Top 10 Beste Spider-Man Films Ooit Gemaakt

Als Spider-Man fan mag je de beste Spider-Man films ooit gemaakt natuurlijk niet missen. Maar ook als je nog nooit een film van de superheld hebt gezien, wil je natuurlijk ook meteen de beste films zien. Het Spider Universe is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een complete serie aan films over de held gebaseerd op een spin.

De films draaien om Peter Parker, een ogenschijnlijk gewone jongeman. Maar niets is minder waar, en hij trekt regelmatig zijn Spider-Man pak aan om het tegen allerlei schurken en vijanden op te nemen. Het bleef niet alleen bij de Spiderman films zelf. De held komt ook voor in diverse Avenger films. Dit zijn de top 10 beste Spider-Man films ooit gemaakt.

1. Spider-Man: Into the Spider-Verse

De beste Spider-Man film ooit gemaakt is Spider-Man: Into the Spider-Verse. De film uit 2018 pakt het totaal anders aan, en zet een geanimeerde Spider-Man neer op het grote doek. De animaties zijn prachtig vormgegeven, en de wereld rondom Spider-Man is een lust voor het oog.

Het verhaal past bij Spider-Man, en de personages komen in de film uitstekend tot hun recht. Spider-Man: Into the Spider-Verse werd dan ook lovend ontvangen door de fans en critici. Voor fans van Spider-Man en filmliefhebbers, is dit er eentje die je echt niet mag missen.

2. Spider-Man: Homecoming

In 2017 bracht regisseur Jon Watts deze uitstekende Spider-Man film uit. Hij gooide het over een andere boeg, en gaf Spider-Man meer snufjes en mogelijkheden dan in de andere films. Sommige fans vonden dit niet kunnen, maar de critici waren lovend.

Spider-Man: Homecoming combineert flashbacks naar het verleden met een aantal van de beste gevechten uit het franchise. En Tom Holland zet nogmaals een zeer goede acteerprestatie neer in deze film.

3. Spider-Man 2

Op de derde plaats staat Spider-Man 2, de tweede film over Peter Parker ooit gemaakt. De film wordt nog steeds gezien als een van de meest succesvolle films ooit gemaakt. Sam Raimi liet in dit tweede verhaal meer over de achtergrond van Spider-Man zien, en creëerde een prima vervolg op de eerste film. 

De balans tussen de krachten van Spider-Man, en het geweld van Dr. Octopus en de andere bad guys zorgen voor uitstekende actie. Spider-Man 2 is dan ook een must-see voor alle fans.

4. Spider-Man: Far From Home

In Spider-Man: Far From Home maakt de kijker voor het eerst kennis met een nieuwe schurk genaamd Mysterio. Tom Holland neemt in deze Spider-Man film opnieuw de rol van Peter Parker op zich, en laat zien dat hij prima in deze rol past.

Spider-Man: Far From Home was succesvol as stand-alone film in het Marvel Cinematic Universe, waar de regisseur op zoek was naar een degelijke verhaallijn die synchroon liep met alle andere films. En wat ons betreft zijn ze daar goed in geslaagd.

5. Spider-Man

Spider-Man is de originele film waar het allemaal begon in 2002. De makers wisten een stripboek voor het eerst goed te vertalen naar het grote scherm en de film was dan ook een daverend succes en het begin van de Spider-Man franchise. 

Veel shots uit de film laten zien dat ze toendertijd al ver vooruit liepen. Spider-Man komt overtuigend over in de film, en de actie is verweven in de verhaallijn. Deze film wordt gezien als het echte begin en heeft gezorgd voor de opkomst van het superhelden genre. 

6. The Amazing Spider-Man

In 2012 kwam het franchise met een opmerkelijke film. Spider-Man ging weer terug naar het originele verhaal, en begon blanco in de Amazing Spider-Man. Andrew Garfield neemt in de film de rol van Peter Parker op zich. Hij komt uit de bus als een slimmere, en meer getrainde spider-man dan de held die we in de eerste drie films zagen.

De film had een meer moderne kijk op het universum van Spider-Man, maar pakte zeer goed uit. Emma Stone speelt de rol van Gwen Stacy, en laat zien dat ze perfect geschikt was voor deze rol. 

7. Avengers: Infinity War

De Avengers films zijn als het ware het einde van een seizoen aan Marvel films. In Avengers: Infinity War nemen de helden, inclusief Spider-Man, het op tegen de kwaadaardige Thanos. Alle verhaallijnen uit de diverse voorafgaande films komen samen, en deze Avengers film zit dan ook vol met actie van Peter Parker en zijn mede helden. 

Je kunt de film los kijken, maar als je echt in het verhaal wilt duiken raden we aan de voorgaande films van Marvel te kijken. Alleen op deze manier weet je precies waarom bepaalde dingen gebeuren in de film.

8. Spider-Man 3

Na de release van Spider-Man 2 waren de verwachtingen voor het derde deel van de trilogie zeer hoog. Regisseur Sam Raimi probeerde dit waar te maken met een hele hoop aan visuele effecten, en nieuwe technieken. Maar hoe goed de insteek ook was, veel fans waren teleurgesteld.

De film zit vol met onnodige dialoog, en de gevechten ogen rommelig. Bovendien kostte de film veel meer dan oorspronkelijk gepland, en viel de verkoop tegen. Gelukkig is de draad na Spider-Man drie positief opgepakt, en de oude trilogie afgesloten.

9. Captain America: Civil War

In 2015 kwamen Sony en Marvel tot een deal, Spider-man zou worden toegevoegd aan het Marvel Cinematic Universe. In Captain America: Civil War kwam Spiderman dan ook voor het eerst voor in een Marvel film. 

Peter Parker werd in deze film vertolkt door een zeer jonge Tom Holland. Samen met andere helden uit het Marvel Universe is Spider-Man te zien, en werd de held officieel geïntegreerd in een compleet nieuw universum. 

10. The Amazing Spider-Man 2

The Amazing Spider-Man 2 kwam uit in 2014 als sequel op The Amazing Spider-Man. De film gaat verder in op het verhaal van Spider-Man, maar werd door veel critici gezien als een rommelige film waar de focus te veel op de actie lag.

Spider-Man gaat in deze film de strijd The Amazing Spider-Man 2 met drie bad guys tegelijk. Hoewel de film goed bekeken werd in de bioscoop, wordt deze film van Marc Webb als de minste uit de hele Spider-Man serie. Toch is het de moeite waard om te kijken als je fan bent van een goede portie actie.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Leukste Stedentrips In Europa Met De Trein

Top 10 grootste criminelen van Nederland