Top 10 Beste Zonnebrandcrèmes Voor je Gezicht

Je gezicht op zonnige dagen met een goede crème beschermen is gewoonweg een must. Het voorkomt niet alleen verbrandingen van je huid vanwege de warme zon, maar het voorkomt ook dat schadelijke uv-stralen je huid binnendringen.

Bij onder meer supermarkten en drogisterijen staan de schappen vol met allerlei verschillende soorten zonnebrandcrèmes. Er is zoveel keus, dat je je waarschijnlijk terecht afvraagt wat écht goede producten zijn. Hieronder presenteren we de 10 beste aan je.

1. La Roche Posay Anthelios XL

De reden dat de lichaamsmelk van La Roche Posay op de eerste plaats in onze top 10 terecht is gekomen, is vrij gemakkelijk te verklaren. De Britse consumentenbond heeft Anthelios XL namelijk in 2018 uitgeroepen tot de allerbeste zonnebrandcrème ter wereld.

Op de tube staat dat er sprake is van een beschermingsfactor 50+ en de zojuist genoemde consumentenorganisatie heeft in haar onderzoeken ontdekt dat dat juist is. Ze kwamen uiteindelijk zelfs op een beschermingsfactor 60 voor dit product uit.

Athelios XL plakt niet en is waterbestendig. Deze topkwaliteit zonnebrandcrème is overigens alleen maar bij de (online) apotheek te koop.

2. Lancaster Sun Beauty Comfort Milk

Deze zonnebrandcrème van Lancaster is een echte klassieker. De reden waarom hun Sun Beauty Comfort Milk ook nu nog steeds een geliefd product bij zonnebaders is, is eigenlijk vrij gemakkelijk te verklaren: het werkt prima.

De crème heeft een beschermingsfactor 50 en beschermt je daardoor optimaal tegen zowel uv A- als uv B-straling. Daarnaast houdt dit product van Lancaster ook andere soorten schadelijk licht tegen, waaronder infrarood licht. De crème heeft een fijne textuur en ruikt heerlijk.

3. Shiseido Global Sun Care Urban UV Protection Cream

De Global Sun Care Urban UV Protection Cream van fabrikant Shiseido is een zeer geavanceerde zonnebrandcrème met een beschermingsfactor 50. De crème is vederlicht en kan niet alleen voor je gezicht, maar kan ook voor het beschermen van de rest van je lichaam worden gebruikt.

Naast bescherming tegen de zon biedt deze crème je ook bescherming tegen droogheid en luchtverontreiniging. Kortom, met deze tube van Shiseido heb je in één klap een meervoudig verzorgend product in handen.

4. Rituals The Ritual Of Karma Sun Protection Face Cream

Deze rijke, hydraterende crème van Rituals heeft een beschermingsfactor 30 en trekt aangenaam snel in je huid. Naast de beschermende werking bevat de crème ook ingrediënten die er tegelijkertijd voor zorgen dat je gezichtshuid verzorgd wordt.

The Ritual Of Karma Sun Protection Face Cream is namelijk verrijkt met natuurlijke antioxidanten, vitamine E en ginkgo biloba. Kortom, de crème uit deze tube beschermt niet alleen tegen uv A- en uv B-straling, maar voorkomt ook een vroegtijdige veroudering van je gezichtshuid.

5. Biodermal Zonnespray Gevoelige Huid

Heb je een gevoelige huid, dan weet je als geen ander dat verbranden door de zon extra pijnlijk voor je uit kan pakken. Je insmeren met een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor is dan ook een absolute aanrader. Met de Zonnespray Gevoelige Huid van Biodermal zit je wat dat betreft goed, aangezien deze een beschermingsfactor 50 heeft.

De spray is ook uitermate geschikt voor de gevoelige kinderhuid. De inhoud van deze spuitflacon beschermt niet alleen tegen schadelijke uv A- en uv B-straling, maar is ook nog eens zeewater- en zandresistent. Zelfs wanneer je deze spray op een natte huid aanbrengt wordt de beschermende werking ervan geactiveerd.

6. Nivea Sun Protect & Hydrate

De zonnebrandcrèmes van Nivea Sun zijn al sinds jaar en dag absolute toppers bij een ieder die graag veilig bruin wil worden. Het complete assortiment van dit merk bestaat uit zowel sprays als lotions. Een van de populairste producten uit het assortiment van Niveau Sun is zonder meer de Protect & Hydrate zonnemelk.

Bij de Consumentenbond kreeg deze zonnecrème de kwalificatie ‘Beste Koop’ toebedeeld. Zoals de naam al aangeeft is dit eigenlijk een 2-in-1 product. Naast een optimale bescherming tegen uv-stralen wordt ook meteen je huid gehydrateerd.

7. Kiehl’s Ultra Light Daily UV Defense

Volgens experts doe je er goed aan om ook je gezicht met zonnebrandcrème in te smeren als het zonnetje niet de hele dag hoog aan de hemel staat te branden. Deze crème van Kiehl’s is uitermate geschikt voor zo’n dagelijkse, beschermende aanpak.

Ultra Light Daily UV Defence heeft een beschermingsfactor 50. Het beschermt je niet alleen maar tegen kwalijke uv-stralingen, maar ook tegen de vervuiling van je huid. De crème heeft een lichte textuur en is gemakkelijk en goed uit te smeren. Deze crème is geschikt voor alle huidtypes.

8. Oolaboo Skin Defense DNA Protective Cream

Het betreft hier een natuurlijke zonnebrandcrème van het merk Oolaboo, die in een pompflacon wordt geleverd. Zoals de naam eigenlijk al verraadt ‘verdedigt’ deze crème je huid tegen schadelijke invloeden. In het product zit Japanse matcha verwerkt. Dat is een groene theesoort, die vol met antioxidanten zit en daardoor een prima bescherming voor je huidcellen oplevert.

Skin Defense DNA Protective Cream is niet alleen maar een zonnebrandcrème. Je kunt dit product ook als een rijke dagcrème gebruiken die je huid diep hydrateert, zodat je goed beschermd de zon in kan gaan.

9. Dior Beautifying Protective Crème Sublime Glow

Deze zonnebrandcrème van Dior heeft een beschermingsfactor 30 en is speciaal ontwikkeld om je volledig tegen uv A- en uv B-stralen te beschermen. De inhoud van een tube Beautifying Protective Crème Sublime Glow is speciaal voor je gezicht bedoeld en helpt je tevens in de strijd tegen vroegtijdige huidveroudering.

Daarnaast is de crème in staat om reeds ontstane schade aan je gezichtshuid te herstellen. Alsof dat alles nog niet genoeg is, ruikt deze crème ook nog eens heel erg lekker.

10. Garnier Ambre Solaire Dry Protect Spray

Zonnebrandsprays die een extra hoge beschermingsfactor beloven nemen nogal eens een loopje met de waarheid. Ambre Solaire Dry Protect Spray heeft een beschermingsfactor 50 en doet daarentegen écht wat beloofd wordt. Volgens de Consumentenbond beschermt deze zonnebrandspray van Garnier goed tegen zowel uv A- als uv B_straling.

Bijkomend voordeel van deze spray is dat deze niet vet en kleverig is en snel in de huid trekt. Daarnaast is de Ambre Solaire Dry Protect Spray waterresistent, zodat je niet telkens na een frisse duik in het zwembad of de zee opnieuw hoeft te sprayen.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 grootste studentenverenigingen van Nederland

Top 10 Meest Gebruikte Houtsoorten Voor Binnen