Top 10 Beste Tablets Van Dit Moment

Toen Steve Jobs de eerste iPad aankondigde werd er wat lacherig op gereageerd. Het zou niet meer zijn dan een grote iPhone waar je niet mee kon bellen. Een aantal jaren later kijken we er wel anders naar.

Tablets zijn volledig geïntegreerd in de samenleving en worden veelvuldig gebruikt. Reden genoeg om een lijstje op te stellen met de 10 beste tablets van het moment.

1. Apple iPad 2020

De recentste iPad is de beste keus, wat ons betreft. De prijs-kwaliteitverhouding is zeer goed, omdat hij al vanaf 600 euro beschikbaar is. De grootte van het scherm van deze iPad is 10,2 inch, waardoor je genoeg informatie op het scherm ziet.

De software van Apple is bovendien erg goed – het is niet voor niets de marktleider op het gebied van tablets. We kiezen deze boven de iPad Pro – die op papier beter is – door het grote prijsverschil, maar daarover later meer.

2. Amazon Fire 7

De Amazon Fire 7 is echt een tablet voor diegene met een klein budget. Voor ongeveer 50 euro heb je deze 7 inch tablet al in handel. Weet wel dat je natuurlijk op een hoop dingen inlevert ten opzichte van andere, duurdere tablets.

Veel advertenties van Amazon, lage resolutie scherm, enz. Hij is in ieder geval wel snel genoeg.

3. Microsoft Surface Go 2

De Surface Go 2 van Microsoft is een heel goed apparaat, en sowieso de beste keuze als je per se een tablet wil hebben waar Windows op draait. Ongeveer even groot als de iPad op nummer 1, met een Full-HD scherm.

Dit scherm is zeer mooi en daarnaast presteert de batterij heel goed. Bijna 12 uur schermtijd!

4. iPad Air 2020

De Air modellen van Apple kennen we van de iPhones. Sinds een aantal jaar is daar nu ook de iPad Air. Eigenlijk is dit de ideale mix tussen de iPad Pro en de normale iPad. Een heel mooi en modern design, supersnelle prestaties en een Liquid Retina scherm.

Daarnaast heeft dit apparaat een goede batterij die je gemakkelijk de dag door helpt. Camera’s doen het altijd goed bij Apple, en al zal je een iPad niet voor zijn camera kopen, het feit dat je een redelijke foto kunt maken met deze tablet is natuurlijk leuk.

5. Samsung Galaxy Tab A7

De Tab A7 is het kleinere broertje van de Galaxy Tab s7. Met een prijs van ongeveer 200 euro heb je deze tablet al. Hier krijg je een zeer goede batterij voor terug, die bovendien met USB-C op te laden is.

Het scherm doet zijn taak, maar is niet zo heel goed. Vooral de helderheid valt tegen. Al met al een goede koop, zeker aangezien je toegang hebt tot de Google Play Store.

6. Samsung Galaxy Tab S7

Hij werd hierboven al even genoemd, de Galaxy Tab S7 van Samsung. Dit is de beste Android tablet in het hogere segment. Vooral het scherm springt echt in het oog.

Met zijn 120HZ verversingssnelheid is alles heel vloeiend. Daarnaast is de batterij zeer goed met meer dan 13 uur schermtijd.

7. reMarkable 2

De reMarkable 2 is bij uitstek geschikt om te gebruiken samen met een stylus of een pen. Deze tablet komt het dichtst in de buurt van een normale pc.

Vooral het tekstverwerken werkt erg goed – zeker in combinatie met de stylus.

8. Samsung Galaxy Tab S6 Lite

De Galaxy Tab S6 Lite is een goede tablet in het middensegment. Een hele goede batterij en daarnaast doet de stylus het wederom erg goed. Alleen valt de snelheid van deze tablet een beetje tegen.

Er had hier echt wel kunnen worden gekozen voor een snellere processor. Dan was deze tablet van Samsung in ieder geval een stuk hoger geëindigd op dit lijstje.

9. Amazon Fire HD 8

Deze tablet van Amazon is qua prestaties een stuk beter dan die op nummer 2 staat, maar daardoor is hij ook aardig wat duurder. En aangezien je voor de hogere prijs nog steeds geen Google Apps krijgt, weet je al waarom deze tablet niet zo heel hoog staat.

Toch heb je voor ongeveer 100 euro een redelijke tablet in handen. Vooral de batterij en de selfie camera zijn erg goed.

10. iPad Pro 2020

De iPad Pro 2020 sluit de rangen. Het is zonder twijfel de krachtigste en qua prestaties de beste tablet die er is. Een hoge resolutie scherm, snelle processor, goede camera’s en een opslag tot wel 1 TB.

Dit komt natuurlijk wel alleen tegen een bepaalde prijs, zo rond de 1000 euro. Niet niks dus, en alleen geschikt voor de echte power users.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Smartphones Met De Beste Camera’s Van Dit Moment

Top 10 Beste Draadloze Bluetooth Oortjes Van Dit Moment