Top 10 Beste Schoenenmerken Ter Wereld

De beste schoenenmerken ter wereld worden door miljoenen mensen gedragen. Er bestaan duizenden merken die schoenen verkopen, sommige zijn zeer bekend terwijl andere merken een specifieke markt bedienen. Door de globalisering en de mogelijkheden om overal ter wereld schoenen te verkopen, hebben de bekende merken zich opgewerkt tot een bijna onmisbare positie.

Maar één van de kenmerken die de beste schoenenmerken gemeen hebben is de kwaliteit die ze leveren. De prijs ligt bij sommige merken wat hoger, maar de schoenen zitten dan ook zeer goed en gaan jarenlang mee. Veel uitstekende schoenenmerken doen ook veel meer dan het produceren van schoenen alleen. Ze organiseren allerlei evenementen, en zijn vaak als sponsor aanwezig. Dit zijn de top 10 beste schoenenmerken ter wereld.

1. Nike

Beeld: Nike

Het beste schoenenmerk ter wereld is Nike. Het merk behoort tot een van de meest bekende merken ter wereld, en is een voorloper op het gebied van innovatie. Nike brengt schoenen uit die ze zelf ontwikkelen, of in samenwerking met andere merken. Het laatste zorgt er regelmatig voor dat nieuwe schoenen binnen een paar minuten zijn uitverkocht.

Naast een schoenenmerk is Nike eigenlijk een gehele lifestyle. Ze verkopen ook sportkleding, en zijn sponsor van de grootste sportevenementen. We zien Nike overal ter wereld, en ze blijven zichzelf opnieuw uitvinden waardoor ze een grote kring aan fans hebben die alles van Nike in huis willen hebben.

2. Adidas

Beeld: Adidas

Op de tweede plaats staat het grote merk Adidas. Adidas is vanuit Duitsland uitgegroeid tot een gigantisch schoenenmerk met een unieke eigen stijl en uitstekende kwaliteit. Jaarlijks worden er meer dan 900 miljoen per schoenen en andere sportartikelen door het merk geproduceerd.

Wereldwijd is Adidas aanwezig in de meeste landen met meer dan 1000 winkels. De schoenen van Adidas staan dan ook synoniem voor een actieve levensstijl, en ze maken gebruik van de naamsbekendheid in combinatie met unieke marketingcampagnes om dit imago te behouden.

3. New Balance

Beeld: New Balance

New Balance is een schoenenmerk dat naar de top is geklommen door reclame te voeren via minder bekende sporters waardoor het overkomt als een degelijk merk die door veel topsporters worden uitgekozen.

Het merk produceert schoenen voor veel verschillende soorten sport, maar wordt ook gedragen door mensen die de schoenen gewoon heerlijk vinden lopen. Nadat New Balance stevig gegroeid is in de Europa, zijn ze nu ook de Verenigde Staten aan het veroveren met betaalbare schoenen van hoge kwaliteit.

4. ASICS

Beeld: Asics

De nummer vier in deze lijst is afkomstig uit Japan. ASICS richt zich op jongeren die op zoek zijn naar hippe en betaalbare, sportieve schoenen. Het merk bestaat al meer dan 60 jaar, en is altijd betrokken geweest bij de ontwikkeling van nieuwe technieken voor schoenen.

ASICS produceert namelijk niet zomaar een aantal schoenen, maar weet diverse soorten te perfectioneren. Zo hebben ze specifieke schoenen voor tennissers en hardlopers, maar wisten ze de mooie ontwerpen ook te vertalen naar casual sneakers.

5. Puma

Beeld: Puma

Net zoals veel andere uitstekende schoenenmerken in deze lijst is Puma ook voortgekomen uit de sportwereld. Het merk wist zich echter op te werken tot de top door een breed aanbod aan schoenen op de markt te brengen.

Juist deze diversiteit heeft ervoor gezorgd dat Puma overal ter wereld te vinden is. Het merk werkt regelmatig samen met andere merken zoals Ferrari en Ducati, waardoor ze een aantal kwalitatief hoge en unieke schoenen op de markt wisten te brengen.

6. Skechers

Beeld: Skechers

Skechers is een van de jongere merken in deze lijst en bestaat pas sinds 1992. Het merk is totaal verschillende van andere topmerken en maakt schoenen die stijlvol met casual prima combineren. Skechers produceert sportschoenen, sneakers, nette schoenen, laarzen en sandalen. 

Het merk wist zich razendsnel uit te breiden dankzij zeer succesvolle marketingcampagnes die per regio werden afgestemd op het publiek. Tegenwoordig worden de schoenen van Skechers verkocht in meer dan 160 landen, en weten ze ieder jaar het marktaandeel uit te breiden.

7. Fila

Beeld: Fila

Meer dan 90 jaar geleden begon Fila in Italië met het produceren van kleding, maar al snel zagen ze een gat in de markt en kwamen de eerste schoenen van Fila uit. Tegenwoordig is Fila een van de leiders op het gebied van schoenen, die betaalbaar blijven terwijl de kwaliteit niet te evenaren is door veel andere merken. 

Naast schoenen produceert Fila ook allerlei soorten sportkleding, accessoires en andere producten die mensen nodig hebben bij het sporten. Veel mensen die kiezen voor Fila zweren bij het merk, en ze hebben dan ook een trouwe schare aan fans.

8. Bata

Beeld: Bata

Bata komt van oorsprong uit het naburige Zwitserland. Maar wat ooit begonnen is als een klein familiebedrijf, is uitgegroeid tot een gigantisch imperium met lokale winkels en fabrieken in meer dan 60 landen.

Het merk richt zich op comfortabele schoenen en produceert schoeisel van hoge kwaliteit. De kracht van Bata komt voort uit het feit dat ze zich richten op specifieke markten en regio’s. Hierdoor weet het merk precies wat ze moeten produceren, en wisten ze de markt te veroveren.

9. Burberry

Beeld: Burberry

Burberry is een merk wat staat voor luxe en comfort. Het merk is al tientallen jaren actief als producent van kleding en parfum, maar is een aantal jaren geleden ook begonnen met het opzetten van een eigen schoenenmerk.

Door luxe te combineren met comfort wist het merk, wat al bekend was over de hele wereld, razendsnel een groot aantal schoenen te verkopen. De stijl van Burberry is uniek, en net zoals de kleding zijn ook de schoenen van het merk zeer populair.

10. Vans

Beeld: Vans

We openen de lijst met het bekende merk wat overal ter wereld wordt verkocht, Vans. Vans is een uitstekend casual schoenen merk die door veel sporters en skaters gedragen worden. Het merk heeft een sportief en stoer uiterlijk, en heeft een belangrijke rol gespeeld in de opkomst van de skatecultuur.

De schoenen van Vans kunnen tegen een stootje, en worden met precisie gefabriceerd waardoor ze lang mee gaan. Het merk werkt regelmatig samen met andere populaire schoenenmerken om unieke samenwerkingen op de markt te zetten. Vans weet daardoor keer op keer iedereen te verrassen met nieuwe ontwerpen en tijdloze schoenen.

Wat vond je van dit artikel?

In welk materiaal kleding zweet je het minst?

Top 10 Meest Bezochte Webshops van Nederland