Top 10 Beste Roeitrainers Van Dit Moment

Beeld: Coolblue

Wil je je conditie verbeteren en/of werken aan een krachtiger lichaam, dan is een roeitrainer daar uitermate geschikt voor. Omdat je hele lichaam tijdens het roeien in beweging is, worden allerlei verschillende spiergroepen getraind. Daarnaast is roeien ook een activiteit waarbij je vet verbrandt.

Bijkomend voordeel van sporten met behulp van een roeitrainer, is dat de kans op blessures in dat geval heel erg klein is. Kortom een perfect apparaat voor een gezonde levensstijl. Maar welke roeitrainer past eigenlijk het beste bij je en wat zijn de onderlinge verschillen? We leggen het in deze top 10 haarfijn aan je uit.

1. VirtuFit Ergometer Semi-Pro

Beeld: Coolblue

Dat de VirtuFit Ergometer Semi-Pro op de eerste plaats in onze top 10 is geëindigd is niet zo verwonderlijk als je ziet hoeveel verschillende functies het apparaat voor je in petto heeft. De roeitrainer beschikt over maar liefst 16 verschillende weerstandsniveau’s. Daarnaast kun je 34 kant-en-klare trainingsprogramma’s doorlopen.

Het apparaat is ook meteen een ergometer, waardoor je op wattage traint en heel precies de doelen in kunt stellen die je met je trainingen wilt bereiken. Uiteraard is het apparaat ook voorzien van een display waarop onder meer je roeisnelheid, roeitijd en het aantal roeislagen per minuut wordt bijgehouden.

2. Tunturi FitRow 70 Water

Als je van de Tunturi FitRow 70 Water gebruikmaakt, dan kun je gegarandeerd rekenen op uitdagende trainingen. Ook deze roeitrainer maakt gebruik van waterweerstand, waardoor je gewrichten aanmerkelijk minder zwaar belast worden.

Naast de natuurlijke weerstand, die ontstaat door steeds sneller te roeien, kun je ook 8 aparte weerstandsniveaus instellen, waarmee de inspanning trapsgewijs wordt verhoogd. De roeitrainer is voorzien van een display, waarop je onder meer je afgelegde afstand en het calorieënverbruik af kunt lezen.

3. VirtuFit Pro Water 1000

Beeld: Coolblue

Deze roeitrainer is van hetzelfde kwaliteitsniveau als de apparaten die je in een sportschool tegen kunt komen. Dit oerdegelijke apparaat stelt je in staat om uiterst realistische trainingen uit te voeren. De VirtuFit Pro Water 1000 maakt gebruik van waterweerstand, die steeds hoger wordt naarmate je sneller probeert te roeien.

Dankzij de ingebouwde ergometerfunctie is het apparaat ook prima geschikt voor lichaamsherstel. De roeitrainer is voorzien van een dubbele rail, die je extra stabiliteit tijdens het roeien oplevert en er ook meteen voor zorgt dat de roeibewegingen vloeiender aanvoelen.

4. WaterRower

Beeld: Coolblue

Als je met deze roeitrainer aan de slag gaat, dan krijg je echt het idee dat je je in een boot op het water bevindt. Dat komt mede omdat het apparaat gebruikmaakt van waterweerstand, die in een speciale tank wordt opgebouwd als je eenmaal begint te roeien. Het fijne van een roeitrainer met waterweerstand is dat hij een stuk minder luidruchtig is.

Daarnaast zorgt deze manier van trainen ervoor dat je je gewrichten niet te zwaar belast. Ook prettig: je hoeft op de WaterRower niets in te stellen, want de weerstand komt middels je eigen roeikracht automatisch tot stand.

5. Concept2 Model D PM5

Beeld: Decathlon

Deze roeitrainer is voorzien van een ergometerfunctie, die ervoor zorgt dat je heel nauwkeurig het vermogen in kunt stellen. Daardoor is het apparaat zowel voor fitnessdoeleinden alsook voor het herstellen van een geblesseerd lichaam prima geschikt.

