Top 10 Dieren Met De Grootste Piemels

Dat lengte in het dierenrijk van belang kan zijn, bewijzen deze dieren met de grootste piemels wel. We hebben het hier niet over kleine diertjes, die er schattig uit zien, maar over het algemeen een aantal flinke diersoorten die ook een grote jongeheer hebben hangen. Voor sommige dieren is de grootte van de penis namelijk zeer belangrijk, en tonen ze daarmee aan dat ze het beste mannetje in de omgeving zijn. 

De blauwe vinvis is het dier met de grootste piemel op aarde. Het gevaarte heeft een lengte van ongeveer 2 à 3 meter. Maar er zijn meer opmerkelijke dieren met grote piemels. Bekijk snel de volledige lijst hieronder.

Er zijn een aantal opvallende dieren waarvan je niet verwacht dat ze een grote piemel hebben. Je zult nog verbaasd staan van de kwaliteiten van sommige ogenschijnlijk, schattige diersoorten. Maar welk dier heeft nou de grootste piemel, en wat moeten ze ermee? Dit zijn de top 10 dieren met de grootste piemels.

1. Blauwe vinvis

Beeld: Flickr / Richard Gould

De onbetwiste koning van de zee is de blauwe vinvis, en een terechte nummer één. Schrik niet, maar deze walvissoort heeft een gemiddelde piemellengte tussen de 2 en 3 meter. Je leest het goed, de penis is meer dan 200 centimeter lang, met een gemiddelde van 2.4 meter. Nou is dit wel in verhouding tot de rest van het lichaam, want een blauwe vinvis is zelf al 30 meter lang. Niettemin is dit de grootste piemel van alle dieren die op aarde zwemmen, vliegen of rondlopen.

2. Reuzeninktvis

Beeld: Flickr / NTNU University Museum

Het leven van de reuzeninktvis is heel mysterieus. We weten er bijna niets van, maar kennen deze vooral van de legendes. Ook rondom de lengte van de piemel van een reuzeninktvis hangen veel vraagtekens. Er zijn kleinere varianten gevonden met een piemel van 60 centimeter, maar ook grotere exemplaren van meer dan 130 centimeter.

Eén ding is zeker, de grootte van de piemel bij een reuzeninktvis is afhankelijk van zijn eigen grootte. Dus mocht er ooit een hele grote reuzeninktvis vanuit de diepte naar het oppervlak komen, dan kunnen we alleen maar gokken hoe groot zijn geslachtsorgaan zal zijn.

3. Olifant

De olifant zit qua penislengte ongeveer op dezelfde grootte al die van een giraffe. Over het algemeen zijn de piemels van olifanten net iets groter dan een meter, maar kunnen nog flink langer worden afhankelijk van de grootte van het mannetje. 

Een bronstig mannetje kan voor veel problemen voorkomen in een groep van olifanten. Ze worden vaak agressief en zitten bomvol hormonen. Maar de vrouwtjes zijn de baas, en uiteindelijk moeten ook mannetjes olifanten luisteren naar degene die de leiding heeft. 

4. Giraffe

Dat giraffes een lange nek hebben, dat weten we allemaal wel. Maar wist je dat de piemel van de giraffe ook niet heel klein is. Met een gemiddelde lengte van 100 centimeter, staat de penis van de giraffe in ieder geval in verhouding tot de rest van het lichaam. 

Giraffes vechten veel met elkaar om het recht te krijgen met een vrouwtje te paren. Maar naast een goede vechtpartij, doen ze zelf ook veel onderzoek. Het vrouwtje moet er namelijk wel klaar voor zijn. 

5. Walvishaai

De piemel van de walvishaai is vrij apart. Het geslachtsorgaan is net iets meer dan een meter lang, maar bestaat in feite niet uit één piemel, maar uit twee. Ze hangen als het ware naast elkaar tegen het lichaam aan. Hoe vaak walvishaaien paren is een mysterie, omdat deze dieren moeilijk te bestuderen zijn. 

