Top 10 Beste X Factor Audities Ooit Ter Wereld

De tv-show X Factor werd voor de eerste keer in het najaar van 2004 op de Britse televisie uitgezonden. Door de jaren heen zijn er in allerlei verschillende landen in de wereld lokale versies van deze muzikale talentenjacht geproduceerd. Omdat in principe iedereen een kans krijgt om zijn of haar zangkunsten aan de jury en het publiek te laten horen, kan dit soms verrassende muzikale ontdekkingen opleveren. Hieronder vind je in dat kader de 10 beste X Factor audities ooit.

1. Danie Geimer (X Factor USA 2013)

Laten we er niet omheen draaien. Wie de 15-jarige Danie Geimer voor het eerst ziet denkt ongetwijfeld dat het een enorme nerd is. En dat is geen slechte gok, want de Californische geeft dat ook gewoon over zichzelf toe. Ze is de enige in haar familie die graag boeken leest en dan het liefst ook boeken over ingewikkelde onderwerpen, zoals neurowetenschappen. Maar kan nerd Danie ook zingen? Als ze voor de jury verschijnt is ze nog een behoorlijk schuchtere tiener. Maar we kunnen je alvast verklappen dat dat niet lang zo blijft als ze eenmaal begint te zingen.

2. Simon Lynch (X Factor UK 2015)

Als je op een klein eiland als de Isle of Man woont besef je ongetwijfeld al snel dat je kansen om echt landelijk of zelfs internationaal beroemd te worden behoorlijk klein zijn. Tenzij je de grote stap waagt en het eiland verlaat. Dat is precies wat de 23-jarige Simon Lynch in 2015 deed toen hij besloot om aan een auditie van de X Factor mee te doen. Jurylid en naamgenoot Simon lijkt in eerste instantie nog niet zo onder de indruk te zijn van de zangkunsten van Lynch, totdat blijkt dat deze jongeman veel meer noten op z’n zang heeft dan wat iedereen had verwacht.

3. KZ Tandingan (X Factor Philippines 2012)

KZ Tandingan is een bijzondere jongedame die volledig wars van opsmuk is. Ze is 20 jaar en doet vooral aan de X Factor mee omdat ze hoopt dat ze daar uiteindelijk haar familie mee kan helpen én haar zelfvertrouwen op die manier een boost kan geven. De Filipijnse heeft vroeger problemen met haar stem gehad, waardoor ze nu niet meer normaal luidkeels kan zingen. Daarom heeft ze een heel eigen zangstijl ontwikkeld om toch maar te kunnen blijven zingen. Maar valt die stijl ook in de smaak bij de jury en het publiek?

4. Bella Santiago (X Factor Romania 2018)

Bella Santiago was dé verrassing van de Roemeense X Factor in 2018. Ze komt oorspronkelijk van de Fillipijnen en verblijft in Roemenië om geld te verdienen, dat ze grotendeels naar haar geboorteland stuurt, waar ze haar dochtertje achter heeft moeten laten. De 28-jarige Bella heeft voor haar auditie onder meer een nummer van Beyoncé gekozen. Als ze eenmaal begint te zingen, beginnen de juryleden te twijfelen. Is dit niet de échte Beyoncé daar op het podium???

5. Bella Ferraro (X Factor Australia 2012)

Op de dag dat de Australische Bella Ferraro bij de X Factor auditie doet is het ook meteen haar 18de verjaardag. Ze blijkt een vroegtijdige schoolverlater te zijn, die nog geen echt concrete plannen voor de rest van haar leven heeft. Daarom wil ze een jaartje allerlei verschillende dingen uitproberen om te zien wat haar het leukst lijkt. Zingen is één van die probeersels. De jury laat overduidelijk blijken dat ze zo’n laconieke levenshouding niet bepaald zien zitten, maar ze geven Bella toch het voordeel van de twijfel en laten haar toch gewoon auditie doen. Wat er dan gebeurt verbaast alle aanwezigen.

6. Louisa Johnson (X Factor UK 2015)

Voor wat betreft Louisa Johnson is zingen jaar lust en haar leven. De 17-jarige blondine is er al sinds haar 7de mee bezig. Volgens haar moeder – en beste vriendin – zingt ze overal en altijd en is het altijd al haar grote droom geweest om een keer aan X Factor mee te mogen doen. Hét grote voorbeeld van Louisa is zangeres Leona Lewis, die in 2006 de finale van de Britse editie van de X Factor won. Als de grote dag is aangebroken en de tiener voor de jury staat, blijkt ze super zenuwachtig te zijn. Maar zodra eenmaal de eerste tonen van haar song klinken en ze begint te zingen… Wauw!

7. Sam Bailey (X Factor UK 2013)

Sam Bailey uit Leicester heeft nog nooit eerder aan een auditie meegedaan. Eigenlijk zingt ze gewoon graag thuis en tijdens haar werk als gevangenisbewaardster om stress kwijt te kunnen raken. Als ze in 2013 op 35-jarige leeftijd aan de Britse versie van de X Factor meedoet twijfelt ze nog steeds of ze wel de juiste persoon op de juiste plek is. Is ze eigenlijk niet een beetje te oud om aan zo’n programma mee te doen? Alle onzekerheid verdwijnt als sneeuw voor de zon als ze eenmaal haar versie van “Listen” van Beyoncé begint te zingen. Weet ze de jury hiermee te boeien?

8. Rachel Crow (X Factor USA 2011)

De auditie van de 13-jarige Rachel Crow, tijdens de Amerikaanse editie van X Factor uit 2011, lijkt bijna een sprookje. Ze woont samen met haar 5 familieleden in een armoedig huisje dat over slechts 2 slaapkamers beschikt en heeft maar één droom als ze de finale van X Factor zou winnen. Met het prijzengeld wil ze namelijk maar wat graag een eigen badkamer kopen. Om dat doel te bereiken zet Rachel alles op alles tijdens het zingen van haar versie van de song “Mercy”. Wauw! Is dit meisje écht 13 jaar oud?!?!

9. Grace Davis (X Factor UK 2017)

Het leven van Grace Davis stond al vele jaren lang in het teken van de muziek voordat ze in 2017 op 20-jarige leeftijd besloot om aan een auditie van de Britse X Factor mee te doen. Voor haar dagelijkse werk pakte ze onder meer cd’s in voor een postorderbedrijf en in haar vrije weekenden trad ze sinds haar 16de op elke plek op waar dat maar mogelijk was. De uit Blackburn afkomstige blondine houdt zich naast zingen ook bezig met het zelf schrijven van liedjes. Tijdens haar auditie grijpt ze haar kans om voor de eerste keer haar eigen song “Roots” ten gehore te brengen. Hoe zal de jury daarop reageren?

10. Joseph Whelan (X Factor UK 2012)

Na tien jaar bij allerlei verschillende bandjes te hebben gespeeld, besloot Joseph Whelan in 2012 de stoute schoenen aan te trekken en een kans te wagen tijdens een auditieronde van de Britse versie van de X Factor. De 26 jarige verkoper van gereedschappen uit Northampton deed eigenlijk vooral aan het tv-programma mee om z’n 4-jarige zoontje blij te maken. Tijdens het interview vooraf is Joseph nog de rust zelve. Maar als hij eenmaal begint te zingen….

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Populairste Nederlandse Hiphop Artiesten

Top 10 Beste K-Dramaseries Op Netflix Van Dit Moment