Top 10 Beste Vrouwelijke DJ’s Ter Wereld

Een aantal van de beste vrouwelijke DJ’s ter wereld worden overal geboekt. Hoewel de meeste bekende DJ’s nog steeds mannen zijn, zien we steeds meer vrouwen op het podium verschijnen. Deze positieve trend zorgt ervoor dat er meer variatie in de programma’s komen, en veel festivals staan te popelen om vrouwelijke DJ’s te boeken op hun podia.

De beste vrouwelijke DJ’s hebben hard aan de weg getimmerd. Verschillende toppers behoren tot de beste in allerlei genres, en zijn graag geziene gasten. Qua mixwerk en kwaliteit doen ze het vaak ook nog eens beter dan de meeste mannelijke DJ’s.

Omdat er tegenwoordig veel vrouwelijke DJ’s zijn, hebben we besloten om je een handje te helpen en de absolute toppers op een rijtje te zetten. Dit zijn de top 10 beste vrouwelijke DJ’s ter wereld.

1. Alison Wonderland

De Australische Alexandra Margo behoort tot de beste DJ’s ter wereld en is de beste vrouwelijke DJ. Alison Wonderland staat bekend als een uitstekende performer, en ze combineert meerdere genres tot explosieve live sets op alle grote podia overal ter wereld.

Alison Wonderland heeft veel hits op haar naam staan, en sinds 2018 heeft ze samengewerkt met diverse andere artiesten zoals Dillon Francis en M-Phazes. Ze was headliner op bijna alle grote festivals, en heeft diverse awards gewonnen. Je kunt de komende jaren nog veel nieuwe muziek verwachten van Alexandra, want voorlopig is ze nog niet klaar met DJ’en. 

2. Amelie Lens

De beste vrouwelijke techno DJ, en de nummer twee in onze lijst is Amelie Lens uit België. Naast DJ is ze ook producer en eigenaar van haar eigen muzieklabel genaamd Lenske Records. Ze is een van de meest gevraagde techno DJ’s, en reist de hele wereld over om mensen te laten genieten van haar muziek.

Amelie Lens begon met het draaien van minimalistische techno een aantal jaar geleden, maar is steeds meer acid techno en rauwere geluiden in haar DJ sets gaan verwerken. Daarnaast organiseert ze de legendarische EXHALE feesten door heel Europa heen, die keer op keer zijn uitverkocht.

3. Annie Mac

Annie Mac is een van de meest bekendste vrouwelijke DJ’s ter wereld. Sinds 2004 host ze haar eigen populaire radioshow op BBC Radio 1, waar ze lange sets draait samen met een verscheidenheid aan andere DJ’s en producers.

Annie Mac is een uitstekende DJ, en een graag geziene gast op festivals en grote feesten. Ook heeft ze haar eigen festival genaamd Lost & Found, een jaarlijks festival op Malta die vier dagen en vier nachten duurt.

4. Charlotte de Witte

Belgische DJ’s en techno gaan hand in hand, dat bewijst Charlotte de Witte. De DJ startte ooit onder de naam Raving George waarbij ze zich richtte op de donkerdere, hardere kant van techno.

Toen ze in 2011 een wedstrijd van Studio Brussel won, en op Tomorrowland stond voor het eerst ging het hard en veranderde ze haar naam naar Charlotte de Witte. Miljoenen mensen genieten jaarlijks van haar muziek, een combinatie van acid techno en klassieke trance. 

5. REZZ

Isabelle Rezazadeh uit Canada begon met het produceren van muziek toen ze 16 was, geinspireerd door ondere andere Deadmau5 en Skrillex. In 2017 tekende ze uiteindelijk bij het label van Deadmau5, en kwam haar eerste succesvolle album uit.

Tegenwoordig wordt de vrouwelijke DJ geboekt op veel grote podia en festival. Ze draait een unieke combinatie van zwaardere bass muziek, die steeds meer in opkomst is. Haar album ‘A Certain Kind of Magic’ wordt gezien als haar beste werk tot nu toe.

6. Nina Kraviz

Nina Kraviz blijft een van de meest geboekte techno DJ’s ter wereld. De Russische DJ weet keer op keer het publiek omver te blazen met haar donkere, rauwe en atmosferische techno sets waarbij je niet stil kunt blijven staan.

De DJ draait nog steeds op de oudere turntables, en verkiest het analoge materiaal maar al te graag over de moderne DJ spullen. Ze is een graag geziene gast op onder andere Awakenings en Time Warp, maar vliegt regelmatig naar andere verre landen om op te treden.

7. Ida Engberg

Ida Engberg uit Zweden is een bekende naam in de DJ wereld. Ze begon met DJ’en in kleine clubs in Stockholm, maar ging al snel samenwerken met grote namen als Eric Prydz en Roger Sanchez.

Ze is regelmatig terug te zien op festivals waar ze graag samen draait met andere grote namen uit de techno wereld. We zien haar ook wel eens samen met haar man en mede-DJ, Adam Beyer. Samen vormen ze een waar techno koppel. 

8. The Black Madonna

The Black Madonna begon haar DJ carrière in de jaren 90, toen het nog heel gewoon was om in underground clubs te spelen en mixtapes te verkopen. Ze staat bekend om haar energieke sets, waarin ze niet schuwt om te experimenteren. 

De DJ is een echte activist, wat ook regelmatig terugkomt tijdens haar optredens. Met haar opvallende combinaties van techno en house, weet ze ervoor te zorgen dat niemand stil kan blijven staan tijdens haar sets.

9. Nora en Pure

Nora en Pure behoort al een tijdje tot de beste vrouwelijke DJ’s ter wereld. De Zuid-Afrikaanse DJ steeg in populariteit toen haar nummer ‘Come With Me’ uitkwam en ze zeven maanden in de hitlijsten stond.

Tegenwoordig staat de vrouwelijke DJ op alle grote podia en weet ze deephouse naar een volgend niveau te tillen. Op veel festivals draait ze samen met legendes als Joris Voorn, Carl Cox. Ook is Nora en Pure vaste gast bij de grote feesten van Spinnin Records, en brengt ze nieuwe nummers op uit Tokenish en Enormous Tunes.

10. Nifra

Nifra wordt door vele Trance fans gezien als een van de beste DJ’s die het genre ooit heeft gehad. De vrouwelijke DJ uit Slowakije werd een aantal jaar door Markus Schulz zelf ontdekt, en haalde haar binnen bij zijn label. Dit bleek haar gouden moment te zijn, en zorgde voor haar doorbraak binnen de trance muziek.

Haar eerste grote optreden was op Ultra Miami, en sindsdien staat ze op de grote trance feesten zoals Transmission, Dreamstate en natuurlijk A State of Trance. Met artiesten als Armin van Buuren, Ferry Corsten en Paul van Dyk die fan van Nifra zijn, zal ze de komende jaren nog vaak terug te zien zijn op de mainstages.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Grootste Steden Van Het Midden Oosten

Top 10 Grootste Steden Van Kenia