Dit zijn de top 10 beste openbare golfbanen van Nederland

Zin om even een lekker balletje te slaan bij een van de beste openbare golfbanen van Nederland? Veel golfbanen staan ook open voor gasten, en een lidmaatschap is niet vereist. Dit is ideaal wanneer je eens wilt golfen in een andere omgeving, of gewoon zin hebt om er een dagje tussenuit te gaan met wat vrienden of familie.

Het grote verschil tussen privé en openbare golfbanen, is het feit dat iedereen langs mag komen bij een openbare golfbaan. Je betaald een eenmalige greenfee voor die dag, en je hebt ook de mogelijkheid om clubs en ander materiaal te huren bij de baan. Bovendien kun je de dag heerlijk afsluiten op het terras nadat je een mooie hole-in-one hebt geslagen. Dit zijn de top 10 beste openbare golfbanen van Nederland.

1. Golfbaan Westwoud

Beeld: Golfbaan Westwoud

Golfen in het open en waterrijk West-Fries landschap is mogelijk bij Golfbaan Westwoud. Deze 18 holes openbare golfbaan is voorzien van alle mogelijke uitdagingen en soorten holes. De banen zijn in perfecte staat, en achter iedere hoek wordt je weer verrast door een mooi stukje baan en prachtig landschap. Bij de brasserie serveert Golfbaan Westwoud bovendien overheerlijke gerechten die niet onder doen voor een toprestaurant.

Dankzij de unieke locatie, mooie green, perfecte faciliteiten, heerlijke menukaart en groene, weidse omgeving is Golfbaan Westwoud een echte topper. Deze golfbaan is een must-try voor iedere golffanaat.

2. Prise d’Eau Golf

Beeld: Prise d’eau

Tussen Tilburg en Gilze ligt een verborgen parel van een golfbaan, die van Prise d’Eau Golf. In het waterbeschermingsgebied kun je drie banen van 9 holes vinden met ieder een unieke uitdaging en opstelling. Dankzij het grote gebied waarop Prise d’Eau zich bevindt, voelt de baan nooit druk aan en heeft iedereen ruimte om in alle rust een balletje te slaan. 

Het clubhuis serveert heerlijke gerechtjes, en is de perfecte plek om even op adem te komen. Het gehele terrein is perfect onderhouden, en iedereen ontvangt een warm welkom bij Prise d’Eau. Een openbare golfbaan die je als golfliefhebber niet mag missen.

3. Golfcentrum de Hoge Dijk

Beeld: Golfcentrum De Hoge Dijk

Met 27 holes is Golfcentrum de Hoge Dijk een zeer grote openbare golfbaan in Nederland. Deze absolute topper van een green recht naast Amsterdam is het hele jaar door open, en favoriet bij veel golfers. Golfcentrum de Hoge Dijk is voorzien van strakke holes die ieder een eigen karakter hebben en uitdaging met zich mee brengen.

Spelers hebben keuze uit een 9 holes startersbaan, en een 18 holes baan voor geoefende golfers met een GVB. Mocht je willen beginnen met golfen, dan is deze baan de perfecte plaats. Er worden verschillende lessen, golfclinics en oefenrondes gegeven om het golfen te leren beheersen.

4. Golfclub Heelsum

Beeld: Golfclub Heelsum

Voor een perfecte baan met een ondergrond van voornamelijk zand moet je bij Golfclub Heelsum zijn op de Veluwezoom. De golfbaan van Heelsum is één van de meest natuurlijke banen van Nederland en is ontwikkeld rondom de natuur. Het resultaat is een uitdagende openbare golfbaan met veel spannende elementen. 

Dankzij de ondergrond van zand is het mogelijk om het hele jaar door op de baan te spelen. Bovendien is de omgeving van Golfclub Heelsum prachtig, je waant jezelf echt op de Veluwe

5. Golfpark de Turfvaert

Beeld: Golfpark de Turfvaert

In Rijsbergen ligt golfpark de Turfvaert, een baan die is afgeleid van de typische Engelse golfbanen. De Turfvaert is volledig opgegaan in de natuurlijke omgeving, wat heeft gezorgd voor een uitdagende baan waar je alle concepten van een echte klassieke golfcourse ziet terugkomen. 

Met uitdagende roughs, pittige bunkers en een weids uitzicht behoort deze openbare golfbaan tot de beste van Nederland. Spelers kunnen hier genieten van een mooie omgeving, uitstekende baan en een heerlijk drankje bij het gastvrije clubhuis.

6. Golfbaan Kasteel Engelenburg

Beeld: Kasteel Engelenburg

Golfbaan Kasteel Engelenburg is een kleine 9 holes golfbaan gelegen IJsselvallei. Het landgoed waar Kasteel Engelenburg op is gelegen heeft een authentieke golfbaan ontworpen door Donald Steel. Golfers spelen op mooie uitgestrekte vlakten, en tussen de eeuwenoude eiken.

Deze golfbaan is uitstekend om een middagje op te golfen samen met wat vrienden, ongeacht het niveau van het gezelschap. Waar vroeger de jacht plaats nam, jagen spelers nu op een hole-in-one.

7. Het Rijk van Sybrook

Beeld: Het Rijk Golfbanen

Op zeven staat het Rijk van Sybrook, een prachtige golfbaan midden in Twente. De baan is een combinatie van open weiden, afgewisseld groene bossen. Het is duidelijk dat het Rijk van Sybrook gelegen is op een oud landgoed. De baan heeft bijzondere, uitdagende holes en lastige waterpartijen. De perfecte baan voor gevorderde, maar ook nieuwe spelers die het totaalplaatje willen ervaren. Het clubhuis van het Rijk van Sybrook heeft een landelijke stijl, met een heerlijke menukaart.

8. Golfpark Almkreek

Beeld: Golfpark Almkreek

Golfpark Almkreek licht in de buurt van Gorinchem in het landelijke plaatsje Almkreek, en dat is terug te zien aan het landschap. de 18 holes baan is omringt door idyllische boerderijen, weilanden en sloten. De baan is afwisselend en heeft een verrassend hoogteverschil en is voorzien van een aantal uitdagende waterpartijen. Nagenieten van een geslaagd dagje golfen doe je bij de brasserie op het zonnige terras.

9. Rijswijkse Golfclub

Beeld: Rijswijkse Golfclub

Ontworpen door de bekende architect Donald Steel en geopend in 1989 met 18 holes en een A-status. Dat is de Rijswijkse Golfclub in het kort. Deze mooie golfbaan heeft een echt Nederlandse polder uitstraling met veel natuurlijke waterhindernissen. Het is een mooie baan die zich uitstekend leent voor een dagje golfen in de natuur.

Naast een 18 holes baan heeft de Rijswijkse Golfclub ook diverse oefenfaciliteiten. Beginnende spelers kunnen terecht op de driving range, putting en chipping green of in de oefenbunker van de golfclub.

10. Efteling Golfpark

Beeld: Efteling

Het Efteling golfpark ligt tussen de prachtige Loonse en Drunense Duinen en is onderdeel van de Efteling. Dit is het perfecte golfpark om te bezoeken in combinatie met een weekendje Efteling met de hele familie. De omgeving is verrassend mooi in ere hersteld, en met 18 holes ben je wel een tijdje zoet.

Het golfpark heeft een opvallend rustige uitstraling, en beslaat in totaal 95 hectare. De baan heeft een mooie en uitdagende combinatie van holes wat zorgt voor de nodige afwisseling tijdens het golfen. 

Wat vond je van dit artikel?

Dit Zijn De Top 10 Beste AliExpress Gadgets

Top 10 Beste Veilingwebsites Van Nederland