Top 10 Beste Vakantie Websites

Of je nu voor een korte citytrip of een uitgebreide vakantie naar een verre bestemming kiest, de kans is groot dat je je reis en verblijf vandaag de dag online boekt en niet meer een reisbureau bezoekt. Toch wil je vooraf goed geïnformeerd worden, zodat je voor of tijdens je vakantie niet met vervelende verrassingen wordt geconfronteerd.

In wezen kan iedere handige amateur een reiswebsite in elkaar flansen. Maar dat betekent natuurlijk niet automatisch dat deze dan ook nuttig is voor vakantiegangers. Middels deze top 10 scheiden we het kaf van het koren voor je en presenteren we je graag de beste vakantie websites van Nederland.

1. Vakantiediscounter

Ben je op zoek naar een heerlijke vakantie voor een aangenaam lage prijs, dan ben je op de website van Vakantiediscounter absoluut aan het juiste adres. Een prettig, duidelijk design zorgt ervoor, dat je razendsnel de juiste vakantiekeuzes kunt maken.

Dus geen eindeloos geklik met je muis om te kunnen boeken. In enkele eenvoudig te begrijpen stappen word je naar het boekingsscherm van je favoriete vakantiebestemming geloodst. En terwijl je dat doet, ontvang je ook meteen alle relevante informatie, zodat er niets aan duidelijkheid te wensen overblijft.

Wie de site van Vakantiediscounter bezoekt begrijpt al snel waarom deze inmiddels voor 5 achtereenvolgende jaren terecht met een Zoover Award is bekroond.

2. Suntip

De website van Suntip ziet er fris, verzorgd en uitnodigend uit. De afbeeldingen op de site brengen je al snel in een vakantiestemming. De zoekfunctie staat pontificaal midden in het beeld, zodat je hem gewoonweg niet kunt missen.

Als je een stukje verder naar beneden scrolt, dan zie je alle speciale aanbiedingen van Suntip. Helaas is het vinden van een specifieke reis tegen de geboden stuntprijs een praktisch onmogelijke – en in ieder geval zeer tijdrovende – opgave is.

Het is in dat kader waarschijnlijk praktischer om rechtstreeks contact met de klantenservice op te nemen, om van de desbetreffende aanbieding te kunnen profiteren.

3. Travelbird

Travelbird is veel meer dan alleen maar een website waar je vakanties naar allerlei verschillende bestemmingen kunt boeken. Het is ook meteen een prima inspiratiebron voor een ieder die nog niet precies weet waar de volgende reis naartoe gaat.

Alle verschillende mogelijkheden worden duidelijk in een aangenaam strak design aan de sitebezoeker gepresenteerd. Het enige minpuntje is dat Travelbird je bij je eerste bezoek aan de site verplicht om je e-mailadres in te voeren voordat je überhaupt verder rond mag neuzen in het aanbod.

Zo’n pontificale barrière opwerpen bij het openen van de website kan er echter voor zorgen dat menigeen uiteindelijk toch maar besluit om ergens anders vakantie-inspiratie op te doen.

4. Eliza Was Here

Als je deze website bezoekt, dan wordt het je al snel duidelijk dat er sprake is van een andere aanpak dan bij andere reisorganisaties gebruikelijk is. Voor wat betreft Eliza Was Here is massatoerisme min of meer een taboe.

Men heeft er daarentegen voor gekozen om vakantiegangers kennis te laten maken met verrassende, tamelijk onontdekte bestemmingen. Die unieke service kan vooral geboden worden omdat er achter deze website geen machine, maar een groep enthousiaste menselijke reisexperts schuilgaat, die je zeer persoonlijk kunnen adviseren.

Het prettige aan deze site is, dat deze uiterst overzichtelijk is opgesteld, zodat je niet of nauwelijks hoeft te zoeken om van alle voordelen te kunnen profiteren die je geboden worden.

5. D-reizen

D-reizen is er prima in geslaagd om het oude vertrouwde gevoel van een bezoek aan een reisbureau om te zetten naar een digitale variant. Daarnaast hoef je geen moment hoeven te twijfelen of je je nog steeds op de website van D-reizen bevindt, want hun logo staat telkens uiterst prominent in beeld.

