Top 10 Dingen Die Je Beter Niet Kunt Bestellen Bij McDonald’s

Op het uitgebreide menu bij de bekendste hamburgertent van Nederland staan ook een aantal dingen die je beter niet kunt bestellen bij McDonalds. Want hoe lekker alles er ook uitziet, je weet nooit welke dingen je wel kunt bestellen, en wat je beter links kunt laten liggen. Begrijp ons niet verkeerd, de McDonalds voldoet aan alle strenge eisen van de voedingswaren autoriteit, maar sommige dingen op het menu zijn nou eenmaal echt fastfood, of worden niet zo vaak besteld.

Maar voordat je weer zin krijgt in een Big Mac, en direct naar de McDonalds loopt, wil je natuurlijk wel weten wat je moet bestellen. Wees gerust, de Big Mac staat er niet op, en ook de Big Tasty niet. Dit zijn de top 10 dingen die je beter niet kunt bestellen bij McDonalds.

1. Milkshake

Beeld: McDonald’s

De milkshake machine lijkt soms wel meer kapot te zijn dan te werken. Maar als er iets is bij de McDonalds wat je wilt vermijden, dan is het wel een milkshake. De machine is lastig schoon te maken, en wanneer je met verse producten werkt is juist hygiëne heel belangrijk. Een vieze machine is nou niet echt gezond, en je weet nooit wat de staat van de milkshake machine bij de McDonalds is en wanneer deze voor het laatst is schoongemaakt. Je kunt dan beter een gewoon drankje zonder ijs nemen.

2. Filet-O-Fish

Beeld: McDonald’s

Op de tweede plaats staat de Filet-O-Fish. Deze hamburger bevat vis in plaats van rundvlees, en wordt geserveerd op een broodje met wat tartaarsaus en sla. Op zich niets mis mee, maar vermijd deze hamburger omdat die over het algemeen er al een tijdje ligt.

Omdat de Filet-O-Fish een stuk minder besteld wordt dan alle andere soorten hamburgers, blijven ze meestal een stuk langer liggen onder de warmhoudlamp. Het komt vaak voor dat jouw Filet-O-Fish bij de McDonalds dus al een hele tijd ligt te wachten in de warmhoudbak, en dat is nou niet echt een fris idee.

3. Drankjes met ijs

Beeld: McDonald’s

Met een cola of fanta van de McDonalds is niets mis, het komt uit een machine die vaak gebruikt wordt. Maar toch is het aan te raden om je drinken te bestellen zonder ijs. IJsmachines kunnen een bron van bacteriën zijn, en moeten zeer grondig gereinigd worden. Van vieze ijsblokjes kun je zeer zeker ziek worden. Vraag dus bij de McDonalds om drinken zonder ijs.

4. Smoothies

Beeld: McDonald’s

Een gezonde smoothie gaat er bij veel mensen op een warme dag wel in. McDonalds heeft vaak ook eigen smoothies op het menu staan. In varianten met onder andere aardbei en banaan. Maar wat je niet weet is dat er vaak suikers worden toegevoegd aan de smoothies om ze zoeter te maken.

Daarnaast weet je nooit zeker hoe goed de apparaten worden schoongemaakt. Wanneer het druk is bij McDonalds is dit één van de eerste dingen die snel vergeten wordt, en dus vies kan zijn.

5. Side salad

Beeld: McDonald’s

Het lijkt misschien een hele gezonde keuze, een salade in plaats van de Franse frietjes. Maar wat je niet weet is wat er allemaal in de salade zit. Het is waar dat sla, komkommer en tomaat gezond zijn, maar de rest niet zo. Er zit veel zout op de kip die in de salade zit, en dan hebben we het nog niet over de dressing gehad. Deze zit bomvol met suiker en zout, waardoor een ogenschijnlijke gezonde salade al snel veranderd in een ongezonde hap.

6. McKroket

Beeld: McDonald’s

De McKroket komt ook in de lijst voor van dingen die je beter niet kunt bestellen bij McDonalds. Deze hamburger is alleen verkrijgbaar in Nederland, maar we weten eigenlijk niet waarom. De platte ‘kroket’ op het broodje smaakt naar bijna niets, en voelt heel zacht en vochtig aan. 

Het is een goede poging van McDonalds om een eigen variant van het broodje kroket te maken. Maar als je een echte fan bent van een lekker broodje kroket is het aan te raden er eentje te halen bij de snackbar, en gewoon voor de Big Mac te kiezen.

7. Pancakes

Beeld: McDonald’s

Ze zien er op het eerste gezicht best goed uit, de pannenkoekjes die bij het ontbijt worden geserveerd. Maar je wilt niet weten hoeveel zout en suiker er in een paar kleine pancakes van de McDonalds zit. Het zijn echte caloriebommen, en meestal zijn ze niet vers, waardoor het lijkt alsof je op een oude schoen zit te kauwen. Als je ze echt wilt hebben, vraag dan om verse pannenkoeken, en gooi er niet teveel suiker en stroop op.

8. McChicken Veggie

Beeld: McDonald’s

Een vegetarische kipburger bij de McDonalds. Ja ze bestaan echt en staan gewoon op het menu. Maar ze smaken niet helemaal top, en zijn zeker niet het meest verse product van de McDonalds. De vegetarische hamburgers worden niet zo vaak besteld, dus zijn ook niet zo heel vers. Je kunt deze het beste links laten liggen, en als vegetariër is het sowieso beter om niet naar de McDonalds te gaan, maar te kiezen voor een gezond vegetarisch restaurant.

9. Chicken McNuggets

Beeld: McDonald’s

De beroemde Chicken McNuggets staan op de negende plaats. Je zult vast denken, waarom! Op zich is er niks mis met de kipnuggets van de McDonalds, en met wat barbecuesaus zijn ze nog best lekker ook. Maar het grootste probleem is de versheid van het product.

Chicken McNuggets worden in grote batches tegelijk gemaakt, en kunnen soms wel eens een tijdje in de warmhoudbak liggen. Het resultaat is dat je kipnugget helemaal zacht is geworden, en niet zo lekker meer smaakt. Je kan altijd vragen om verse kipnuggets, of gewoon iets anders nemen.

10. Bitterballen

Beeld: McDonald’s

Hoewel er in feite niet zozeer iets mis is met bitterballen, is het aan te raden om twee keer na te denken om bitterballen te bestellen bij de McDonalds. Het komt redelijk vaak voor dat ze maar voor de helft gevuld zijn, en waarom zou je bij een fastfoodketen bitterballen bestellen als je ze ook bij de snackbar om de hoek kan halen. 

Tenzij je er echt heel veel zin in hebt, laat ze dan lekker links liggen bij de McDonalds. Je kunt beter voor het traditionele McDonalds menu gaan, die stukken beter smaakt.

Wat vond je van dit artikel?

De 10 Meest Bijzondere Dieren Die Op De Zuidpool Leven

De Top 10 Beste Soorten Wietzaadjes Die Je Kunt Kopen