Top 10 Beste Siliconen Ovenwanten

Het is misschien niet iets waarvan je gelijk denkt; welke is nou echt de beste? Maar toch zijn er wel degelijk facetten van siliconen ovenwanten die onderscheidend zijn.

Reden genoeg om een lijstje met de 10 besten te maken. Zo brand jij nooit meer je handen aan die gloeiendhete ovenschaal of pan.

1. OXO Good Grips Siliconen Ovenwanten

De OXO Good Grips Siliconen ovenwanten onderscheidt zich omdat ze een hele goede fitting hebben. De meeste ovenwanten zijn wat aan de grote kant, maar deze passen perfect bij het testteam.

Je merkt gelijk dat er is gekozen voor kwaliteit. Je hebt genoeg ruimte om kleinere objecten te pakken, en toch biedt het genoeg isolatie. Je zal niet snel je handen branden.

Leuke extra is dat er een onderzetten/panhouder wordt meegeleverd in bijpassende kleur.

2. Food52 Five Siliconen Ovenwanten

De Food52 siliconen ovenwanten zijn heel goed. Ze zijn er mooi uit, hebben een fijn binnenwerk dat lekker zit, en kunnen bovendien erg goed tegen hitte. Hier betaal je ook wel een beetje voor, maar dan heb je ook wat! 

3. Homwe Siliconen Ovenwanten

Deze ovenwanten van Homwe kwamen als een van de beste uit de test op het gebied van warmtegeleiding. Een gloeiend hete pan kon voor ongeveer een minuut worden vastgehouden, voordat deze te warm werd. Daarnaast zijn de ovenwanten mooi om te zien. Wel zijn ze echt aan de grote kant, zelfs voor de mannelijke testers met grote handen. 

4. Big Red House Ovenwanten

Mooie ovenwanten die bovendien goed tegen warmte beschermen. Een goede koop, al zijn er betere op het gebied van vrijheid van bewegen. Je zal niet zo gemakkelijk iets kleins oppakken. Maar ach, dat is ook niet per se waar ovenwanten voor bedoeld zijn. 

5. Grill Armor handschoenen

Hetgeen waar deze Grill Armor wanten in uitblinken, is het feit dat ze een lang stuk over je pols heengaan. Hierdoor zijn ze uitermate geschikt om te gebruiken als je iets dieps uit de oven wilt halen. Als je dan per ongeluk tegen de bovenkant van de oven aankomt, verbrand je je niet. Nadeel is dat er is gekozen voor losse vingers. Het kan hierdoor moeilijker zijn om een ovenrek te pakken.

6. Cuisinart Ovenwanten met Siliconen antislip

De Cuisinart Ovenwanten zijn het meest hittebestendig van alle geteste objecten. Ze zitten echter niet lekker, en het voelt meer alsof je een handpop om hebt, dan een handschoen of ovenwant. Ook is het feit dat je deze handschoenen alleen met de hand kunt schoonmaken niet handig. 

7. The Oven Glove ovenwanten

Deze ovenwanten hebben ook losse vingers, waardoor je gemakkelijk losse voorwerpen vastpakt. Wel zitten deze handschoenen van siliconen zeer strak, en daarom niet prettig. Zodra je ze hebt gebruikt wil je ze weer weggooien. Ook zien ze er niet erg mooi uit.

8. Ooni Pizza ovenwanten

Deze ovenwanten zitten heel lekker. Het voelt net alsof je normale handschoenen aan hebt. Hierdoor gebruik je ze met plezier, maar het heeft ook een nadeel. Ze kunnen namelijk minder goed tegen hitte dan andere handschoenen die we hier hebben genoemd. Eigenlijk alleen geschikt voor het snel verwijderen van iets uit de oven.

9. San Jamar Cool Touch Vlamwanten

Het verkooppraatje houdt in dat er Kevlar in deze siliconen ovenwanten is verwerkt. Hetzelfde materiaal als bij kogelvrije vesten. Dat kan wel zo zijn, maar dit maakt deze ovenwanten niet makkelijk in gebruik. Ze zijn erg groot en oncomfortabel. Bovendien zijn ze ook nog eens duur. Je zal echter niet meer snel je handen branden als je deze wanten gebruikt!

10. Mastrad Orka Kitchen Siliconen ovenwanten

Deze ovenwanten van Mastrad, de Orka Kitchen Siliconen, doen het goed tegen warmte en hitten, maar ze voelen niet prettig in gebruik. Zowel de buitenkant van deze ovenwanten als de vorm is raar. Het voelt zeer stroef aan de buitenkant, waardoor je elke keer als je ze vastpakt een rilling over je lijf krijgt. 

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Beste Telefoonhouders Voor Op De Fiets

Top 10 Meest Inspirerende Stedentrips In Europa