Het felgekleurde oranje blok, waarin de zoekfunctie is geplaatst, trekt duidelijk je aandacht, zodat je meteen begrijpt waar je moet zijn om de juiste vakantie te kunnen vinden.

Maar pas op… De aantrekkelijk geprijsde lastminutereizen, die ook pontificaal op de site vermeld staan, zouden je tijdens het zoeken mogelijk af kunnen leiden en je doen besluiten om uiteindelijk toch voor zo’n goedkoop alternatief te kiezen in plaats van de vakantiebestemming die je in eerste instantie op het oog had.

6. World Ticket Center (WTC)

WTC heeft gekozen voor een rustig webdesign. Hier word je niet verwelkomd door schreeuwerige aanbiedingen. In tegendeel. De homepage bevat een duidelijke zoekbalk, waarin je aan kunt geven waar je naartoe wilt en in welke periode je wilt reizen.

De zoekresultaten die vervolgens aan je gepresenteerd worden, zijn zonder meer duidelijk en ook het daadwerkelijk boeken van je trip is een fluitje van een cent. Het enige kritiekpuntje is, dat de site er erg zakelijk uitziet. Het design wekt niet echt een vrolijke vakantiestemming bij je op.

Maar als het je puur te doen is om reisproducten tegen schappelijke prijzen te kopen, dan is WTC daarvoor een uitstekende webstek.

7. Prijsvrij

Een bontgekleurd geheel spat je tegemoet als je de website van Prijsvrij bezoekt. Daardoor kan het soms lastig zijn om er de juiste informatie te vinden. Heb je eenmaal de kleurrijke horde van de introductiepagina van Prijsvrij overwonnen, dan wordt het gebruik van de site gelukkig al snel een heel stuk aangenamer.

De beschikbare zoekfunctie produceert perfecte, foutvrije resultaten. Met andere woorden: zowel de data als de prijzen kloppen gewoon. Wat wel een nadeel is, is dat reizen die op de site nog wel actief gepromoot worden, uiteindelijk toch uitverkocht kunnen zijn.

8. Lavidatravel

Als de website van Lavidatravel bij je in beeld komt, dan word je meteen getrakteerd op een aantal prachtige vakantiefoto’s die je in de juiste stemming brengen. De site zit ook structureel goed in elkaar. Zo wordt er overal in het design standaard van een opvallende zalmroze kleur gebruikgemaakt, om de belangrijkste zaken mee te benadrukken.

De zoekfunctie die Lavidatravel je online biedt is uitnodigend, maar werkt helaas niet geheel foutloos. Zo stuitten we op reizen, die uiteindelijk toch niet geboekt konden worden en ontbraken in sommige gevallen definitieve prijzen.

9. Tjingo

In tegenstelling tot de Corendon website maakt Tjingo gebruik van een uiterst minimalistisch design. In eerste instantie oogt de site een beetje amateuristisch, maar als je eenmaal echt gericht naar informatie over je aankomende vakantiebestemming begint te zoeken, dan zal je aangenaam verrast worden.

Toch ontbreken helaas soms ook wezenlijke gegevens om de juiste keuzes te kunnen maken. Het grote aantal beoordelingen van andere reizigers naar dezelfde bestemmingen compenseert dat gemis gelukkig enigszins.

10. Corendon

Zoals wel vaker bij prijsvechters het geval is, ziet de website van Corendon er nogal schreeuwerig uit. Deze specialist in zonvakanties lijkt zichzelf te willen overtroeven door zoveel mogelijk bontgekleurde aanbiedingen op je scherm te proppen.

Dat komt de overzichtelijkheid van de site helaas niet ten goede. In sommige gevallen wordt het gericht zoeken naar specifieke informatie je behoorlijk lastig gemaakt, omdat je in het bonte geheel de juiste link naar de gewenste info over het hoofd ziet.

Pluspunt van de site is dat deze veel beoordelingen van andere reizigers bevat, zodat je een behoorlijk goede indruk krijgt van hetgeen je tijdens een Corendon zonvakantie te wachten staat.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Dranken Met Het Hoogste Alcoholpercentage

Top 10 Meest Populaire Minecraft Servers