Top 10 Beste Telefoonhouders Voor Op De Fiets

Als je houdt van tochten maken op je fiets of mountainbike, kun je bijna niet zonder een telefoonhouder. Om de route op aan te geven, of om je fietscomputer te kunnen gebruiken.

Er is heel wat te kiezen op het gebied van telefoonhouders, dus we hebben een lijstje voor je gemaakt met de beste 10. 

1. Rokform Sport Series

Rokform is een merk dat nog een keer terugkomt in deze lijst, en de Rokform Sport Series is de beste die er is. Doordat gebruik wordt gemaakt van een magnetische houder blijft de telefoon goed zitten. Door deze mount samen met een hoesje te gebruiken is je telefoon goed beschermd.

De hoesjes zijn geschikt voor meerdere formaten, dus dat is geen probleem. De magneet is sterk genoeg om hobbelige ritjes met de mountainbike te doorstaan. Deze houder kan gemakkelijk op elke stang worden gemonteerd, maar is wat moeilijk om weer los te halen. Voor een prijs van rond de 30 euro in ieder geval precies wat je ervan verwacht. 

2. VUP Silicone Mount

De VUP Silicone Mount is met een prijs van rond de 15 euro goedkoop, en bovendien handig in gebruik. Het enige nadeel is dat het gebruik van de waterdichte functie alleen kan bij telefoons die kleiner zijn dan 6 inch.

Het handige van deze houder is dat je gemakkelijk het scherm kunt draaien, en dat hij makkelijk op een stuur te monteren is. Hierdoor wissel je gemakkelijk tussen fietsen. Ook gaat de telefoonhouder lang mee. Een goede koop.

3. Ailun Silicone Strap

In de categorie goede koop hoort deze Ailun Silcon Strap ook. Hij kost nog geen 10 euro op Amazon, en hier krijg je een hoop voor terug. Een groot voordeel is dat deze houder te gebruiken is met elk formaat telefoon dat je maar kunt bedenken.

Nadeel is wel dat deze houder niet geschikt is om je telefoon te wisselen tussen portret en landschapsmodus. Als de houder eenmaal is bevestigd aan je stuur, kan er niet worden gedraaid. 

4. Morpheus Labs M4s

De Morpheus Labs M4s is relatief duur en kost 50 euro op Amazon. Hierbij dient ook gelijk vermeld te worden dat je verder kunt kijken als je een Android telefoon gebruikt. Deze houder is slechts geschikt voor iPhones. De Morpheus Labs M4s is heel gemakkelijk in gebruik, en bovendien relatief klein.

Voordeel is ook dat je zowel het hoesje als de houder krijgt bij een bestelling. Daarnaast is het hoesje te gebruiken met andere magnetische houders. Een goede koop als jij een iPhone gebruiker bent. 

5. Quad Lock Out Front Mount

De Quad Lock Out Front Mount – nee, niet echt een hele aantrekkelijke naam – is een van de mooiste houders van deze lijst. Je betaalt dan ook vooral voor dit design. De houder beschermt je telefoon goed tegen wind en weer, maar is moeilijk om te installeren.

Bovendien is hij als hij eenmaal is geïnstalleerd niet makkelijk van plek op je stuur te wisselen. Hij kost 40 euro, en dat is relatief veel voor wat je er qua functies voor terugkrijgt.

6. Rokform Pro Quad Tab Mount

De tweede houder van Rokform op dit lijstje is de Pro Quad Tab Mount. Dit is qua veiligheid en functies waarschijnlijk de beste die je kunt kopen, maar daar betaal je ook voor.

Voor alleen de houder betaal je al 60 euro, en dan moet daarnaast ook nog eens een hoesje worden gekocht. Het bevestigen van de telefoon gaat zowel met een magneet als met een draai mechanisme, en is dus heel sterk.

Je telefoon zal niet snel vallen. Als je het juiste hoesje koopt is je telefoon ook nog eens beschermd tegen alle weersomstandigheden die je kunt bedenken. Deze houder ziet er mooi uit op je fiets, en is voor de professionele fietser echt een aanrader.

7. Tigra FitClic Neo

De FitClic Neo van Tigra is zeer veilig, maar ziet er niet zo mooi uit.hij kost ongeveer 50 euro, wat een goede prijs is. De installatie van deze telefoonhouder is niet zo makkelijk. Je hebt er speciaal gereedschap voor nodig.

Hierdoor is de FitClic Neo wel geschikt op elk stuur. Het hoesje dat je erbij krijgt is zeer stevig, maar daardoor niet zo geschikt voor alledaags gebruik. Als je regelmatig op echt hobbelig terrein fietst, is deze houder een aanrader.

8. Ibera Top Tube Bag

Je hebt telefoonhouders, en kleine tasjes. De Ibera Top Tube Mag is een tasje die je achterop je stuur bevestigt. Dit heeft voordelen, zoals dat je ook sleutels etc kunt bewaren, maar hij neemt ook meer ruimte in beslag.

Je kunt er tegenaan komen tijdens het fietsen. Ook het bedienen van je telefoon is niet mogelijk als hij in het tasje zit. 

9. Ubegood Phone Bag

Over de Ubegood Phone Bag kunnen we eigenlijk hetzelfde zeggen als de nummer 8 van deze lijst. Er is wel een voordeel, namelijk dat hij op je stuur zit. Je kunt er niet met je knieën tegenaan komen.

Je hebt hierdoor wel iets groots op je stuur zitten, wat ook niet heel prettig is. Het is een beetje kiezen tussen twee kwaden. Aan jou de eer!

10. Roam Universal

Met de Roam Universal sluiten we dit lijstje af. Voor ongeveer 20 euro heb je deze telefoonhouder, die de schoonheidsprijs niet wint. Je telefoon is makkelijk te plaatsen en te verwijderen, en redelijk goed beschermd.

Toch moet je er niet mee fietsen over echt heuvelachtige terreinen, want dat kan je telefoon weleens loskomen. Een groot voordeel is dat deze houder voor elke telefoon geschikt is. 

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Meest Gevolgde Nederlandse Twitch Streamers

Top 10 Beste Siliconen Ovenwanten