Top 10 beste solar powerbanks van dit moment

Als je een intensieve gebruiker van je smartphone bent, dan is de kans groot dat de accu ervan in de loop van de dag al leeg is en het toestel eerst aan de lader moet om nieuwe energie te tanken. Geen probleem als er op dat moment een stopcontact in de buurt is, maar dat is lang niet altijd het geval. Ben je echter in het bezit van een solar powerbank, dan heb je in principe altijd voldoende energie bij de hand om je telefoon of tablet telkens op te kunnen laden.

De stroom komt per slot van rekening van het op de powerbank gemonteerde zonnepaneeltje. Omdat het koperspubliek op dit vlak steeds weer andere behoeftes heeft, vinden er rondom solar powerbanks keer op keer weer nieuwe innovaties plaats, waardoor het gebruik ervan nóg makkelijker en doeltreffender wordt. In dat kader presenteren we je bij deze de 10 beste solar powerbanks van dit moment.

1. Xtorm Powerbank Extreme AL420

De nummer 1 in onze top 10 heeft met 10.000 mAh weliswaar niet de allergrootste batterijcapaciteit, maar blinkt daarentegen wel uit in z’n oerdegelijke design.

Ongeacht wat je onderweg ook van plan bent te gaan doen, de kans is levensgroot dat de Xtorm Powerbank Exreme AL420 je avonturen overleeft. De powerbank is voorzien van een officiële IP66-rating, wat betekent dat hij gegarandeerd stof- en waterdicht is.

Als handig extraatje is het apparaat voorzien van een ingebouwde (zak)lamp, zodat je ook op de meest donkere plekken op onze aardbol altijd licht bij de hand hebt.

2. Voltcraft SL-240 Solar-powerbank 24000 mAh

De ingebouwde zonnecellen van deze powerbank voorkomen spontane zelfontlading. Dat is handig, want daardoor kom je als gebruiker nooit zonder stroom te zitten.

De powerbank is voorzien van een batterij, die een ruim bemeten energieopslag van 24.000 mAh aan kan. Daarnaast is hij voorzien van zowel een USB-A- als een USB-C-aansluiting. Dit zorgt ervoor dat mobiele apparaten met een kleine óf grote energiebehoefte snel kunnen worden opgeladen.

De behuizing van de Voltcraft SL-240 is robuust en waterdicht, zodat je hem ook probleemloos tijdens extremere omstandigheden kunt gebruiken.

3. Xtorm Evoke Solar Charger AM121

Dit type solar powerbank van Xtorm is voorzien van een 4,5 Watt zonnepaneel en een 10.000 mAh accu. Hierdoor kun je met een volle energiecapaciteit een gemiddelde smartphone tot wel 5 keer opladen.

De powerbank beschikt zowel over een 1 als een 2,1 ampère USB-poort, zodat ook grotere mobiele apparaten, zoals tablets, snel van nieuwe energie kunnen worden voorzien. Het slimme design van de Xtorm Evoke Solar Charger AM121 zorgt ervoor dat de powerbank, inclusief de USB-poorten spatwaterdicht is.

Middels de LED-indicator kun je op elk gewenst moment razendsnel zien hoe vol de batterij van de powerbank nog is.

4. Xtorm Solar Charger Instinct 10 000 AM123

Deze robuuste solar powerbank is voorzien van een 10.000 mAh lithium-polymeer batterij, die er voor kan zorgen dat je onderweg meerdere keren je smartphone op kunt laden.

Het zonnepaneeltje op het apparaat is van zeer goede kwaliteit, waardoor er zelfs op bewolkte dagen van gratis stroomvoorziening kan worden geprofiteerd. De powerbank heeft een rubberen behuizing en is daardoor valbestendig.

Daarnaast is de Xtorm Solar Charger Instinct 10 000 AM123 spatwaterdicht en voorzien van een geïntegreerde LED-lamp.

5. Aukey PB-17 Solar Powerbank 20.000 mAh

Leg de Aukey PB-17 Solar Powerbank gewoon in de zon en met een beetje geduld loopt de 20.000 mAh grote ingebouwde batterij vanzelf vol. Vanaf dat moment beschik je over voldoende accucapaciteit om je smartphone, tablet of een ander mobiel apparaat meerdere keren van energie te voorzien.