De lage zithoogte zorgt ervoor dat het roeien heel natuurlijk aanvoelt. Het trainen gebeurt aan de hand van luchtweerstand, die zich aan de intensiteit van je training aanpast. Het apparaat is voorzien van een display, waarop onder meer je roeitijd, de afgelegde afstand en het aantal slagen per minuut worden weergegeven.

6. Focus Fitness Row 3

Beeld: Bol.com

De Focus Fitness Row 3 maakt gebruik van een magnetisch weerstandssysteem, dat wordt aangedreven door een v-snaar, die vervolgens een 12 kilo zwaar vliegwiel in beweging zet. Door tussen 16 verschillende weerstandsniveaus te schakelen wordt de intensiteit van je roeitraining verhoogd of verlaagd.

Dat schakelen gaat overigens volledig automatisch. Hoe meer je je inspant, des te meer weerstand je kunt verwachten. Mede vanwege deze functie is deze roeitrainer zowel voor beginnende als gevorderde roeiers erg geschikt.

7. Senz Sports R5000

Beeld: Bol.com

Deze roeitrainer van Senz Sports is van een dusdanig hoge kwaliteit, dat hij ook in een professionele sportschool kan worden gebruikt. Uiteraard is het apparaat ook prima geschikt om thuis mee te trainen. De uiterst solide roeitrainer, met een gewicht van 40 kilo, werkt met behulp van luchtweerstand, die stapsgewijs groter wordt naarmate je intensiever traint.

Daarnaast is het mogelijk om voorafgaande aan je training uit 10 verschillende weerstanden te kiezen. Op deze roeitrainer tref je ook een display aan, waarop je onder meer kunt zien welke afstand je hebt afgelegd en wat het tempo van je hartslag tijdens de trainingen is.

8. NordicTrack RX800

Beeld: Bol.com

Ben je van plan om intensief te gaan trainen, dan is de NordicTrack RX800 daar prima geschikt voor. Het apparaat is voorzien van een luchtweerstandsysteem waarin de tegendruk wordt opgebouwd naarmate je harder probeert te roeien. Een prettige bijkomstigheid van deze roeitrainer is, dat de rails ingeklapt kan worden, waardoor je het apparaat gemakkelijk op kunt bergen en dus ook prima kunt gebruiken als je tamelijk klein behuisd bent.

Natuurlijk kun je helemaal naar eigen idee je trainingen doorlopen, maar de ingebouwde trainingscomputer geeft je ook de mogelijkheid om uit 20 complete oefenprogramma’s te kiezen. Dit ruime aanbod zorgt ervoor dat je gegarandeerd trainingen kunt doen die helemaal aan je eigen niveau tegemoetkomen.

9. Focus Fitness Row 2

Beeld: Bol.com

Deze roeitrainer bevindt zich in de lagere prijsklassen. Dat betekent echter niet dat het hier om een slecht product gaat. In vergelijking met apparaten die hoger in onze top 10 eindigden, zijn alleen de mogelijkheden een beetje beperkter.

Zo is de roeitrainer voorzien van een ‘slechts’ 7 kilo wegend vliegwiel en heb je keuze uit ‘maar’ 8 verschillende weerstanden, die je handmatig, met behulp van een draaiknop, in kunt stellen. Het apparaat is voorzien van een trainingscomputer met display, waarop je onder andere kunt zien hoe lang je geroeid hebt en hoeveel calorieën je daarbij hebt verbrand.

10. Endurance R300

Beeld: Bol.com

Deze pittig geprijsde professionele roeitrainer zou je ook in je plaatselijke sportschool tegen kunnen komen. Tijdens het trainen wordt de weerstand middels luchtdruk opgevoerd en komt een speciaal ontworpen vliegwiel in beweging. Met je roeibewegingen wek je trouwens ook zelf de stroom op die het display op dit robuuste apparaat nodig heeft om te kunnen functioneren.

Op je schermpje kun je onder andere je hartslag bijhouden en trainingstijden in de gaten houden. Op zich is de Endurance R300 een prima roeitrainer. Maar het is wel een hele dure. In deze top 10 kom je gegarandeerd alternatieven tegen die je aanzienlijk meer waar voor hun geld bieden.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Leukste Pretparken Van Europa

Top 13 Leukste Vrouwen Series Op Videoland