ponden per persoon, wat omgerekend neerkomt op zo’n €51,50.

5. Park Astérix, Frankrijk

Beeld: Flickr / Vinicius Pinheiro

De toegangsprijs voor Park Astérix net zo hoog als die van het zojuist genoemde PortAventura World. Ook hier betaal je 51 euro entree per persoon. Het is vanaf Nederland gerekend wel een stukje dichterbij dan het Spaanse pretpark. Dit themapark rond de stripfiguren Asterix en Obelix bevindt zich namelijk op zo’n 35 kilometer ten noorden van Parijs.

In het park staan onder meer 7 achtbanen opgesteld, die stuk voor stuk naar specifieke onderdelen uit de stripverhalen verwijzen. Sowieso is een bezoek aan dit pretpark natuurlijk een must voor alle echte fans van deze Gallische striphelden.

6. PortAventura World, Spanje

Dit pretpark is een geliefde dagtrip bij menigeen die z’n vakantie in het noordoosten van Spanje viert. PortAventura World ligt namelijk op amper 8 kilometer van het vliegveld Reus, ten westen van Barcelona. De attracties in dit pretpark zijn thematisch gekoppeld aan specifieke delen van de wereld, die vanzelfsprekend elk zo hun karakteristieke kenmerken hebben.

Denk daarbij onder meer aan attracties in de stijl van het Wilde Westen, het Chinese keizerrijk en het koloniale Mexico. De entree tot PortAventura World bedraagt 51 euro per persoon.

7. Legoland, Denemarken

Beeld: Legoland Billund Resort

Inmiddels zijn er een aantal verschillende Legolanden in de wereld bijgekomen, maar deze in Denemarken was de allereerste in z’n soort. Het park is zeer ruim opgezet en beslaat een oppervlakte van bijna 15 volledige voetbalvelden. Het grootste deel van de attracties die je er tegenkomt is inderdaad volledig van Lego-steentjes gemaakt.

Zo kun je er onder meer op Lego-safari gaan en een compleet Lego Pirateneiland bezoeken. Legoland bevindt zich in de Deense plaats Billund en de entree bedraagt er 359 Deense Kronen (omgerekend ongeveer 48 euro per persoon).

8. Liseberg Park, Zweden

Beeld: Wikimedia / Matthew Bargo

Dit pretpark bevindt zich in het zuiden van Zweden, in de stad Göteborg om precies te zijn. Het is het grootste pretpark van Scandinavië en telt ruim 40 verschillende attracties. De mascotte van Liseberg is een opvallend groen gekleurd konijn, dat je tijdens je bezoek aan dit park gegarandeerd op tal van verschillende plekken tegen zult komen.

Net als Linnanmäki in Finland maakt Liseberg Park gebruik van losse tickets waarmee je de toegang tot elke afzonderlijke attractie betaalt. Vind je dat een te ingewikkeld systeem? Dan kun je ook een all-in pass a 475 Zweedse Kronen (ongeveer 46 euro) kopen. Hiermee krijg je toegang tot het park én mag je de hele dag onbeperkt alle attracties benutten.

9. Efteling, Nederland

Beeld: Flickr / Maarten

De Efteling is het enige Nederlandse pretpark dat in deze Europese top 10 voorkomt. In het zomerseizoen van 2020 kost een dagticket 45 euro per persoon. Aangezien er vrijwel elk jaar vernieuwingen in het park worden doorgevoerd, is deze klassieker in Kaatsheuvel zonder meer leuk om ten minste eens in de 10 jaar opnieuw te bezoeken.

Naast overbekende toppers, zoals de Fata Morgana, de Python en het Sprookjesbos, kun je er tegenwoordig ook genieten van de huiveringwekkende achtbaan ‘Baron’ en de dubbele achtbaan Max & Moritz.

10. Linnanmäki, Finland

Beeld: Wikimedia / Simbe

Linnanmäki is zonder twijfel een van de populairste pretparken van Finland. Je vindt dit park in de Finse hoofdstad Helsinki. Vertaald naar het Nederlands betekent ‘linnanmäki’ overigens ‘kasteelheuvel’. In het park staan 44 attracties voor jong en oud opgesteld. Wil je even alle drukte ontvluchten, dan kun je uitwijken naar Sea Life Helsinki, een groot aquarium dat ook op het terrein van Linnanmäki te vinden is.

Bijzonder aan dit pretpark is, dat de toegang volledig gratis is. Maar juich niet te vroeg, want voor elk ritje in vrijwel alle attracties moet je apart betalen. Dat kan middels losse tickets, die je overal in het park kunt kopen, maar je kunt ook een polsbandje voor 42 euro per persoon kopen, waarmee je een hele dag onbeperkt toegang krijgt tot letterlijk alle attracties.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Meest Voorkomende Soorten Lampfittingen

Top 10 Rijkste Muzikanten Ter Wereld