Voor dat doel heeft de powerbank 2 USB-poorten, waarvan 1 een 2,1 ampèrevariant is, zodat je er ook snel mobiele apparaten met een grote batterijcapaciteit mee op kunt laden. Daarnaast is het apparaat voorzien van een ingebouwde (zak)lamp.

6. EasyAcc 24.000 mAh Waterdichte Outdoor Solar Powerbank

Ontwikkelaars van powerbanks lijken vandaag de dag elkaar doorlopend de loef af te willen steken door inwendig steeds meer energiecapaciteit te proppen.

Deze solar powerbank biedt je in volgeladen staat het aangename vermogen van 24.000 mAh aan. Hij is ook nog eens volledig waterdicht en blijft in vieze, stoffige en schokkerige omstandigheden moeiteloos functioneren.

Kortom, een perfecte solar powerbank voor buitengebruik. Via de 2 USB-uitgangen kun je er tegelijkertijd 2 mobiele apparaten mee opladen.

7. FMF Solar Powerbank 20.000 mAh

Hoe meer batterijcapaciteit voor handen is, des te minder stress je hoeft te hebben dat je zonder stroom komt te zitten.

Dat moeten de ontwikkelaars van deze powerbank ongetwijfeld hebben gedacht, toen ze er een accu met een capaciteit van maar liefst 20.000 mAh in plaatsten. Concreet betekent dit, dat je met een volle powerbank je telefoon tot wel 10 keer op kan laden.

Het apparaat is voorzien van 2 USB-poorten, zodat je desgewenst 2 mobiele apparaten tegelijkertijd van nieuwe energie kunt voorzien. Prettige extraatjes van deze powerbank zijn z’n robuuste behuizing en de ingebouwde krachtige verlichting.

8. Xtorm Lava AM114 Outdoor Solar Charger en Powerbank

Deze solar powerbank is voorzien van een batterij met een capaciteit van 6.000 mAh en een 3.5 Watt Sunpower zonnepaneel.

De rubberen behuizing van het apparaat zorgt voor een perfecte bescherming tegen vallen, spatwater en stof. Kortom, ideaal voor allerlei verschillende outdooractiviteiten. De powerbank beschikt over 2 USB-poorten, die gelijktijdig kunnen worden gebruikt.

Daarnaast is het apparaat voorzien van een handige digitale display, die nauwkeurig aangeeft hoe het met de actuele batterijcapaciteit gesteld staat.

9. Smart 8.000 mAh Solar Powerbank

Deze powerbank van het merk Smart is een staaltje van vernuftige techniek. De batterijcapaciteit is met 8.000 mAh aangenaam ruim. Daarnaast is het apparaat voorzien van een LED-indicator, die exact aangeeft of de inwendige batterij nog genoeg stroom bevat.

De Smart 8.000 mAh Solar Powerbank is er speciaal voor gemaakt om overal mee naar toe te nemen. Dit blijkt onder meer uit het feit dat hij zowel water- als stofafstotend is. Je hoeft dus niet in de stress te schieten als je onverhoopt met je powerbank in een regenbui terecht komt.

Het geheel is verpakt in een stevige rubberen behuizing, zodat het doorgaans ook geen probleem is als je powerbank eens een keertje valt.

10. WakaWaka Power+ Outdoor Solar Powerbank

Deze solar powerbank van WakaWaka is ook meteen een (zak)lamp. Wanneer de 3.000 mAh batterij volledig met energie gevuld is, kun je profiteren van een lichtcapaciteit tot wel 200 uur. Uiteraard is deze powerbank ook geschikt voor het opladen van je telefoon of tablet.

Ervan uitgaande dat de batterij van je mobiele apparaat een gemiddelde capaciteit van 2.000 mAh heeft, betekent dit dus dat je met de WakaWaka Power+ Outdoor Solar Powerbank 1,5 keer op kunt laden.

Wat vond je van dit artikel?

Top 5 beste Koreaanse automerken

Top 10 Best Verkochte Boeken Op Bol.com