Top 10 Beste Sneaker Winkels Van Nederland

Voor veel trendy Nederlanders zijn sneakers veel meer dan zomaar een paar schoenen waarin je rond kunt lopen. Het zijn voor hen items waarmee je je persoonlijke identiteit benadrukt. Bij sommige sneakerliefhebbers gaat het zelfs nog een stapje verder dan alleen maar footwear uit de nieuwste collecties aanschaffen.

Ze leggen complete verzamelingen aan – vaak ook van sneakers van exclusieve merken – in de hoop dat deze schoenen na verloop van tijd steeds meer waard zullen worden. Wat je uiteindelijke doel ook is, voor de meest uitgebreide keus aan sneakers moet je niet in een reguliere schoenenwinkel zijn.

Het meest complete aanbod vind je namelijk bij specialistische shops, die je in heel Nederland kunt vinden. Hieronder sommen we de beste 10 voor je op.

1. Bruut – Hoofddorp

Beeld: Facebook / Bruut

Bruut in Hoofddorp is niet alleen een schoenenwinkel die specialist in sneakers is. Het is ook de plek waar je toffe kleding aan kunt schaffen die prima met die sneakers matcht. Uiteraard omvat het aanbod van Bruut footwear van overbekende merken, zoals Adidas, Nike en Hi-Tech, maar er is ook een interessante collectie exclusieve sneakers te vinden.

Daarnaast voert Bruut ook een eigen merch-lijn, waarmee je in je omgeving de blits kunt maken. De shop heeft een chique uitstraling en een uitmuntende serviceverlening van het personeel. Kortom, een terechte nummer 1 in deze toplijst.

2. Patta – Amsterdam

Beeld: Facebook / Patta

In Amsterdam zijn meerdere verschillende sneakershops gevestigd. Patta steekt echter – wat ons betreft – met kop en schouders boven de concurrentie uit. In het gezellige oude pandje, waarin deze winkel gevestigd is, kom je gegarandeerd alle bekende merken tegen.

Ben je dus op zoek naar de nieuwste sneakers van bijvoorbeeld Reebok, Adidas, Nike, ASICS of New Balance, dan kom je in deze shop absoluut aan je trekken. Patta verkoopt overigens ook onder haar eigen merknaam diverse streetstyle-producten. Deze unieke collectie is door de jaren heen steeds populairder geworden.

3. Prime – Utrecht

Beeld: Facebook / PRIME

Als je sneakers niet alleen als schoeisel beschouwt, maar ze ook als verzamelobjecten ziet, dan is Prime in Utrecht ‘the place to be’. Naast het kopen van schoenen uit de allernieuwste collecties, kun je er namelijk ook terecht voor oudere modellen en vintage varianten, zodat je bijvoorbeeld een specifieke verzameling compleet kunt maken.

Daarnaast tref je in het assortiment unicaten van exclusieve merken aan en is het de plek waar je bijpassende caps en kleding aan kunt schaffen. Om het streetstyle-plaatje compleet te maken is Prime overigens ook het adres waar je graffiti-spuitbussen van gerenommeerde merken kunt kopen.

4. Sneaky Shoes – Arnhem

Beeld: Facebook / Sneaky Shoes

Kenners omschrijven Sneaky Shoes als het ware seakerswalhalla van Gelderland. En dat is ook niet zo vreemd als je het enorme aanbod eenmaal hebt gezien. De shop is vooral gespecialiseerd in exclusieve merken, waardoor de kans groot is dat je er iets écht bijzonders tegen het lijf loopt.

De verzameling bontgekleurde en -gestylde schoenen staan in de winkel vaak speels opgesteld en zijn voor echte sneakerliefhebbers gegarandeerd een lust voor het oog. Kortom, een bezoek aan Sneaky Shoes is absoluut de moeite waard.

