Top 10 Beste Vliegtuigmaatschappijen Van Europa

AMSTERDAM, THE NETHERLANDS - JUN 27, 2011: KLM airlines passenger planes at the gates of Amsterdam Schiphol Airport.

Met de beste vliegtuigmaatschappijen van Europa ga je heerlijk ontspannen op reis. Europa kent een aantal zeer goede maatschappijen die behoren tot de beste van de wereld. Ze staan hoog aangeschreven op het gebied van veiligheid en de service aan boord is heel erg goed. Maar de uitstekende ervaring begint niet pas in het vliegtuig.

De beste vliegtuigmaatschappijen van Europa zijn meestal op tijd, en je weet zeker dat jouw bagage heel aankomt op bestemming. De vliegtickets zijn bij de maatschappijen over het algemeen wel wat duurder, maar daar krijg je ook veel meer voor terug. Bovendien krijg je op vluchten van de beste maatschappijen ook nog eten aan boord, wat zeer welkom is op langere vluchten. Dit zijn de top 10 beste vliegtuigmaatschappijen van Europa.

1. Lufthansa

De beste vliegtuigmaatschappij van Europa is er eentje die al jarenlang tot de beste ter wereld behoort. De Duitse Lufthansa is uitgegroeid tot een van de belangrijkste spelers op korte- en lange afstandsvluchten na de tweede wereldoorlog. Het is tevens een van de grootste maatschappijen ter wereld, en ze vliegen op bijna 200 bestemmingen. 

Lufthansa heeft een uitstekende economy class, waarbij het bijna lijkt alsof je in een luxere klasse vliegt. Je krijgt zeer veel beenruimte, en komt niets tekort op het gebied van service, eten en drinken. 

De stewardessen zijn zeer professioneel, en zorgen ervoor dat iedereen zich comfortabel aan boord voelt. Vanaf het moment dat je op het vliegveld aankomt, tot het moment dat je op bestemming bent, levert Lufthansa een speciale ervaring. Ze zijn dan ook terecht de beste vliegtuigmaatschappij van Europa.

2. Swiss International Airlines

Swiss International Airlines staat op de tweede plaats. De vliegtuigmaatschappij behoort tot de beste van Europa vanwege de zeer goede en consistente kwaliteit van de service aan boord.

De maatschappij behoort ook tot de modernste ter wereld, met veel geautomatiseerde opties voor check-in en het kopen van upgrades. Veel reizigers zijn ook zeer tevreden met de kwaliteit van het eten aan boord, zowel in economy als in business class. 

3. Austrian Airlines

Austrian Airlines is tegenwoordig een low budget vliegtuigmaatschappij, die het voor elkaar heeft gekregen om dezelfde kwaliteit en service te blijven verlenen tegen lagere prijzen. Hierdoor heeft de maatschappij er veel klanten bijgekregen, en vliegen ze op steeds meer bestemmingen.

Ondanks de goedkopere prijzen blijft de ervaring aan boord uitstekend. Vooral de business class van Austrian Airlines is geliefd, met stoelen die je kunt uitklappen tot een bed en uitstekende entertainment opties.

4. KLM Royal Dutch Airlines

Onze Nederlandse trots behoort tot de beste vliegtuigmaatschappij van Europa, en heeft veel vaste reizigers in binnen- en buitenland die alleen met KLM vliegen waar mogelijk. KLM heeft een persoonlijke touch, en de stewardessen aan boord zijn zeer vriendelijk. 

KLM probeert continu te innoveren, en heeft heel wat moderne snufjes aan boord en op het vliegveld. De business class lounge van KLM behoort ook tot een van de beste van Europa, en reizigers die in deze klasse vliegen ontvangen ook het bekende KLM huisje.

5. British Airways

British Airways is de grootste maatschappij uit Engeland, en eentje die al tientallen jaren zeer goed presteert. De nationale maatschappij scoort zeer goed op comfort aan boord. De stoelen zijn zeer ruim in vergelijking tot andere maatschappijen, en met het uitgebreide entertainment systeem heb je altijd wat te kijken. 

British Airways is ook een van de eerste vliegtuigmaatschappijen waarbij er gratis WI-FI aan boord wordt aangeboden, wat fijn is voor zakelijke reizigers of om een berichtje naar de familie te sturen.

6. Virgin Atlantic

Virgin Atlantic is een Britse vliegtuigmaatschappij die zich richt op lage prijzen, maar wel met de service van duurdere maatschappijen. De maatschappij opereert vanuit Londen, en vliegt op veel populaire lange-afstands bestemmingen.

Bij Virgin Atlantic kies je uit verschillende niveau’s aan diensten. Zo kun je ervoor kiezen om alleen met handbagage te vliegen, waardoor de prijs zeer laag blijft. Naast economy, heeft de maatschappij ook een Premium Economy product en een Business Class met eigen bar in het vliegtuig waar de passagiers een drankje kunnen drinken.

7. Aeroflot

Aeroflot is een van de grootste Russische vliegtuigmaatschappijen, en vliegt op meer dan 100 bestemmingen over de hele wereld. De maatschappij staat bekend om zijn goedkopere vliegtickets naar verre bestemmingen. De reden dat Aeroflot dit kan doen, is omdat ze onderdeel zijn van de Russische overheid.

Veiligheid en service zijn zeer belangrijk bij Aeroflot. Veel mensen maken gebruik van de aanbiedingen, en wanneer je een overstap in Moskou niet erg vindt richting een verre bestemming, is dit een prima keuze om te vliegen.

8. Air France

Air France is een aantal jaren geleden gefuseerd samen met KLM tot een enkele maatschappij. Maar toch blijven de twee aparte bedrijven met een eigen niveau van service en verschillende bestemmingen. Als de grootste maatschappij van Frankrijk, vervoert Air France jaarlijks miljoenen mensen naar meer dan honderd bestemmingen vanuit Frankrijk.

De maatschappij is zeer punctueel en veel passagiers vliegen dan ook met Air France omdat ze bijna altijd op tijd arriveren. Daarnaast heeft de vliegtuigmaatschappij zeer schone vliegtuigen, en meer dan voldoende beenruimte aan boord in iedere klasse.

9. Iberia

Het Spaanse Iberia blijft het vlaggenschip van Spanje. De maatschappij zit in het segment net boven de budget airlines, en wordt geroemd vanwege de uitstekende services die aan boord worden aangeboden.

De beenruimte in de vliegtuigen is zeer ruim bij Iberia, waardoor langere mensen ook comfortabel kunnen vliegen. Het cabinepersoneel bij Iberia krijgt een uitgebreide training, en klantvriendelijkheid staat hoog in het vaandel bij de Spaanse vliegtuigmaatschappij.

10. Turkish Airlines

Turkish Airlines opent de lijst. Het is een vliegtuigmaatschappij die trouw blijft aan de oude waarden, en vooral op het gebied van service tot de beste van Europa behoort. Je krijgt aan boord nog verschillende extra’s, die je niet vaak meer terug ziet bij andere maatschappijen.

Waar Turkish Airlines zeer goed in is, zijn de business class aanbiedingen. De prijzen liggen voor business class een stuk lager dan veel andere maatschappijen, terwijl het niveau van luxe gelijk blijft. Met het recentelijk geopende nieuwe vliegveld in Istanbul, gaat de maatschappij nog meer vluchten aanbieden.

Wat vond je van dit artikel?

De 12 Provincie Hoofdsteden Van Nederland

Top 10 Grootste Steden Van Het Midden Oosten