Top 10 Beste Weerapps Voor In Het Buitenland

De beste weerapps geven je alle gedetailleerde informatie. Van de laatste verwachtingen tot aan waarschuwingen voor zeer gevaarlijk of zelfs extreem weer. Hartstikke belangrijk, niet alleen voor thuis maar zeker ook wanneer je in het buitenland op vakantie bent.

Helaas zijn er honderden zo niet duizenden apps beschikbaar, waarvan de meeste zeer matig of enkel lokaal werken. Dus wat zijn nu wel de top 10 beste weerapps voor in het buitenland? Dat lees je hieronder allemaal terug.

1. WeatherPro

Beeld: Google Play / WeatherPro

De beste weer app is WeatherPro. Ondanks dat we al vele goede en mooie apps in deze lijst hebben zien passeren kan er maar één de absolute 1 zijn en dat is voor nu zonder twijfel de applicatie van WeatherPro. Let wel, dat kan in de komende jaren zomaar anders zijn. De betaalde versie is immers geschrapt (zelfs voor de mensen die deze al gekocht hebben!) en de applicatie is dus enkel nog maar met reclame zichtbaar. En de premiumversie die de meest uitgebreide informatie van alle weerapps geeft kost alsnog een euro. Al dat terzijde geschoven, is qua betrouwbaarheid en functionaliteit de app van WeatherPro vooralsnog onverslaanbaar. Simpelweg om het gegeven dat de informatie bijna overal ter wereld spot-on is. De vraag is alleen hoe het publiek om zal gaan met de wijzigingen in het reclamebeleid.

2. Klara Weather

Beeld: Google Play / Klara Weather

Deze app is gebaseerd op Noorse gegevens en heeft heel wat in zijn mars. Eerst en vooral is het enorm prettig dat het programma vrij is van advertentie zonder dat hiervoor betaald moet worden. Vandaag de dag bijna een unicum. Maar belangrijker dan dat word je door Klara in een strakke omgeving voorzien van alle correcte informatie die je nodig hebt om ervoor te zorgen dat je plannen niet in het water vallen. Zelfs semi-professionele grafieken zijn voor de wat meer ervaren gebruiker beschikbaar. Gezien de applicatie nog niet al te oud is zijn we benieuwd waar dit in de toekomst tot leidt. Een aanrader.

3. Dark Sky

Beeld: App Store / Dark Sky

Hoe goed is Dark Sky? Heel goed. Zo goed zelfs dat Apple besloten heeft de applicatie te kopen en voortaan als standaard voor iOS te gebruiken. En daar zit direct ook het allergrootste probleem in voor Dark Sky. Voor mensen die met een mobieltje van een ander systeem is deze applicatie sinds 1 juli 2020 niet meer beschikbaar. De applicatie geeft hyperlokale voorspellingen en blinkt in veel opzichten uit maar loopt dus helaas tegen dat ene punt aan. Mensen die wat handiger met telefoons zijn kunnen de applicatie echter nog wel op internet terugvinden.

4. 1weather

Beeld: Play Store / 1Weather

1weather is een app die voor vele gebruikers waarschijnlijk onbekend is maar voor een even grote groep al jarenlang de grote favoriet is. Dit door de lichte, simplistische en duidelijke manier waarop de voorspellingen getoond worden. In 1weather krijg je een korte samenvatting van de weersomstandigheden op het moment maar kan je ook omschakelen naar uur, dagelijkse, 10-daagse of zelfs 12-weekse voorspellingen. Buiten levert 1weather gedetailleerde radarinformatie op het gebied van temperatuur, wind, en neerslag en kan je met de widgets en notificaties alle kanten op.

5. Carrot Weather

Beeld: App Store / Carrot Weather

Deze app is het ondeugende jongetje van de klas die al vele jaren comedy en uitstekende weersvoorspellingen combineren. Zonder al te veel prijs te geven mag je er zeker van zijn dat iedere keer dat je het weer controleert, toch met een lach zal eindigen, zelfs wanneer de voorspelling grauw en boos is. Het leukste is nog dat je de persoonlijkheid van de app kan aanpassen zodat je op de door jouw gewenste manier van informatie voorzien kan worden. Voeg daar de uitstekende lay-out aan toe plus het feit dat ze gebruik maken van de data van veel andere systemen die in deze lijst staan en je hebt een applicatie waar je op kan vertrouwen, waar je dan ook ben.


6. Weeronline

Beeld: Play Store / Weeronline

Ook op nummer zes vinden we een vertrouwde applicatie van Nederlandse bodem. In dit geval is het Weeronline die qua gebruiksgemak absoluut bij de beste van deze hele lijst hoort. De app is gratis, wordt dikwijls van updates voorzien en geeft ook nog eens een accurate pollenverwachting voor de mensen die last hebben van hooikoorts. Dankzij het ongelofelijke aantal van 2,5 miljoen professionele weerstations die aan de app zijn toegevoegd kan je voor iedere locatie ter wereld de vooruitzichten terugzien.

7. Weather Underground

Beeld: App Store / Weather Underground

Weather Underground is een app die de komende jaren nog wel eens flink kan stijgen op deze ranglijst. Het bijzondere aan deze app is namelijk dat ze beschikken over de date van bijna 40.000 persoonlijke of amateurweerstations. Door dit netwerk kunnen ze steeds beter voorspellen hoe het weer zich in de komende periodes gaat wijzigen, zeker in samenwerking met de vele professionele modellen die ze ook gebruiken. Op het gebied van enkel de standaard weergegevens voor ‘dit moment’ aflezen zijn ze door het uitgebreide netwerk waarschijnlijk al de nummer 1.

8. WeerXL

Beeld: Google Play / WeerXL

De applicatie van WeerXL heeft vele sterke maar helaas ook een paar zwakke punten. De iets verouderde interface doet vertrouwd aan maar mist absoluut bepaalde functionaliteiten waar je vandaag de dag eigenlijk niet meer omheen kan, zoals regionale bediening van de radar. Omdat de voorspellingen tot 10 dagen vooruit per uur beschikbaar zijn toch nog een mooie achtste plaats voor WeerXL.

9. Accuweather

Beeld: Google Play / Accuweather

Accuweather is één van de meest gebruikte weersites ter wereld. Het voordeel daarvan is dat je ook daadwerkelijk van overal informatie kan vinden. Helaas maken ze enkel gebruik van het Amerikaanse weermodel, dat wereldwijd niet bekend staat als het beste model en het al helemaal aflegt tegen weerapps die meerdere voorspellingen gebruiken in hun berekening.

10. Weerplaza

Beeld: Weerplaza

Op nummer 10 staat gewoon het vertrouwde en Nederlandse Weerplaza. De app zelf is uitstekend met zeer gedetailleerde verwachtingen voor in heel Nederland. Helaas scoort het wat minder voor de buitenlandse gebieden. De verwachtingen zijn iets minder uitgebreid en voornamelijk enkel maar voor in de meest bekende vakantielanden in Europa. Mochten ze dit in de toekomst uitbreiden dan zijn ze de volgende keer absoluut verzekerd van een veel hogere plek in deze top 10.

Wat vond je van dit artikel?

Top 25 Mooiste Filosofische Uitspraken Over Liefde

Alle 9 Koningen En Koninginnen Die Nederland Heeft Gekend