Top 10 Beste Radio Apps Voor Windows 10

Ook al is het medium radio inmiddels meer dan 100 jaar oud, toch betekent dat nog lang niet dat niemand er meer in geïnteresseerd is. Integendeel! Wereldwijd wordt er elke dag weer vele honderden miljoenen minuten naar de radio geluisterd.

Mede dankzij het uitgebreide aanbod aan radiostreams op het internet zal die luistertijd de komende jaren hoogstwaarschijnlijk ook niet afnemen. Online radio maakt het gemakkelijker dan ooit om de hele dag te kunnen genieten van je favoriete muziek. Dit zijn de 10 beste radio apps voor Windows 10 die dat mogelijk maken.

1. Tuba.FM

Tuba.FM wordt omschreven als ‘de eerste toepassing die de muziek aanpast aan de smaak van iedere gebruiker’. De bediening van de app is intuïtief, gebruiksvriendelijk en geeft je de mogelijkheid om muziekzoekacties aan te passen en je eigen lijsten samen te stellen. Van die lijsten kun je vervolgens ook weer een persoonlijke radiokanaal maken, dat je dan met anderen kunt delen. De app maakt gebruik van geavanceerde algoritmen, die automatisch de muziekgenres activeren die jij het leukst vindt. Naast talloze gedeelde radiokanalen van andere Tuba.FM gebruikers, tref je ook diverse reguliere professionele radiozenders in de app aan.

Download Tuba.FM voor Windows 10.

2. Slacker Radio

Slacker Radio is een van de mooiste apps die we tot nu toe hebben gezien. Het biedt de gebruikers een zeer intuïtieve en makkelijk te navigeren interface. Daarnaast is het ook meteen een zeer solide app, die stabiel is en over veel functies beschikt. Een van de opvallendste kenmerken is de mogelijkheid om naar bepaalde nummers of artiesten te luisteren, wat bij een normale radio letterlijk onmogelijk zou zijn. Je kunt deze unieke optie in de app activeren door via de Charms-balk naar nummers te zoeken.

Download Slacker Radio voor Windows 10.

3. TuneIn Radio

TuneIn Radio heeft eigenlijk geen introductie nodig. De diensten die dit wereldwijd bekende radioplatform biedt zijn overbekend en werken gewoon goed. Voor deze app voor Windows 10 geldt dezelfde hoogwaardige kwaliteit die we doorgaans van TuneIn gewens zijn. Kortom, de allerbeste functies en veel flexibiliteit. Gebruikers kunnen gemakkelijk door het aanbod aan verschillende radiostations bladeren, die vervolgens middels het filteren op regio, muziekgenre, nieuws of podcasts gegroepeerd kunnen worden. De app biedt je de mogelijkheid om je favoriete radiostations toe te voegen. De stations waar je het liefst naar uistert staan altijd pontificaal in beeld. De app werkt vlekkeloos en de prestaties zijn uitstekend.

Download TuneIn Radio voor Windows 10.

4. Audials Radio

Audials Radio is een van de populairste internetradioapps in de Microsoft Store. Deze app herbergt meer dan 100.000 verschillende radiostations van over de hele wereld, die je stuk voor stuk op je Windows 10-computer kunt beluisteren. Er zijn in totaal meer dan 70 genres beschikbaar, dus je zult er zeker iets tussen vinden dat je leuk vindt. De app biedt je ook de mogelijkheid om de uitgezonden muziek op te nemen, waarna je de betreffende nummers als MP3-bestanden op kunt slaan. Luister je liever naar podcasts? Ook daarvoor is Audials Radio een goede keuze. In de app zit namelijk ook een lijst met meer dan 260.000 podcasts verwerkt waaruit je kunt kiezen.

Download Audials Radio voor Windows 10.

