Top 10 Beste Ski Attributen

De wintersport is voor talloze Nederlanders een vakantiemoment waar ze elk jaar reikhalzend naar uitkijken. Niet zo verwonderlijk, want het is natuurlijk ontzettend leuk om op je ski’s van dikbesneeuwde bergen af te suizen.

Zorg er in aanloop op je wintersportvakantie wel voor dat je de beste ski attributen bij elkaar verzamelt, zodat je verblijf niet alleen prettig, maar ook veilig uit zal pakken. Dit zijn de 10 ‘must haves’ voor een geslaagde trip naar de wintersport.

1. Actiecamera

Zelf afdalingen op je ski’s maken is natuurlijk top! Maar ze daarna nog een keer herbeleven of ze aan al je vrienden op je socials laten zien is natuurlijk ook niet verkeerd. Dit wordt mogelijk door een actiecamera op je helm te monteren.

Een Go Pro is in dat kader voor veel enthousiastelingen een vanzelfsprekende keus, maar er zijn inmiddels ook diverse andere fabrikanten in de markt actief, die soortgelijke camera’s te koop aanbieden.

2. Skischoenen

Goede skischoenen vormen de perfecte match tussen comfort en veiligheid. Sowieso is het belangrijk dat je voor, tijdens en na het skiën geen natte en koude voeten krijgt en verlang je natuurlijk ook dat je voldoende bewegingsvrijheid in je skischoenen houdt.

Daarnaast speelt ook in dit geval veiligheid weer een belangrijke rol. Reden temeer waarom skischoenen niet alleen je voeten, maar ook je enkels goed beschermen.

Op die manier wordt tijdens een mogelijke valpartij zoveel mogelijk voorkomen dat er zaken in en rond je voet breken of scheuren. Dit veiligheidsaspect verklaart ook meteen waarom skischoenen er meer als een paar robuuste en stijlvolle laarzen uitzien.

3. Skihelm

We stipten bij de rugbeschermer al het punt van veiligheid tijdens het wintersporten aan. Een goede stevige skihelm is in dat kader gewoon een must. Zonder dat hoofddeksel een afdaling maken, is eigenlijk gewoonweg vragen om problemen.

Op hoofdlijnen heb je keuze uit skihelmen met of zonder een vizier. Daarnaast zijn ze verkrijgbaar in tal van modieuze kleuren, zodat je skihelm perfect bij de rest van je wintersportoutfit past.

4. Skistokken

Sta je voor de eerste keer op de lange latten, dan besef je al snel hoe belangrijk skistokken zijn. Maar ook wintersporters die al wel over veel ervaring beschikt profiteren van de functionaliteit van skistokken. Zorg er dus voor dat je wat dat betreft producten van hoge kwaliteit in je bezit hebt.

Tevens moet je er rekening mee houden dat niet elk paar skistokken voor praktisch alle activiteiten in de sneeuw geschikt is. Naast pure skistokken, zijn er bijvoorbeeld ook speciale stokken te koop die uiteindelijk alleen maar voor het langlaufen geschikt zijn.

5. Skibril

Een skibril wordt door sommige wintersporters ook wel een goggle genoemd. Ze zijn verkrijgbaar in uiteenlopende stijlen en kunnen daarnaast ook verschillende soorten glazen hebben. Welke je het beste tijdens je afdalingen kunt dragen hangt in hoge mate van de weersomstandigheden af op je wintersportlocatie.

Zo zijn er skibrillen verkrijgbaar die ideaal zijn voor mooi, zonnig weer. Maar je kunt ook varianten kopen, die in sneeuwbuien of bij wisselende weersomstandigheden optimaal functioneren.

6. Skikleding

Skikleding is veel meer dan alleen maar een warme jas en een warme broek. Het is een complete outfit, waar skikledingfabrikanten uitgebreid en serieus over nadenken voordat het überhaupt geproduceerd wordt.

Uiteraard is draagcomfort in dat kader een eerste vereiste, want je wilt jezelf tijdens het skiën natuurlijk wel optimaal kunnen blijven bewegen. Droog en warm blijven zijn daarnaast ook twee uiterst belangrijke punten bij skikleding. Maar het moet in je skipak natuurlijk ook niet zo warm worden, dat je het gevoel krijgt dat je in een sauna rondwandelt.

Kortom, de stof van je kleding moet ook in hoge mate ademend zijn. En dan hebben we het nog niet eens over de modieuze aspecten van skikleding gehad. Iets dat voor menig wintersporter ook van groot belang is.

7. Rugbeschermer

Als je een freestyle skiër bent, dan kun je het je eigenlijk niet veroorloven om onbeschermd de berg af te suizen. Je weet per slot van rekening nooit wat opeens je pad kruist als je besluit om buiten de standaard pistes je afdalingen te gaan maken.

Met een rugbeschermer worden tijdens een eventueel ongeluk niet alleen je rug, maar in de regel ook je schouders, je lendenen en je milt beschermd.

In combinatie met andere veiligheidsmaatregelen, zoals een skihelm, kan zoveel mogelijk worden voorkomen dat je tijdens het wintersporten ernstige blessures oploopt en je daardoor je aangename verblijf in de besneeuwde bergen voortijdig af zou moeten breken.

8. Skitas

Beeld: Onlineskishop

Een andere manier om zuinig met je ski’s en overige wintersportattributen om te springen, is door ze veilig op te bergen. Het beste kun je daarvoor een speciale skitas benutten, omdat deze vaak van speciaal materiaal is vervaardigd, dat de beste bescherming biedt.

Vanzelfsprekend zijn er skitassen, speciaal bedoeld voor ski’s of snowboards te koop.

Maar je kunt er daarnaast ook voor kiezen om onder meer je skischoenen en/of je skibril in een aparte, beschermende tas of hoes mee te nemen.

9. Skiwax

Je bent vanzelfsprekend zuinig op je ski’s, want je wilt zo lang mogelijk plezier van je aankoop kunnen beleven. Goed onderhoud is in dat geval een vanzelfsprekende vereiste.

Tijdens je wintersportvakantie je ski’s dagelijks even snel waxen is sowieso een slimme set.

Daarnaast is er van tijd tot tijd groot onderhoud nodig en zul je je ski’s met smeltbare wax onderhanden moeten nemen om er op die manier voor te zorgen dat ze extra lang mooi blijven en optimaal blijven glijden.

10. Ski draagsysteem

Beeld: TopSnowShop

Dikke gewatteerde handschoenen zijn weliswaar prettig tegen de kou, maar ze kunnen je ook tot last zijn als je je ski’s en de bijbehorende stokken wilt dragen.

De kans is groot dat ze dan telkens uit je hand glijden of een soort van eigen leven beginnen te leiden en alle kanten opzwiepen.

Maak je daarentegen gebruik van een ski draagsysteem, dan schuif je daar heel gemakkelijk je ski’s in, waarna je net zo makkelijk de stokken eraan vast klikt.

De stokken krijgen op die manier ook meteen de functie van een handvat, waardoor het dragen van het hele pakketje opeens een peulenschil wordt.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Beste Italiaanse Restaurants In Amsterdam-Zuid

Top 10 Verschillende Soorten Stoommachines