5. Epic – Breda

Beeld: Facebook / Epic

Bezoek je Epic in Breda, dan krijg je bijna de indruk dat je een sneakermuseum bezoekt. De strak gestylde shop heeft namelijk één wand volledig met sneakers ‘behangen’.

Het voordeel van deze opstelling is, dat je meteen een goed overzicht van het volledige aanbod krijgt en dat de schoenen in je favoriete kleur of met je favoriete design extra snel op zullen vallen. In het aanbod van Epic kom je gegarandeerd alle vertrouwde wereldmerken tegen.

Kortom, als je op zoek bent naar de nieuwste footwear van onder meer Adidas, Puma, Nike en Filling Pieces, dan slaag je vast en zeker bij deze Brabantse shop.

6. Re-Issue – Tilburg

Beeld: Facebook / Re-issue tilburg

Bij Re-Issue in Tilburg ben je sowieso aan het juiste adres voor de nieuwste sneakers van de wereldmerken Nike en Adidas. Daarnaast bestaat het assortiment van deze winkel uit een groot aantal exclusieve merken, die jaarlijks slechts een zeer gelimiteerd aantal schoenen op de markt brengen.

Kortom, de ideale shop voor wanneer je op zoek bent naar footwear waarmee je je eigen unieke stijl wilt accentueren. Naast het ruime sneaker-aanbod heeft Re-issue overigens ook bijpassende kleding op voorraad.

7. Deaup – Deventer

Beeld: Facebook / Deaup

Als je op zoek bent naar een stel unieke sneakers, dan is de kans groot dat je daarvoor prima slaagt bij Deaup in Deventer. Deze shop staat namelijk bekend om haar exclusieve aanbod. Naast een paar toffe schoenen kun je er overigens ook terecht voor bijpassende kleding en accessoires.

Het assortiment van Deaup bestaat onder meer uit de merken Vans, Supreme, Puma, Arkk, Saucony en Karhu. Het indrukwekkende aanbod wordt nog eens verder uitgebreid met allerlei trendy producten van Deaup’s eigen merk.

8. Premium Supply Store & 24/7 – Nijmegen

Beeld: Facebook / Premium Supply Store

Eigenlijk gaat het in dit geval om twee aparte winkels, Premium Supply Store én 24/7, die naast elkaar gevestigd zijn. Ze hebben beiden hun eigen assortimenten, die echter wel naadloos op elkaar aan kunnen sluiten.

Het is sowieso dè plek in Nijmegen waar je lifestyleproducten en allerhande skatergear kunt scoren. Bekende merken die je in deze shops tegenkomt zijn onder meer Nike SB, Adidas Skateboarding en Lakai.

9. Concrete – Den Haag

Beeld: Facebook / Concrete Store

In deze shop in Den Haag kun je niet alleen voor sneakers terecht. Het aanbod bestaat namelijk ook uit bijpassende kleding en muziek. Dit levert een verrassende combinatie van street en high-street op.

De winkel, zoals je hem vandaag de dag kunt bezoeken, is een upgrade van het oorspronkelijke Concrete-concept. Concrete was in Nederland namelijk één van de grondleggers van sneakers en street-kleding.

Naast de Shop in Den Haag zijn er ook filialen in Amsterdam actief.

10. Woei – Rotterdam

Beeld: Facebook / Woei store

Echte sneakerfans, die in en om Rotterdam wonen, weten allang dat je voor de mooiste en beste exemplaren bij Woei moet zijn. De grote collectie en goede service van deze shop heeft er inmiddels voor gezorgd dat Woei ook buiten onze landsgrenzen steeds bekender begint te worden.

In het verleden heeft Woei al succesvol samengewerkt met gerenommeerde internationale merken, als Stussy en Asics. De kans is dus behoorlijk groot dat dit soort samenwerkingsprojecten ook in de toekomst in deze winkel plaats zullen vinden.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Beste Nederlandse Podcasts

Top 10 Smartphones Met De Beste Camera’s Van Dit Moment