5. Ultimate Radio

De naam van de Ultimate Radio app voor Windows 10 verraadt eigenlijk al wat je te wachten staat als je deze op je computer installeert. In de app tref je een zeer groot aantal radiostations uit praktisch alle landen van de wereld aan die op FM en/of AM uitzenden én tegelijkertijd ook hun audio via een stream op het internet de wereld insturen. Selecteer eenvoudig het land van herkomst van het radiostation en klik vervolgens op het stationslogo om de audio te laten starten. Ben je fan van een bepaalde artiest, dan kun je via de zoekoptie in de app snel en gemakkelijk ontdekken welke online radiostations in de hele wereld op dat moment je favoriet laat horen, zodat je er middels slecht één klik naar kunt luisteren.

Download Ultimate Radio voor Windows 10.

6. App Radio

App Radio biedt je de mogelijkheid om naar je favoriete muziek en internetradiostations te luisteren. Daartoe biedt deze app je een wereldwijd aanbod aan stations. En al je favorieten op dat vlak kun je ook nog eens heel gemakkelijk met je vrienden delen. Als je een bepaald radiostation superleuk vindt, dan biedt de app je ook de mogelijkheid om deze aan je favorieten toe te voegen. Daarnaast kun je App Radio naar eigen inzicht personaliseren, door bijvoorbeeld de achtergrondkleur aan te passen.

Download App Radio voor Windows 10.

7. Classic FM Radio App

Deze app vertegenwoordigt het grootste radiostation ter wereld dat gespecialiseerd is in klassieke muziek. Terwijl je naar de muziek van Classic FM luistert, krijg je ook meteen uitgebreide informatie over de componist en de uitvoerenden in beeld te zien. De deskundige en gastvrije presentatoren van dit radiostation bezorgen de gebruikers van deze app op meerdere verschillende manieren inzicht in de boeiende wereld van de klassieke muziek. Binnen de app kun je desgewenst ook heel gemakkelijk overschakelen naar enkele andere populaire Britse radiostations, waaronder Heart, Gold en Capital FM.

Download Classic FM Radio App voro Windows 10.

8. Radionomy

Met de Radionomy app ontdek en beleef je radio als nooit tevoren. Je kunt in de app naar een grote verscheidenheid unieke radiostations luisteren. Dat zijn dan niet alleen maar reguliere zenders met alle beschikbare muziekgenres, maar ook stations met specifieke stijlen zoals salsa, Aziatisch, spiritueel en nog veel meer. Op het Radionomy-platform ontdek je gegarandeerd een grote verscheidenheid aan muziek- en themazenders. De Radionomie-stations zijn meer dan alleen maar pure afspeellijsten. Ze worden veelal geproduceerd en gerund door gepassioneerde muziekfans, artiesten, dj’s, opinieleiders, komieken, verhalenvertellers, enz.

Download Radionomy voor Windows 10.

9. Groove Muziek

Al je favoriete songs op één plaats bij elkaar verzameld én op al je apparaten beschikbaar. Dat is wat de Groove Muziek app je te bieden heeft. Geniet van je lievelingsmuziek in één eenvoudige, snelle en elegante Windows 10-app. Maak eenvoudig een afspeellijst aan die helemaal bij je stemming van dat moment past, of ontdek live uitgezonden en op artiesten gebaseerde radiostations met behulp van de handige ingebouwde zoekfunctie.

Download Groove Muziek voor Windows 10.

10. Windows Media Player

Ben je online een link tegengekomen, die ervoor zorgt dat je de audio van bijvoorbeeld je favoriete radiostation via een stream ook op je Windows 10 computer kunt beluisteren, dan kun je die link heel gemakkelijk activeren, door deze in je standaard Windows Media Player te plaatsen. De player in Windows 10 ondersteunt de audioformaten .m3u en WMP. In tegenstelling tot de Media Player in Windows 7 worden audiostreams in het .pls formaat echter niet meer ondersteund.

Download Tuba.FM voor Windows 10.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Meest Gebruikte Houtsoorten Voor Binnen

Top 10 Beste Dumbell Oefeningen Om Je Schouders Te Trainen