Top 10 beste smartwatch merken van dit moment

Beeld: Samsung

Hardlopen, bellen, berichten en nog veel meer is mogelijk met de beste smartwatch merken van dit moment. Een smartwatch is eigenlijk geen horloge meer, maar een compleet mobiel apparaat wat om je pols hangt. Waar een digitaal horloge vroeger alleen een leuk digitaal schermpje had, kun je met een smartwatch zoveel meer.

Veel merken kiezen ervoor om de smartwatch steeds slimmer te maken. Zo zit er een GPS ingebouwd om je te volgen tijdens het hardlopen, meet de hartslagmeter de intensiteit, en kun je muziek afspelen en whatsapp berichten lezen. De beste smartwatch merken zorgen er ook nog eens voor dat het horloge er prachtig uit ziet. Dit zijn de top 10 beste smartwatch merken van dit moment.

1. Samsung

Beeld: Samsung

Samsung heeft met de Galaxy Watch laten zien dat ze tot de top van de smartwatch merken behoren. Op dit moment heeft het bekende merk dan ook de eerste plaats weten te bemachtigen. Qua gebruiksvriendelijkheid en mogelijkheden bestaat er geen beter merk dan Samsung. De horloges integreren naadloos met andere devices, en binnen een paar minuten heb je alle handige functies ontdekt.

De smartwatches van Samsung draaien op Android, en je kunt hierop dan ook onder andere muziek luisteren, je bewegingen volgen, en zelfs advies krijgen van een persoonlijke coach. De horloges combineren de toekomst, met een traditionele horloge look waardoor ze voor iedere gelegenheid geschikt zijn.

2. Apple

Beeld: Apple

Apple heeft wereldwijd de standaard gezet voor elektronische apparaten, en daarnaast ook een prachtige lijn met smartwatches. Zoals je van Apple kunt verwachten, integreren alle horloges naadloos met andere apparaten van Apple, en zijn ze voorzien van allerlei moderne snufjes.

De Apple Watch series zijn wat duurder dan de meeste andere smartwatches, maar je krijgt daar wel een prachtig Apple design voor terug. Modern, niet te opvallend, en vooral heel erg hip. Tel daarbij een gebruiksvriendelijke interface bij op, en je hebt een aantal smartwatches die tot de top behoren.

3. Fitbit

Beeld: Fitbit

Wanneer we het hebben over het merk voor smartwatches die zich richten op sporters, dan hebben we het over Fitbit natuurlijk. Het merk brengt exclusief smartwatches uit voor mensen met een actieve lifestyle, en zijn ook de reden dat de slimme horloges zo populair zijn geworden.

Met modellen als de Inspire en Versa, heeft Fitbit de standaard gezet als het gaat om smartwatches en sport. Ze zijn klein, gebruiksvriendelijk, en hebben standaard functies ingebouwd die je helpen tijdens, voor en na het sporten.

4. Fossil

Beeld: Fossil

Fossil brengt al jarenlang reguliere horloges uit, die populair zijn onder de liefhebbers van mooie uurwerken. Recentelijk is ook Fossil begonnen met het uitbrengen van smartwatches, en de Fossil Sport Smartwatch is hier een voorbeeld van.

De Fossil smartwatches zien eruit zoals je zou verwachten van een Fossil horloge, terwijl je wel een echte smartwatch in je handen hebt. Juist deze ‘klassieke’ look, zorgt ervoor dat de horloges er anders uitzien dan de meeste smartwatches. De hoogwaardige afwerking, en de diverse kleuren en modellen zorgen ervoor dat Fossil een aantal geliefde smartwatches heeft.

5. TicWatch

Beeld: Mobvoi

TicWatch is een nieuwe speler die recentelijk is begonnen met het releasen van diverse soorten smartwatches. Het is het nieuwste merk van het bedrijf genaamd mobvoi, en maken slimme horloges op basis van het Google besturingssysteem.

De smartwatches van TicWatch zijn er in verschillende types en soorten. In de basis krijg je een robuust horloge die lekker om de pols zit. In de smartwatch lijn van TicWatch zitten diverse sportieve modellen die er uitzien als echte sporthorloges, maar ook kleinere varianten die passen bij een stijlvolle outfit. TicWatch staat bekend om zijn kwaliteit, echter moet de smaak van de horloge bij je passen.

6. Honor

Beeld: Honor

Ook Honor heeft een paar goede horloges uitgebracht, de bekendste daarvan is de Honor Magic. Deze smartwatches zijn ontworpen om verschillende weersomstandigheden te weerstaan en hebben dan ook een behuizing die wel tegen een stootje kan.

De smartwatches van Honor hebben eigen ingebouwde hardloop apps, en ze gebruiken een techniek genaamd Dual Satellite Positioning System. Hierdoor kan het horloge heel erg nauwkeurig meten waar je precies bent en hoe hard je loopt. Honor geeft daarnaast ook inzicht in jouw slaappatronen met de TruSleep functies in de smartwatches.

7. Garmin

Beeld: Garmin

Garmin kennen we vooral van de GPS systemen, maar het merk heeft ook een aantal smartwatches uitgebracht. De horloges zijn zeer degelijk, en voorzien van alle benodigdheden om je te ondersteunen tijdens het bellen of sporten. 

De kracht van Garmin, ligt hem in het feit dat ze niet een enkele lijn aan dezelfde smartwatches hebben, maar allerlei verschillende soorten. Zo zijn er sporthorloges, maar ook een aantal die passen bij mensen die op zoek zijn naar de nieuwste technologische snufjes. Dankzij de hoge kwaliteit van de horloges, begint Garmin steeds bekender te worden als go-to merk voor smartwatches.

8. Xiaomi

Beeld: Xiaomi

Xiaomi is groot geworden met de Amazfit. De Amazfit is zoals de naam al doet vermoeden een smartwatch voor sportieve mensen. De horloges zijn voorzien van GPS, en zijn in staat om als smartwatch en fitness tracker te gebruiken.

De smartwatches van Xiaomi zijn gemaakt van duurzame materialen, en zien er futuristisch uit. Je kunt ook met de horloges in de regen lopen, want ze zijn waterbestendig en de meeste hebben een grote opslag, zodat het ook mogelijk is om tijdens het sporten of wandelen naar muziek te luisteren.

9. Huawei

Beeld: Huawei

Naast telefoons, laptops en tablets heeft het gigantische merk ook geïnvesteerd in de ontwikkeling van eigen smartwatches. De horloges zien er zeer netjes uit, met een minimalistisch design en zijn te verkrijgen in verschillende maten en uitvoeringen. De Huawei Watch GT en de Band 3 Pro zijn de meest populaire modellen.

Huawei heeft verschillende interessante features, en natuurlijk een naadloze integratie met de andere producten van het merk. De kracht van de horloges ligt in de batterijduur, doordat ze een speciale modus hebben waardoor de smartwatches wel twee weken werken zonder deze op te moeten laden.

10. Suunto

Beeld: Suunto

Suunto is een merk die de laatste tijd steeds populairder aan het worden is. Waar veel merken zich richten op smartwatches voor dagelijks gebruik, richt Suunto zich op mensen met een actieve levensstijl die daar het meeste uit willen halen.

De smartwatches van dit merk hebben allerlei features die handig zijn voor sporters. Ze meten veel dingen zoals de hartslag, tempo, voeding en algemene sportattributen. Suunto werkt uitstekend in combinatie met een smartphone, en heeft diverse integraties met sportieve apps.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 beste weerapps voor op je smartphone

Top 10 Beste Barbiers Van Amsterdam