Top 10 beste weerapps voor op je smartphone

Met de beste weerapps voor op je smartphone kom je niet meer onverwachts in een regenbui terecht. Dankzij alle moderne snufjes op smartphones, ben je niet meer afhankelijk van het dagelijkse weerbericht tijdens het journaal. Je kiest uit een lange lijst aan apps een weerapp, download deze en je hebt het weerbericht gewoon in je eigen broekzak zitten.

Met alle vooruitgang zijn de weerapps bovendien een stuk nauwkeuriger geworden. Ze tonen niet alleen het weer van een specifieke dag, maar laten ook zijn wanneer het precies kan gaan regenen. De apps zijn een stuk gedetailleerder dan gewone weerberichten, en zijn gericht op je eigen woonplaats. Omdat er zoveel weerapps bestaan tegenwoordig, hebben we de beste op een rijtje gezet. Dit zijn de top 10 beste weerapps voor op je smartphone.

1. WeerOnline

Download voor Android

Download voor iOS

De beste weerapp om in Nederland te gebruiken is het Nederlandse WeerOnline. De bediening van de app is zeer makkelijk, en gebruikers zien voor de komende 48 uur de voorspelling per uur. 

WeerOnline heeft een uitstekende neerslagradar, waarmee je voor de komende twee uur per vijf minuten kunt zien wat er gaat gebeuren en of er regen aan zit te komen. Ook geeft de app suggesties voor als je iets wilt gaan doen, afhankelijk van de weersvoorspelling. WeerOnline is dan ook de meest complete en overzichtelijke app voor het weer op de smartphone.

2. Buienradar

Download voor Android

Download voor iOS

Op de tweede plaats staat de app met de meeste soorten radars. De buienradar app laat niet alleen zien of er regen aan zit te komen, maar je hebt zelfs een muggenradar een bbq-radar. Hierdoor weet je eigenlijk altijd precies wat er gaat gebeuren.

Buienradar ziet er zeer intuïtief uit, en je krijgt ook een weersvoorspelling per uur voor maar liefst de komende zeven dagen. De app is gratis te gebruiken, maar daar krijg je wel een paar advertenties bij. 

3. Weer & Radar

Download voor Android

Download voor iOS

Weer & Radar is de Nederlandse versie van de populaire Duitse WetterApp. De app toont je het weer voor vandaag en morgen met een weersvoorspelling per uur, en daarnaast zie je direct in het overzicht wat het weer is voor de komende 7 dagen.

Een functie die deze app zo sterk maakt is dat ze het weer voor de komende 90 minuten per kwartier laten zien. Zo weet je precies wat er gaat gebeuren. Daarnaast zit er ook een ingebouwde regenradar in de app.

4. WeatherPro

Download voor Android

Download voor iOS

De WeatherPro weerapp is een van de meeste uitgebreide applicaties voor smartphones. De app heeft verschillende functies en kaarten waardoor je altijd precies weet wat voor weer het wordt.

Zo kun je het neerslagtype op de radar bekijken, de voorspelling voor de komende zeven dagen en een uurlijkse voorspelling die heel nauwkeurig is. Voor sommige uitgebreide features kun je een maandelijks abonnement aanschaffen voor slechts 0.99 cent.

5. Weer XL

Download voor Android

Download voor iOS

Weer XL is een vrij simpele, maar intuitive weer app voor Nederlandse gebruikers. Gebruikers zien voor de komende tien dagen de weersvoorspelling per uur, en er zit ook een regenradar in de app. Het geheel is mooi afgemaakt met wat live wallpapers op de achtergrond en een nette indeling. Weer XL is een prima app, zeker voor mensen die op zoek zijn naar het weer per uur voor de komende dagen.

6. AccuWeather

Download voor Android

Download voor iOS

AccuWeather kennen de meeste mensen van de widgets die op veel smartphones worden gebruikt voor het weer. De app zelf heeft ook alles in huis wat je van een goede weer app mag verwachten.

Het weer per uur is te zien voor de komende dag, en je kunt bijvoorbeeld ook informatie bekijken over allergenen in de lucht voor de komende uren. AccuWeather heeft een gratis, en premium variant. Bij de betaalde versie krijg je als gebruiker meer informatie te zien.

7. WeerPlaza

Download voor Android

Download voor iOS

WeerPlaza is een Nederlandse app die gedetailleerde informatie geeft over de huidige dag en de nabije toekomst. Je kunt als gebruiker zien wat de voorspellingen zijn voor de komende twee weken, gericht op jouw woonplaats. Daarnaast heeft de app een nauwkeurig overzicht van het weer per uur voor de komende 24 uur. 

De app ziet er goed uit, en met toevoegingen als de regenradar, weet je wanneer er regen op komst is. Het enige nadeel zijn de advertenties, maar die kun je voor 2,99 euro per jaar verwijderen.

8. KNMI

Download voor Android

Download voor iOS

De KNMI zelf heeft ook recentelijk een eigen weer applicatie uitgebracht voor smartphones. Wanneer je de app opent zie je direct de kenmerkende stijl van de KNMI naar voren komen. In de app kun je het weer voor de komende dagen bekijken en zie je wanneer het wel of niet gaat regenen.

Om op jouw locatie in te zoomen kun je de Nederlandse kaart gebruiken in de app. Het geheel werkt goed, maar het is soms wel even oefenen voordat je het onder de knie hebt. Met de radar in de app kun je zowel naar de afgelopen dagen kijken, als wat er komen gaat.

9. CARROT Weather

Download voor Android

Download voor iOS

Een vrij accurate en vooral zeer vermakelijke app is CARROT Weather. De app wordt gepresenteerd in een getekende stijl met een mooie vormgeving. Je kunt het weerbericht bekijken, zowel op je iPhone als op je SmartWatch. Verder kun je in de app zelf diverse aanpassingen maken om het weerbericht af te stemmen op je behoefte.

Een leuke feature van CARROT Weather is het feit dat wanneer je de app opent je aangesproken en begroet wordt door een sarcastische stem die een leuk feitje te melden heeft. CARROT Weather is een unieke app met een hilarische toon.

10. Buienalarm

Download voor Android

Download voor iOS

Buienalarm opent deze lijst en is een zeer handige app voor op de iPhone. Het is niet zozeer een compleet weerbericht wat je krijgt bij Buienalarm, maar een notificatie als het binnen twee uur gaat regenen bij jou in de buurt. De app meet constant het weerbericht in de buurt, en let daarbij op de kans op regen. Is deze hoog, dan pusht de app het naar je smartphone.

Naast de pushberichten kun je ook een neerslag grafiek zien in Buienalarm. Hiermee zie je direct hoe hard het zal gaan regenen en sta je nooit meer zonder jas of paraplu zeiknat te worden.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Meest Gezonde Soorten Frisdrank

Top 10 beste smartwatch merken van dit moment