Top 10 Dranken Met Het Hoogste Alcoholpercentage

Alcoholische dranken zijn er in tal van verschillende gradaties, waarbij in veel gevallen niet alleen de smaak ervan als maatstaf geldt, maar ook het alcoholgehalte dat erin is verwerkt. Hoe hoger dat gehalte, des te groter de feestvreugde, aldus menigeen die geregeld een drankje drinkt.

Maar gaat die stelling nog steeds op als je iets met een alcoholpercentage van 75 procent of meer drinkt? We gingen op onderzoek uit en stelden op basis van onze bevindingen de onderstaande top 10 met sterke dranken voor je samen waarin het hoogste alcoholpercentage verwerkt is.

1. Spirytus Stawski (96% alcohol)

Dit is ’s werelds sterkste en krachtigste drank. Hij is voorzien van een zachte geur en een milde smaak. Het wordt met behulp van hoogwaardige ethylalcohol op basis van granen geproduceerd.

Velen die deze drank rechtstreeks uit de fles dronken, hebben de gevolgen daarvan vergeleken met een keiharde stomp in hun maag, waarbij ze nog nauwelijks normaal adem konden halen. Pas daarom goed op als je Spirytus Stawski drinkt, want misbruik van dit drankje kan je dus letterlijk de das omdoen.

2. Bruichladdich X4 Quadrupled Whisky (92% alcohol)

Dit is de meest alcoholische single malt whisky die door middel van een 17e eeuwse viervoudige distillatiemethode wordt geproduceerd. Deze methode zorgt ervoor dat de drank zeer krachtig en zuiver is.

Volgens de legende vertelde Martin Martin, een Hebreeuwse reiziger, het volgende over Bruichladdich X4 Quadrupeled Whisky: “Één slokje en je leeft voor eeuwig. Twee slokjes en je wordt blind. Drie slokjes en je ontbindt ter plekke”. Kortom, je bent gewaarschuwd.

3. River Antoine Royale Grenadian Rum (90% alcohol)

Deze drank komt van de Caribische eilandengroep Grenada en wordt grotendeels nog steeds op traditionele wijze geproduceerd. Er wordt namelijk gebruikgemaakt van zogenoemde potdistillatie, wat er concreet op neer komt dat de distillatie zeer langzaam verloopt.

River Antoine Royale Grenadian Rum wordt gemaakt van gefermenteerd sap van suikerriet, wat ervoor zorgt dat deze rum uitzonderlijk lekker smaakt.

4. Hapsburg Gold Label Premium Reserve Absint (89,9% alcohol)

Op het etiket van de fles absint van Hapsburg Gold staat de volgende tekst: ‘Er zijn geen regels’. Desondanks raden we je aan om toch slechts één regel te volgen: gebruik deze absint alleen maar in mixdrankjes. Van absint is namelijk bekend dat het hallucinaties veroorzaakt, dus pas op dat je jezelf er niet teveel mee verwent.

Deze wodka wordt in veel gevallen door kunstenaars gedronken, die er dan op hopen dat de absint als een soort van ‘geest uit de fles’ fungeert, die hen creativiteit en originele ideeën kan bezorgen.

5. Pincer Shanghai Strength (88,88% alcohol)

Deze wodka komt uit Schotland en wordt door kenners als een gezonde variant beschouwd, omdat er Mariadistel en vlierbloesem in verwerkt zijn. Van deze twee ingrediënten is bekend dat ze goed zijn voor je lever. Maar je kunt er ook in een mum van tijd high van worden.

Deze drank is bedoeld om als concentraat te worden gebruikt. Teveel van dit goedje drinken wordt zonder meer ten strengste afgeraden, want dat kan ernstige gezondheidsproblemen tot gevolg hebben.

6. Balkan 176 Vodka (88% alcohol)

Dat je in deze top 10 ook een flink aantal wodka’s tegenkomt, zal je naar alle waarschijnlijkheid niet verbazen. In dit geval betreft het een driedubbele gedistilleerde variant van Scandinavische afkomst en is het waarschijnlijk een van de sterkste dranken die je ooit in dit noordelijke deel van Europa tegen zult komen.

Balkan 176 Vodka is kleurloos, geurloos en smaakloos. De drank is zo sterk dat er maar liefst 13 verschillende waarschuwingen op het etiket van de fles staan afgedrukt. Dat is niet voor niets, want het is bekend dat menigeen die teveel van deze wodka kort achterelkaar dronk uiteindelijk overleed aan alcoholvergiftiging.

7. Good ol’ Sailor Vodka (85% alcohol)

Deze wodka wordt eigenlijk vooral in Zweden gedronken. In de rest van de wereld is deze drank met een alcholopercentage van maar liefst 85 procent nauwelijks bekend. De wodka wordt met behulp van biologische granen en vers water uit het Vätternmeer gemaakt.

Het bijzondere tijdens het productieproces van Good ol’Sailor Vodka is, dat moderne distilleertechnieken met traditionele vaardigheden worden gecombineerd. Dit levert een schone, frisse drank op, die een pittige afdronk heeft. Het is met name bedoeld om in kleine hoeveelheden te gebruiken, op het moment dat je een of meerdere cocktails maakt.

8. Sunset Rum (84,5% alcohol)

Dit is een van de krachtigste rums ter wereld. Deze alcoholische drank werd in 2016 door de organisatie van de World Rum Awards bekroond met de titel ‘The World’s Best Overproof Rum’. Ondanks z’n 8ste positie is het echter nog steeds niet de rum met het allerhoogste alcoholpercentage ter wereld.

Maar dat betekent zeker niet dat het hier om een tam drankje gaat. De fabrikant geeft op het etiket van de fles zelfs duidelijk aan, dat je deze rum alleen in mixdrankjes moet gebruiken. Sunset Rum puur drinken kan namelijk niet alleen maar een branderig gevoel in je keel opleveren, maar ook inwendige brandwonden tot gevolg hebben.

9. Devil Springs Vodka (80% alcohol)

De Devil Springs Vodka is ongetwijfeld een van de sterkste wodka’s op onze planeet. Het wordt meestal in kleine hoeveelheden in cocktails gebruikt. Volgens kenners is deze wodkavariant vooral erg lekker als deze met een vruchtensap of gemberbier wordt gemixt.

Devils Springs Vodka wordt ook regelmatig voor een compleet ander doeleind ingezet. Het is namelijk het ideale goedje voor vuurspuwers, die er tijdens hun act grote, indrukwekkende vlammen mee produceren. Als je leven je lief is, dan wordt deze wodka puur drinken echter sterk afgeraden.

10. Bacardi 151 (75,5% alcohol)

Dit is de rum met het allerhoogste alcoholpercentage, die Bacardi te koop aanbiedt. De drank is zo ongelooflijk licht ontvlambaar, dat in de hals van de fles een speciale roestvrij stalen beveiliging tegen brand is ingebouwd. Bacardi 151 wordt voornamelijk gebruikt voor het maken van cocktails op basis van rum.

Denk in dat kader onder meer aan een Cuba Libre of een Daiquiris. Vanwege het hoge alcoholpercentage wordt er dan slechts een klein scheutje Bacardi 151 aan het mixdrankje toegevoegd. Deze rum puur drinken is niet bepaald aan te raden.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Gevaarlijkste Dieren van Europa

Top 10 Beste Vakantie Websites