Top 10 Leukste Strandtenten In Zandvoort

Beeld: Facebook / Hippie Fish Zandvoort

Zon, zee en strand. Zandvoort biedt het je allemaal. Maar een stranddagje is natuurlijk niet compleet zonder een bezoek te brengen aan een van de plaatselijke strandtenten en daar gezellig een hapje en een drankje te doen.

Het aanbod op dat vlak is behoorlijk groot en divers, dus we kunnen ons goed voorstellen dat je niet goed weet wat nu eigenlijk de beste strandtenten in Zandvoort zijn. Vandaar dat we ze in deze top 10 graag aan je voorstellen.

1. Ajuma, Zuidstrand 2

Beeld: Ajuma

Bezoek je tijdens verblijf in Zandvoort strandtent Ajuma, dan waan je je al snel in een Aziatische omgeving. Dat is ook niet zo verwonderlijk, want men heeft in deze strandtent bewust voor het thema ‘Azië’ gekozen.

Dat komt niet alleen in de inrichting tot uiting, maar ook in de lekkernijen die Ajuma op haar menukaart aanbiedt. Deze strandtent is de Zandvoortse plek bij uitstek als je dol bent op Aziatische streetfood varianten, zoals bao met pekingeend of dim sum en samosa.

2. Tijn Akersloot, Boulevard Paulus Loot 1

Beeld: Tijn Akersloot

In tegenstelling tot veel andere strandtenten, die aan het einde van het zomerseizoen hun onderkomen afbreken, is de strandtent van Tijn Akersloot een vaste rots in de branding, die het hele jaar geopend blijft.

Alleen al om die reden is deze strandtent al tientallen jaren een waar begrip in de badplaats. Een bezoek aan Tijn Akersloot betekent dat je in een heerlijk ongedwongen sfeer kunt genieten van een hapje en een drankje, terwijl je een prachtig wijds uitzicht hebt op alles wat zich op en om het Zandvoortse strand afspeelt.

3. Tent 6, Boulevard Paulus Loot 6

Beeld: Tent 6

Ben je in de periode van eind februari tot begin oktober in Zandvoort, dan is een bezoek aan tent 6 een regelrechte aanrader. Dit is een vrij nieuwe strandtent, waar je zowel van een smakelijk ontbijt, een lekkere lunch of een overheerlijk diner kunt genieten.

Om de versheid van de geserveerde producten aan je te kunnen garanderen, werkt de keukenbrigade van Tent 6 uitsluitend met dagverse, lokale producten, die – waar mogelijk – ook nog eens biologisch zijn. Hou je van oesters? Bezoek deze strandtent dan op zondag, want dan kosten ze slechts 1 euro.

4. The Spot, Strandafgang Barnaart 23a

Beeld: The Spot Beachclub

The Spot is veel meer dan een doorsnee strandtent. Het is namelijk ook een compleet watersportcentrum, waar elke dag tal van (water)sportlessen worden aangeboden. Kortom de ideale combinatie van inspanning en ontspanning.

De menukaart van The Spot is een culinair pareltje op zich, want hierop tref je allerlei verschillende wereldgerechten aan. Met andere woorden: je smult er gegarandeerd van iets dat je heel erg lekker vindt.

Daarnaast staat deze strandtent in Zandvoort en wijde omgeving ook bekend om het feit dat er de allerlekkerste koffie wordt geserveerd.

5. Rapa Nui, Boulevard Barnaart 27

Beeld: Facebook / Rapa Nui

Strandtenten staan sowieso al bekend om hun ongedwongen sfeer, maar Rapa Nui doet daar nog een schepje bovenop. Het maakt niet uit wie je bent en hoe je eruit ziet, want iedereen is hier gewoon welkom. Het is een strandtent zonder fratsen waar ‘be yourself’ hoog in het vaandel staat.

Op de menukaart van Rapa Nui tref je seizoensgebonden eerlijke internationale gerechten aan. Daarnaast presenteert de keukenbrigade van deze strandtent je wekelijks een nieuwe culinaire special.

