Top 10 Beste Star Wars Films

Het Star Wars verhaal is opgedeeld in 3 trilogieën, 2 losse films en meerdere series en de films hebben meer dan 10 Oscars gewonnen. Niet zo gek dus dat de films van Star Wars in meer dan 10 talen vertaald is en dat er wereldwijd miljoenen Star Wars fans te vinden zijn! In dit artikel gaan we de top 10 beste Star Wars films uiteenzetten. We nemen je mee in de Star Wars trilogie en adviseren welke Episodes aan te raden zijn!

1. The Empire Strikes Back

Op nummer 1 staat met grote afstand The Empire Strikes Back. Geregisseerd door Irvin Kershner in 1980 en 3 jaar na de vorige film is dit dé bestseller van de Star Wars reeks. In dit deel zijn Luke Skywalker en Han Solo onderdeel van de rebellen en bevinden zich op de ijsplaneet Hoth.

De Empire Strikes Back heeft diverse prijzen gewonnen zoals 2 Academy Awards en 4 Saturn Awards. Ook zijn meerdere prijzen voor beste acteur, beste regisseur en beste sciencefictionfilm allemaal naar The Empire Strikes Back gegaan.

2. A New Hope

Geregisseerd door George Lucas en als eerst gemaakte Star Wars film in 1977 is A New Hope de tweede beste titel op onze lijst! Vertaald naar Nederlands heet deze film Star Wars de Sterren oorlog.

In A New Hope gaat het om het gevecht om een bouwtekening van Death Star in bezit te krijgen. De Death Star is een onverwoestbaar ruimtestation en de rebellen vechten met Darth Vader om deze in bezit te houden.

3. Return of the Jedi

De nummer 3 van onze lijst is uitgekomen in het jaar 1984 en geregisseerd door Richard Marquand. De Return of the Jedi kwam 1 jaar na zijn voorganger – the Empire Strikes Back – uit en was met 11 prijzen een absoluut succes te noemen. De prijzen die zijn gewonnen hadden betrekking tot beste speciale effecten, beste kostuums en beste sciencefictionfilm.

Deze serie in de reeks van Star Wars gaat over de rol van Luke Skywalker en zijn ultieme doel Jedi te worden. Hij zal echter Darth Vader moeten verslaan om een Jedi te worden en komt gaandeweg veel obstakels tegen.

4. The Last Jedi

Uitgekomen in 2017 is de nummer 4 van onze lijst, the Last Jedi, een van de jongere edities in onze lijst van beste Star Wars films. Als vervolg op zijn voorgaande editie: The Force Awakens. The Last Jedi was onverwacht een enorm succes geworden met prijzen gewonnen zoals beste geluid, visuele effecten en filmmuziek in het jaar 2018.

5. Rogue One: A Star Wars Story

Uitgekomen in 2016 en geregisseerd door Gareth Edwards staat Rogue One: A Star Wars Story op nummer 5 van onze lijst. Deze, met een IMDB-score van 7,8 gewaardeerde serie van Star Wars, speelt zich af voor de Episode IV – A New Hope. In deze film van Star Wars probeert een rebelse groep het plan voor de Ster des Doods stelen. Wist je dat er een van de hoogste budgetten met deze Star Wars Episode gemoeid is?

6. The Force Awakens

Met ongeveer 900.000 reviews en een gemiddelde IMDB-rating van 7,9 staat de Star Wars film Episode VII – The Force Awakens op de nummer 6 van deze lijst. Naast zijn hoge IMDB-score wordt deze episode ook zeer goed gewaardeerd door film recensie websites. Het populaire karakter Finn voegt zich bij het verzet en maakt een noodlanding op planeet Jakku waar hij Rey leert kennen. Rey weet waar de laatst overgebleven Jedi Knight, Luke Skywalker, is en vervolgens gaan ze er alles aan doen om dit aan het verzet door te geven met alle risico’s van dien.

7. Revenge of the Sith

Episode III – Revenge of the Sith staat met een gemiddelde rating van 7,5 op nummer 7 van de lijst en dateert uit 2005. In deze Episode nemen Anakin Skywalker en Obi-Wan Kenobi het op tegen Count Dooku. Langzaam ontstaat er vrede tussen de planeten en verandert Anakin langzaam maar zeker zijn mening over de Jedi Council. Dankzij zijn spannende verhaallijn en grote investering heeft deze Episode III meerdere prijzen gewonnen, waarvan de meest bekende prijs de Hollywood Movie of the Year is in 2005.

8. Solo: A Star Wars Story

Op nummer 8 van onze lijst staat de uit 2018 daterende episode Solo: A Star Wars Story. De film draait voornamelijk om het Star Wars personage Han Solo. De film verteld hoe Han en zijn vriend en tevens toekomstig copiloot Chewbacca elkaar hebben leren kennen voordat ze zichzelf bij de rebelgroepen aansloten.

9. The Rise of Skywalker

Op nummer 9 van onze lijst staat the Rise of Skywalker. Met zijn release datum van 2019 is deze episode een van de later uitgebrachte films van Star Wars.

The Rise of Skywalker is het vervolg op The Last Jedi en hier volgt een gevecht tussen de rebellen en de First Order. Het gevecht van de Jedi tegen de Sith is volop gaande en veel andere Star Wars karakters voegen zich aan beide kanten toe aan de strijd.

10. The Phantom Menace

Op nummer 10 van onze lijst staat de episode The Phantom Menace. The Phantom Menace is het eerste deel uit het Star Wars verhaal en is geschreven én geregisseerd door Georce Lucas en stamt uit het jaar 1999. De slechteriken van Trade Federation willen de planeet Naboo veroveren. De Jedi Qui-Gon en Obi-Wan Kenobi zullen de verovering verdedigen.

In de episode the Phantom Menace ontdekken Qui-Gon-Jinn en Obi-Wan Kenobi tevens Anakin Skywalker en gaan hem opleiden tot Jedi.

Zoals je kunt zien kent Star Wars een rijke historie met veel verschillende episodes. We zullen nu als samenvatting nogmaals de top 10 beste Star Wars films voor jou opsommen:

  1. The Empire Strikes Back
  2. A New Hope
  3. Return of the Jedi
  4. The Last Jedi
  5. Rogue One: A Star Wars Story
  6. The Force Awakens
  7. Revenge of the Sith
  8. Solo: A Star Wars Story
  9. The Rise of Skywalker
  10. The Phantom Menace

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Grootste Steden van Europa

Top 10 Beste Apple Producten