Het idee is dat vrouwtjes slechts een enkele keer paren, en het sperma vervolgens opslaan. Ondanks de meter lange piemel, heeft het mannetje er dus vrij weinig aan in de natuur, en kiest hij ervoor om alleen zijn leven te volbrengen.

6. Stier

Stieren, de mannelijke koeien, zijn grote en machtige dieren. De beste stieren worden gebruikt om voor het nageslacht bij koeien te zorgen. Want met een sterke, gezonde stier kunnen er kalfjes gemaakt worden die uitgroeien tot grote koeien die veel melk geven. De piemel van een sterke, gezonde stier bedraagt dat ook maar liefst 80 tot 100 centimeter. Overigens worden machines nog wel eens gebruikt om het sperma van een stier op te vangen en de koe kunstmatig zwanger te maken.

7. Neushoorn

Paringstijd bij de neushoorns is een heel vertoon. De mannetjes proberen de vrouwtjes te imponeren, en gaan de strijd aan met andere mannetjes. Neushoorns vechten niet echt met elkaar, maar proberen door middel van geluiden en bewegingen, de ander te verjagen. 

Maar uiteindelijk is het vrouwtje degene die het mannetje uitkiest. Vaak worden mannetjes op een agressieve manier afgewezen. Mocht het mannetje succes hebben, dan kan hij zijn piemel met een gemiddelde lengte van 70 centimeter inzetten om voor nageslacht te zorgen.

8. Paard

Paarden zijn waardevolle dieren, waar een prijzig prijskaartje aan kan hangen. Maar paarden van het mannelijke geslacht kunnen veel geld waard zijn, en daar komt hun lange piemel van 50 centimeter bij kijken. Want een goed mannelijk paard met de juiste genen is veel geld waard, en wordt gebruikt om de vrouwtjes te dekken. 

In het wild gaan de mannetjes met elkaar de strijd aan om de mooiste vrouwtjes voor zich te winnen. In de paardenfokkerij betalen de houders van vrouwelijke paarden om gedekt te worden. Het mannetjes paard moet dus regelmatig aan het werk.

9. Walrus

Beeld: Flickr / Joseph

Walrussen zijn gigantische dieren, die veel voorkomen in gebieden waar het extreem koud is. Maar walrus mannetjes hebben naast grote slagtanden en een flink temperament, ook een grote piemel. Met een ruime 40 centimeter, proberen ze in de paringstijd met geschreeuw, gevechten en hun piemel indruk te maken op de vrouwtjes.

Het paringsseizoen bij de walrussen gaat hand in hand met geweld. Zo vallen mannetjes niet alleen elkaar aan, maar ook de vrouwtjes komen er niet ongeschonden uit vaak. Na de strijd komen de dieren weer tot rust, en heerst er weer vrede tussen de walrussen.

10. Argentijnse stekelstaart

Beeld: Imgur

Deze top 10 wordt geopend met een wel heel apart dier, die qua grootte zelf niet al te veel voorstelt. De Argentijnse stekelstaart is een eend die veel voorkomt in Zuid-Amerika. Maar de stekelstaart heeft in de paringstijd een geheim wapen, en dat is zijn grote penis.

Hoewel de eend zelf het formaat heeft van een reguliere eend, is zijn penis het geheime wapen. Zijn piemel kan maar liefst 30 tot 40 centimeter lang worden, en rolt zichzelf uit. De Argentijnse stekelstaart laat dus aan andere eenden zien dat hij de beste kans is op voortplanting. Het formaat van zijn piemel, is dus nog langer dan zijn eigen lichaamslengte.

Overzicht van de top 10 dieren met de grootste piemels

NummerDierGemiddelde piemellengte
1Blauwe vinvis2500 centimeter
2Reuzeninktvis130 centimeter
3Olifant100 centimeter
4Giraffe100 centimeter
5Walvishaai100 centimeter
6Stier90 centimeter
7Neushoorn70 centimeter
8Paard50 centimeter
9Walrus40 centimeter
10Argentijnse stekelstaart35 centimeter

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Meest Populaire Traditionele Chinese Gerechten

10 Leukste Dingen Om Te Doen In Rotterdam Bij Slecht Weer