De loungebedden en –banken, die op en rond Rapa Nui staan opgesteld bieden je tenslotte volop ontspanningsmogelijkheden.

6. Safari Lodge, Boulevard Paulus Loot 2

Beeld: Safari Lodge Zandvoort

Het interieur van de Safari Lodge zou je kunnen omschrijven als een mix van hippie-chic en industrieel design. Dit gastvrije, vriendelijke en kleurrijke strandpaviljoen staat in de wijde omtrek bekend om de ongeëvenaarde zomerse events en feesten die er worden georganiseerd.

De sangria die er wordt geschonken komt niet standaard uit een fles, maar wordt dagelijks vers bereid. Daarnaast biedt deze strandtent haar gasten onder meer hangmatten en een barbecue aan. Kortom, voor elk wat wils.

7. Hippie Fish, Boulevard Paulus Loot 3

Beeld: Facebook / Hippie Fish Zandvoort

Volgens menig liefhebber van strandtenten is Hippie Fish zonder twijfel de hipste strandtent die vandaag de dag in Zandvoort te vinden is. Dit paviljoen is nog betrekkelijk nieuw, want het opende pas in 2017 voor het eerst haar deuren. Dankzij een inrichting met veel hout, planten, vuurkorven en knusse hoekje is een aangenaam intieme sfeer gecreëerd.

Het terras van deze strandtent staat voor een deel gewoon op het zandstrand. Zoals de naam al doet vermoeden is Hippie Fish in culinair opzicht voornamelijk gespecialiseerd in het serveren van visgerechten. Maar ook vegetariërs en vleeseters komen er gegarandeerd aan hun smakelijke trekken.

8. Bernie’s Beachclub, Boulevard Barnaart 65

Beeld: Bernie’s Beachclub

Deze strandtent bevindt zich tussen Zandvoort en Bloemendaal in en is voorzien van 2 opvallende trekpleisters. Want heb je geen zin om in de zee te gaan zwemmen, dan kan dat ook gewoon in de 2 zwembaden waar de gasten van Bernie’s Beachclub onbeperkt gebruik van mogen maken.

De inrichting van het paviljoen geeft je de indruk dat je in luxe resort in Zuid-Frankrijk vertoeft. In tegenstelling tot veel andere strandtenten in deze top 10, ligt Bernie’s Beachclub op een tamelijk rustige locatie. Bijkomend voordeel daarvan is dat er ruim voldoende parkeerglegenheid in de buurt van dit paviljoen beschikbaar is.

9. Far Out, Boulevard Paulus Loot 7

Beeld: Beachclub Far Out

Far Out is een oudgediende onder de strandtenten in het centrum van Zandvoort. Desondanks is de populariteit verre van tanende.

Voor menigeen is Far Out een favoriete pleisterplaats tijdens een dagje strand,omdat er zo’n aangenaam relaxte sfeer heerst. De strandtent is geschikt voor een breed publiek.

Dus of je nu als gezin met kinderen deze gelegenheid bezoekt, of dat je er graag met z’n tweeën intiem wilt dineren, Far Out maakt het mogelijk.

10. Fosfor, Zuidstrand 7

Beeld: Facebook / Fosfor Zandvoort

Het unieke aan Fosfor is, dat je deze strandtent alleen lopend over het Zuidstrand of fietsend door de duinen kunt bereiken. Dat beetje extra moeite, dat de uitbaters van je vragen, wordt echter ruimschoots beloond. Het is op deze locatie namelijk niet zo druk als in het centrum van Zandvoort, waardoor de sfeer er uiterst relaxt is.

Fosfor biedt ook strandbedjes te huur aan. Dus als je eenmaal de smaak van een rustige strandomgeving te pakken hebt, dan kun je hier desgewenst ook de rest van je stranddag doorbrengen.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Lekkerste Herenparfums

Top 10 Meest Voorkomende Soorten Prefab Woningen