Top 10 Beste Stephen King Boeken Ooit Geschreven

Met honderden publicaties op zijn naam, kan het lastig zijn om de beste Stephen King boeken ooit geschreven te vinden. De schrijver staat vooral bekend om zijn horror boeken, maar heeft ook allerlei andere soorten boeken geschreven. Stephen King heeft dan ook veel boeken geschreven die diep ingaan op de personages, de psychologische effecten en weet dit te combineren met een spanning die het hele boek blijft hangen.

De schrijver heeft verschillende populaire boeken op zijn naam staan, en klassiekers zoals IT zijn van zijn hand gekomen. Naast alle losse verhalen die Stephen King heeft geschreven, zijn er ook complete saga’s van zijn hand gekomen zoals The Dark Tower. Verschillende boeken zijn bovendien verfilmd, wat bijgedragen heeft aan het succes. Als je benieuwd bent naar de beste boeken van Stephen King, lees dan snel verder. Dit zijn de top 10 beste Stephen King boeken ooit geschreven.

1. De shining

Beeld: Bol.com

De shining is het beste boek wat Stephen King ooit heeft geschreven, en de gelijknamige film was ook een gigantisch succes. Het boek gaat over Jack, zijn vrouw Wendy en hun vijfjarige zoon Danny die in een hotel verblijven waar Jack als huismeester werkt. Maar de jonge Danny krijgt steeds angstaanjagende visioenen, en Jack ziet steeds vreemdere dingen gebeuren in het hotel.

De shining is een meesterwerk van Stephen King. De personages zitten afgesloten van de rest van de wereld, maken onverklaarbare dingen mee, en King weet het geheel te vertalen naar een enge sfeer die ongekend is in een boek. De shining is dan ook terecht het beste boek wat de schrijver ooit heeft geschreven.

2. Bezeten stad

Beeld: Bol.com

Bezeten Stad is de bekende roman over vampiers van Stephen King. Het uitgebreide boek volgt Ben, die terug verhuist naar het stadje Salem’s Lot, die hij als jonge jongen is ontvlucht. Maar al snel komt Ben erachter dat er een aantal dingen niet kloppen, en het huis op de heuvel ziet er heel verdacht uit.

Het boek is een meesterwerk in het genre. Stephen King bouwt de spanning perfect op, met een uitgebreide introductie per personage. Het boek is niet heel bloederig of eng, maar juist de effecten die vampiers hebben op het dagelijks leven worden perfect vertaald door King.

3. De groene mijl

Beeld: Bol.com

Emotie, spanning en humor zijn de ingrediënten voor dit meesterwerk. John Coffey, een reusachtige man zit vast in de Cold Mountain-gevangenis waar de elektrische stoel op hem wacht. 

Maar is John Coffey wel echt de brute moordenaar waarvan iedereen denkt dat hij twee meisjes heeft vermoord? Het aangrijpende verhaal neemt je mee in de wereld van de gevangenissen, en volgt een man die vreemde krachten heeft, maar ook de mogelijkheid om anderen te redden.

4. Mr Mercedes

Beeld: Bol.com

Het bekroonde boek Mr Mercedes geeft vorm aan een tragedie. Een man in een Mercedes rijd in een stadje 8 mensen dood. Hodges en de andere agenten staan vervolgens voor de onmogelijke taak om de moordenaar te pakken te krijgen. Je wordt tijdens het lezen op het verkeerde been gezet door King, en heeft een uniek boek geschreven. Mr Mercedes is geen traditioneel horror boek, maar gaat over de horror één persoon kan aanrichten in de maatschappij.

5. IT

Beeld: Bol.com

Wie kent IT niet, de meest angstaanjagende clown ter wereld. In dit horrorverhaal gaan een aantal volwassenen terug naar de plek waar ze zijn opgegroeid, om het kwaad dat daar rond heerst definitief te verjagen.  

Het boek gaat dieper in op het verhaal van de clown, met uitgebreide beschrijvingen van karakters, locaties, en zelfs belangrijke gebeurtenissen. We raden wel aan om IT vooral overdag te lezen, want je weet nooit wie er onder het bed zit.

6. Dodelijk dilemma

Beeld: Bol.com

John Smith heeft in dit boek een ongeluk gehad en ligt vier jaar in coma. Wanneer hij wakker wordt, heeft hij wel een heel bijzondere gave. John heeft namelijk de mogelijkheid om de toekomst te zien wanneer hij iemand aanraakt.

Maar wanneer hij een politicus, ziet John een verschrikkelijke toekomst. Je wordt in dodelijk dilemma meegenomen door Stephen King in een spannend verhaal met een meeslepend plot, een echt meesterwerk. 

7. Carrie

Beeld: Bol.com

Carrie White is het mikpunt van spot en pesten. Tot de dag dat ze droomt van een wraakactie, wat vervolgens werkelijkheid wordt. Het boek is ontroerend, en je leeft mee met Carrie en haar lastige leven. 

Maar zoals het een echt boek van King betreft, zit het vol met plot twists en worden zelfs de meest gruwelijke details niet achterwege gelaten. Carrie wordt verteld vanuit verschillende hoeken door middel van onder andere interviews, waardoor het al snel lijkt of je jezelf midden in het verhaal bevindt.

8. 22-11-1963

Beeld: Bol.com

22-11-1963, de datum waarop John F. Kennedy werd vermoord. In dit bekende boek van Stephen King ontdekt Jake Epping dat hij terug in de tijd kan reizen naar 1958. Het boek is compleet anders dan de meeste boeken van King, maar ook hier weet hij een uitstekend verhaal neer te zetten. Het zet je aan het denken, en gaat over de manier waarop we terugdenken aan keuzes. Een diepgaand topboek die je in een paar dagen uitleest.

9. Dodenwake

Beeld: Bol.com

Dodenwake wordt gezien als een van de engste boeken die de bekende schrijver ooit geschreven heeft. Dr. Louis Creed en zijn familie verhuizen in het boek naar Ludlow, waar een begraafplaats voor huisdieren zich direct naast het nieuwe huis van de familie ligt. Hoewel Louis de verhalen over de begraafplaats, die gebouwd is op een oude Indiaanse begraafplaats eerst als bijgeloof ervaart, komt hij er al snel achter dat dit niet het geval is. 

Dodenwake is een fantasierijk boek, waarbij het echte Stephen King recept wordt gevolgd. De meeste mensen kunnen dodenwake dan ook niet wegleggen, want elk moment blijft spannend en je wilt weten wat er in het volgende hoofdstuk gaat gebeuren met de familie Creed.

10. De marathon

Beeld: Bol.com

De marathon is een spannend boek van Stephen King die gaat over een marathon van 700 kilometer. Maar het is niet zomaar een marathon, de deelnemers mogen niet langzamer dan 6 kilometer per uur rennen. Na drie waarschuwingen volgt de ultieme sanctie, ze krijgen een kogel.

Het bizarre verhaal is spannend en heeft een aantal meeslepende verrassingen. Zoals bij meerdere Stephen King, gaat het boek diep in op de personages, en leef je echt mee met de deelnemers. Voor de echte Stephen King liefhebbers, is dit een boek wat je niet links mag laten liggen. Je leest het uit alsof je zelf de marathon aan het rennen bent.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 grootste energiebedrijven van Nederland

Top 10 Meest Populaire Gokwebsites Van Dit Moment