Top 10 Beste Scooters Van Dit Moment

Scooters zijn niet weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld. Het zijn niet alleen populaire voertuigen onder jongeren. Ook oudere weggebruikers kiezen steeds vaker voor scootervervoer.

Zeker als ze in een (binnen)stad wonen, waar auto’s lastig geparkeerd kunnen worden. Scooters zijn sowieso prima geschikt voor allerhande stadsritjes.

Welk soort scooter het beste bij je past hangt natuurlijk van meerdere factoren af, maar één ding is zeker: als je er één aanschaft verwacht je topkwaliteit.

Dat is precies wat we je met deze top 10 met beste scooters van dit moment presenteren.

1. Aprilia SR50 Street

We bekronen de Aprilia SR50 Street Scooter niet alleen vanwege z’n fraaie sportieve design met de toppositie in deze lijst. De tweewieler blinkt namelijk ook op het gebied van wegligging en rijgedrag uit. Daarnaast functioneren de remmen van deze scooter uitstekend, zodat je – als dat nodig is – snel tot stilstand komt.

Bijkomend voordeel van de Aprilia SR50 Street Scooter is dat deze over een 2-takt motorblok beschikt, zodat je minder tijd kwijt bent aan onderhoud. Kortom, in meerdere opzichten een echte topscooter!

2. Kymco Like TT

De Kymco Like TT scooter heeft een elegant uiterlijk. Daarnaast valt in het design de lange nek en de hogere zitting van deze tweewieler op. Beide zorgen voor een optimale zithouding, zodat je ook tijdens langere ritten ontspannen blijft rijden.

Het compacte formaat voorkomt daarnaast parkeerproblemen in drukke (stadse) omgevingen. De Kymco Like TT scooter is verkrijgbaar in twee verschillende kleurstellingen: glanzend zwart of diamant-wit.

3. Vespa Sprint 4-Takt

Vespa is al talloze decennia specialist op het gebied van scooters. Dit zorgt er mede voor dat elk nieuw type tweewieler dat deze fabrikant introduceert gegarandeerd van topkwaliteit is.

De Vespa Sprint 4-Takt scooter blinkt optisch uit vanwege z’n fraaie vormgeving. Daarnaast is het voertuig voorzien van allerlei slimme technische snufjes. Zo kun je het zadel op afstand openen en is de scooter voorzien van een Bike Finder systeem.

Deze laatste optie zorgt ervoor dat je je tweewieler (bijvoorbeeld in een onbekende stad) makkelijk terug kunt vinden. Deze topkwaliteit scooter beschikt ook over een USB-aansluiting, zodat je tijdens het rijden bijvoorbeeld je telefoon op kunt laden.

4. Yamaha Aerox

Deze scooter van Yamaha ziet er lekker stoer en sportief uit. Daarnaast is deze tweewieler voorzien van analyserende technieken, die je ook in moderne auto’s tegen kunt komen.

Deze technieken zorgen er onder meer voor dat de werking van de injectiemotor wordt geoptimaliseerd, waardoor een hoog vermogen met een laag brandstofverbruik wordt gecombineerd.

Zoals je van zo’n perfect uitgebalanceerde topscooter mag verwachten, is het display op het dashboard volledig digitaal en geeft het je alle informatie die nodig is voor zorgeloze ritten.

5. Iva Venice Euro 4

Wie niet zoveel te besteden heeft, maar toch graag op een stijlvolle scooter rond wil rijden, maakt met de aankoop van de Iva Venice Euro 4 scooter een goede keus. Deze betaalbare tweewieler is in verschillende kleuren verkrijgbaar en is zowel voor korte als lange ritten geschikt.

Het retro uiterlijk van de Iva Venice Euro 4 doet denken aan traditionele Vespa-modellen. Het feit dat deze scooter in een lagere prijsklasse zit, betekent natuurlijk wel dat je op ietwat minder blitse features wordt getrakteerd.

Maar alles bij elkaar opgeteld is het een prima voertuig waarmee je je gemakkelijk van A naar B kunt verplaatsen.

6. Sym Fiddle II 50s

Comfort wordt bij de Sym Fiddle II 50s scooter terecht met een hoofdletter geschreven. Ook bij lange ritten zul je namelijk merken dat je op aangename wijze je eindbestemming bereikt. Dit is met name te danken aan de soepele vering.

Voor wat betreft het uiterlijk van deze tweewieler kunnen we stellen dat klassiek en modern elkaar in het design ontmoeten, waardoor de Sym Fiddle II 50s een echte blikvanger is.

Prettige bijkomstigheid is dat deze scooter zowel zuinig als stil is. Daarnaast is hij voorzien van een remschijf aan de voorkant, waardoor je profiteert van een zeer korte remweg.

7. Peugeot Vivacity 4-Takt

Ben je op zoek naar een scooter met een sierlijk design, dan zal de Peugeot Vivacity 4-Takt vast en zeker bij je in de smaak vallen. Naast een mooi uiterlijk beschikt deze topkwaliteit scooter ook nog eens over aangenaam veel opbergruimte onder het zadel.

Het dashboard is voorzien van een lcd-scherm, dat je van alle relevante informatie voorziet. De lekkere brede banden zorgen er tenslotte voor dat je tijdens je ritten van een prettige wegligging profiteert.

8. Kymco Agility 12 Inch FR

Het prettige van deze scooter is z’n goede wendbaarheid. Hierdoor is het een ideaal voertuig voor ritjes door de stad. Je manoeuvreert namelijk gemakkelijk door smalle straatjes en steegjes en omzeilt net zo makkelijk een lange rij auto’s, die voor een verkeerslicht staan te wachten.

Omdat het stuur van de Kymco Agility 12 Inch FR zo’n 10 centimeter hoger is dan wat je normaal bij scooters gewend bent, is deze variant ook prima geschikt voor een ieder met een lange lichaamslengte. Deze Kymco scooter is overigens ook aangenaam zuinig in het gebruik. Met een volle tank kun je ongeveer 200 kilometer afleggen.

9. Vespa Primavera RST 50cc 4-takt EURO5

Betrouwbaar en degelijk. Dat zijn de twee typerende woorden, die zonder meer van toepassing zijn op deze scooter van Vespa. De zojuist genoemde degelijkheid uit zich met name in de robuuste vormgeving.

De Primavera RST 50cc 4-Takt EURO5 Scooter. Deze is namelijk van één stuk staal gemaakt. Hierdoor wordt voorkomen dat je tijdens het rijden met losrammelende onderdelen te maken krijgt.

Het extra grote zadel en de ruime treeplank zorgen er tenslotte voor dat ook je eventuele medepassagier profiteert van een aangename rit.

10. Yamaha Neo 4 4-Takt EURO4

Yamaha timmert inmiddels al vele jaren als fabrikant van brommers en scooters aan de weg. Die jarenlange ervaring zorgt ervoor dat je er zeker van kunt zijn dat je met de Neo 4 4-Takt EURO4 scooter een kwaliteitsproduct in je bezit krijgt.

Deze tweewieler heeft brede banden, 5-spaaksvelgen en een gestroomlijnd spatbord aan de voorkant. Dit alles bij elkaar levert een sportief uiterlijk op. Het dashboard van deze Yamaha-scooter is voorzien van een modern lcd-display, dat gemakkelijk bediend kan worden.

Het is een perfect voertuig voor woon-werkverkeer en dankzij de vlakke treeplank en de tussenhaak is het meenemen van bagage ook erg eenvoudig.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Leukste Buitenzwembaden Van Nederland

Top 10 Meest Voorkomende Soorten Huiduitslag