Soms heb je een inwisselbaar e-mailadres nodig die je later weer kunt weggooien, en dat is precies waar deze websites zeer goed in zijn. Het kan zijn dat je jezelf moet inschrijven op een website waar je alleen maar even wilt kijken. Je kan dan te maken krijgen met onnodige spam, of moet je jouw e-mailadres weer invoeren voor de zoveelste reclame mail.
Websites waar je tijdelijk een e-mailadres kan aanmaken helpen je daarmee. De meeste sites kosten je geen enkele cent, en de e-mailadressen bestaan maar tijdelijk. Perfect om ervoor te zorgen dat jouw eigen e-mail niet volloopt met allemaal overbodige mailtjes. Maar sommige sites werken niet zo goed, of je krijgt alsnog last van spam. Daarom hebben wij de beste op een rijtje gezet. Dit zijn de top 10 beste websites om een tijdelijk e-mailadres aan te maken.
Inhoudsopgave
1. EmailOnDeck

Bij EmailOnDeck kunnen mensen zeer snel een uniek e-mailadres aanmaken waarop je mails binnen kunt krijgen van alle websites die er normaal voor zorgen dat je eigen inbox bomvol kunt te zitten. Waar veel tijdelijke e-mailadressen snel weer worden verwijderd, blijft jouw adres op EmailOnDeck bestaan tot het moment dat je deze verwijderd.
De interface is gemakkelijk te gebruiken, en binnen een paar tellen kun je jouw e-mailadres aanmaken. Mocht je na het verwijderen van het tijdelijke e-mailadres deze weer activeren, dan kan je dit doen met een recovery token. Naast de gratis optie, is er een betaalde optie met exclusieve domeinen en de mogelijkheid om bepaalde e-mails lokaal op te slaan zodat ze niet verloren gaan.
2. ThrowAwayMail

ThrowAwayMail maakt een gratis, tijdelijk e-mailadres aan op het moment dat je er eentje uitkiest. Het e-mailadres blijft voor 48 uur bestaan, waarna het adres en de e-mails worden verwijderd door ThrowAwayMail.
Je kunt ook na het afsluiten van je browser ThrowAwayMail blijven gebruiken. De website gebruikt namelijk cookies om het tijdelijke e-mailadres te koppelen aan je browser. Perfect voor gebruikers die meerdere keren gebruik willen maken van een tijdelijk e-mailadres.
3. 10minutemail

10minutemail doet precies wat het zegt te doen. Je maakt snel een tijdelijk emailadres aan op de website, en deze verdwijnt weer na 10 minuten. Het is mogelijk om het e-mailadres te verlengen door de refresh knop te gebruiken, waardoor de duur verlengt wordt met nog 10 minuten.
Deze website is perfect voor tijdelijke e-mailadressen van korte duur. Je kunt bijvoorbeeld even een mailadres aanmaken om een nieuwe dienst uit te proberen, zonder dat je eigen e-mail vol komt te staan met reclame. De website is simpel in gebruik, en iedereen kan een gratis tijdelijk e-mailadres aanmaken.
4. Guerrilla Mail

Guerrilla Mail waarbij je zonder registratie een tijdelijk e-mailadres kunt aanmaken. E-mails die je ontvangt in je Guerrilla Mail inbox worden automatisch na een uur verwijderd. Je kunt hier kiezen uit diverse domeinen, waarop je jouw eigen e-mail kunt aanmaken.
Waar de meeste tijdelijke e-mail websites het niet mogelijk maken om ook e-mails te versturen, is dit bij Guerrilla Mail wel mogelijk. Daarnaast kun je jouw e-mails ook bekijken op de Android app van Guerrilla Mail, handig voor onderweg.
5. Nada

De ontwikkelaars van AirMail, hebben de website van Nada ontwikkeld zodat gebruikers snel en gemakkelijk een aantal tijdelijke e-mailadressen aanmaken. Deze website is handig als je jezelf wilt inschrijven bij diverse online websites of winkels.
Het e-mailadres wat je aanmaakt bij Nada blijft voor langere tijd bestaan, en de website laat het weten wanneer het verwijderd gaat worden. Ook kun je na gebruik het e-mailadres zelf verwijderen. Je kunt vanuit de interface op de website meerdere tijdelijke e-mailadressen aanmaken, zodat je deze kunt gebruiken voor verschillende doeleinden.
6. YOPmail

YOPmail oogt als een wat oudere website, maar werkt prima als je op zoekt bent naar een e-mail die je voor niets kunt gebruiken. Je opent de site, kiest een alias uit, en je bent klaar om mails te ontvangen.
Jouw emailadres blijft bij YOPmail 8 dagen lang bestaan, waardoor je deze kunt gebruiken om bijvoorbeeld verschillende diensten te testen zonder je eigen adres af te geven. Let erop dat het bij YOPmail niet mogelijk is om te reageren op mails of deze via de website te verzenden naar anderen.
7. MohMal

MohMal is een vrij populaire website om een e-mailadres op te zetten voor korte duur. MohMal is Arabisch voor SpamMail, en richt zich dan ook op gebruikers die een apart adres gebruiken om zich bijvoorbeeld in te schrijven bij online winkels om kortingscodes te ontvangen.
Je kunt hier kiezen uit een aantal extensies om de email uniek te maken. Na 45 minuten wordt het account automatisch verwijderd, tenzij je er voor kiest om deze te verlengen. Wanneer de 45 minuten voorbij zijn, wordt het adres en alle mails in zijn geheel verwijderd.
8. E4ward

Ook E4ward heeft een eigen online dienst voor e mailadressen die perfect zijn om voor een poosje te gebruiken. De website is kun je voor niets gebruiken zolang je maar 1, tijdelijk e-mailadres aanmaakt.
E4ward kan de berichten die je ontvangt op je tijdelijke mail doorsturen naar je prive e-mailadres als je dit wilt. Ook heeft E4ward een aparte, betaalde premium optie, waarmee je ongelimiteerd emailadressen kunt aanmaken voor eigen gebruik.
9. Mailinator

Bij Mailinator kun je binnen no-time een tijdelijk e-mailadres creëren voor persoonlijk gebruik. Ontvangen mails op dit adres, worden verwijderd uit het systeem binnen een paar uur door Mailinator. Hierdoor zijn de mails niet te lang beschikbaar, wat belangrijk is binnen Mailinator.
De adressen die je aanmaakt bij deze aanbieder zijn namelijk publiekelijk beschikbaar, en worden gedeeld door gebruikers. Het kan voorkomen dat iemand anders ook dit e-mailadres gebruikt. Let er dus op dat je nooit gevoelige informatie verstuurd via deze e-mail.
10. TempMail

Bij TempMail kost het je niets om tijdelijke e-mails aan te maken. Je kunt kiezen uit verschillende extensies, en diverse e-mailadressen opzetten bij TempMail. De website is eenvoudig in gebruik, en je bent binnen een paar tellen klaar met het instellen van een email.
TempMail is een publieke website, wat betekent dat iemand anders dezelfde e-mailadressen kan gebruiken. Het is dan ook het beste om TempMail alleen te gebruiken voor bijvoorbeeld digitale reclame, en niet om je in te schrijven op een andere website.