De Top 10 Beste Soorten Wietzaadjes Die Je Kunt Kopen

Beeld: Wikimedia / HansRoht

De beste soorten wietzaadjes die je kunt kopen geven niet alleen sterkere en betere highs, de planten groeien ook een stuk beter waardoor de oogst meer oplevert. Want niet iedere soort wietplant doet het even goed, zowel binnen als buiten. Een goede soort wietzaad wordt gekenmerkt door de kwaliteit van de plant, en de mate waarin deze kan omgaan met de veranderende omstandigheden binnenshuis en in de tuin.

Maar met alle soorten wietzaadjes die je kunt kopen kan het lastig zijn om een goede keuze te maken. Je wilt niet dat je veel moeite in de plant stopt, voor een slecht resultaat. Van een goede wietplant heb je jarenlang plezier, en krijg je ook nog eens goede kwaliteit wiet. Dit zijn de top 10 beste soorten wietzaadjes die je kunt kopen.

1. Power Plant

Beeld: CannabisSeedsShop.com

De Power Plant zaden zijn de beste soort wietzaden die je kunt kopen. De wietzaadjes zijn geliefd onder kwekers omdat ze geschikt zijn voor binnen- en buitenkweek, schimmel- en rotbestendig, een korte bloeitijd hebben en een mooie, hoge opbrengst aan wiet leveren. Deze soort bestaat voornamelijk uit Sativa, met een hoog THC gehalte.

Power Plant wietplanten hebben ongeveer 8 weken nodig om uit te groeien, en geeft je na het drogen een goede aromatische high. De wiet is gemakkelijk te kweken, je hebt geen specialistische kennis nodig, en is de ideale plant om binnen en buiten te groeien.

2. Afghani Gold

Beeld: Plantarium Nijmegen

Op de tweede plaats staan de Afghani Gold wietzaadjes. Deze volledige Indica plant is een echte all-round wietplant die je zowel binnen als buiten kunt kweken. De plant is gemakkelijk te groeien, heeft niet veel onderhoud nodig en slechts een minimale bewatering en bemesting.

De Afghani Gold zaadjes zorgen voor een mooie plant met een grote hoofdtop. Afghani Gold wiet heeft een zoete en fruitige smaak met een typische narcotische Indica high. Ook kan deze soort helpen tegen misselijkheid, slapeloosheid en spasmen.

3. Amnesia White

Beeld: Sensi Seeds

Amnesia White heeft een sterke smaak en krachtige effecten waar je goed stoned van wordt. De plant kan worden gekweekt door beginnende kwekers, maar ook door ervaren kwekers. De zaadjes en de Amnesia White plant heeft wel wat meer aandacht nodig dan andere planten, maar groeit uit tot een mooie plant van ongeveer 1.5 meter met een hoge opbrengst. De bloeiperiode is 10 tot 12 weken, en de plant geeft de beste wiet wanneer het wordt geoogst in september of begin oktober.

4. OG Kush

OG Kush is een sterke wietsoort met psychoactieve effecten en een flinke high. Deze wietzaadjes komen uit de Verenigde Staten, waar OG Kush zeer populair is geworden. OG Kush is een echte binnenplant, met een groeiperiode van 8 tot 9 weken. 

OG Kush zaadjes groeien uit tot vrij compacte planten die je in een kleine ruimte kunt kweken. Deze wietsoort kun je perfect laten groeien met de Sea of Green methode wanneer je weinig plek hebt.

5. Silver Haze

Beeld: Royal Queen Seeds

Onder de kwekers is Silver Haze een favoriet, want deze haze heeft een lekkere, kruidige smaak met een goede opbrengst. Silver Haze wietzaadjes kun je het beste binnen planten. Het is mogelijk om de planten buiten te laten groeien, maar alleen in de warmere zomermaanden met een lagere luchtvochtigheid. 

Kenmerkend voor een Silver Haze plant is dat deze ook in de bloeiperiode nog doorgroeit, en de plant heeft meer dan 10 weken nodig om te groeien. Bij Silver Haze is het belangrijk om de plant dagelijks op schimmels te controleren.

6. White Widow

Beeld: High Supplies

De White Widow is een uitstekende kruising tussen een sativa en een indica. Deze soort wietzaadjes groeiend uitstekend op de Nederlandse bodem, en is daarom een voorbeeld van een echte Nederwiet. 

Buiten kan de plant tot wel twee meter hoog worden, en heeft 8 weken nodig om uit te groeien tot een volwaardige plant. De beste oogsttijd voor een goede White Widow is eind september, begin oktober. De zaadjes zijn uitstekend voor beginnende kwekers, want ze zijn schimmel- en rotbestendig, en je krijgt een grote opbrengst uit de plant.

7. Chem Dawn

Beeld: Cannabis Platform Europe

Chem Dawn is een mooie soort waarvan de wietzaadjes speciaal zijn ontwikkeld voor het verminderen van onder andere stress. De wietsoort heeft een pijnstillende werking en dit maakt Chem Dawg erg geliefd bij mensen met chronische pijnen. 

De Chem Dawn zaadjes zorgen voor een mooie plant met een grote opbrengst. Deze plant is buiten te kweken, maar het is aan te raden om de zaadjes binnen te planten zodat je de beste kwaliteit wiet van de Chem Dawn plant krijgt.

8. Snow White

Beeld: Zamnesia

De Snow White is favoriet onder de kwekers omdat vanuit de wietzaadjes een makkelijk te kweken plant groeit die zorgt voor een sterk stoned gevoel. De zaadjes zijn het resultaat van een kruising tussen Northern Lights, White Widow en C’99. Snow White kan zowel voor recreatief, als medicinaal gebruik worden gekweekt.

Je kunt Snow White binnen en buiten laten groeien, de plantjes worden niet al te groot en bevatten een hoog THC gehalte. 

9. Bubba Kush

Beeld: Zamnesia

De Bubba Kush wietzaadjes zijn ideaal voor nieuwe kwekers die zelf willen beginnen met het kweken van wiet. De plant produceert een goede wiet, die een wat zoetere smaak heeft wat wordt vergeleken met bubblegum.

De bloeitijd van de plant is ongeveer 8 weken, en je kunt zowel binnen als buiten Bubba Kush kweken. De plant wordt niet te groot en heeft een dichte structuur waardoor die ook op een wat kleiner plekje kan worden gezet.

10. Purple Haze

Beeld: Wikimedia / HansRoht

Purple Haze is een steeds populairder wordende wietsoort om zelf te kweken. De opkomst van Purple Haze is te danken aan het feit dat het een sterke plant is zonder ziektes, waardoor je gegarandeerd een goede kwaliteit wiet kunt kweken. De wiet heeft een typische kruidige smaak die voor veel mensen zeer aangenaam is.

De plant heeft wat langer nodig om te groeien, dus enige ervaring met het kweken van wiet is welkom bij Purple Haze. De groeitijd is ongeveer 9 tot 10 weken, en het is mogelijk om deze wiet in de tuin te kweken. Let er wel op dat je het in de zomer kweekt, dan groeien de zaadjes het beste uit.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Dingen Die Je Beter Niet Kunt Bestellen Bij McDonald’s

De Top 10 Artiesten Met De Meeste Nummers In De Top 2000