Top 10 Beste Online Gratis Websites Om Foto’s Te Bewerken

Een licentie voor Photoshop of Adobe Elements kost veel geld, maar de beste online gratis websites om foto’s te bewerken doen hiervoor niet onder. Ook is het landschap veel veranderd op het gebied van fotobewerking. Waar je vroeger een zware computer nodig had om foto’s te bewerken, zijn de meeste applicaties volledig webgebaseerd. Je kunt zelfs op tablets of telefoons via de websites foto’s bewerken.

De gratis websites om foto’s te bewerken hebben alle functies in huis die je maar nodig hebt. Je kunt de belichting aanpassen, kleuren wijzigen, focus aanbrengen en zelfs filters direct toepassen. Met een paar klikken pas je jouw foto’s aan, en kun je ze opslaan in hoge kwaliteit. En voor dit allemaal betaal je helemaal niets, want de sites zijn gratis. Dit zijn de top 10 beste online gratis websites om foto’s te bewerken.

1. Pixlr

Pixlr is het meest uitgebreide online platform om foto’s te bewerken. Je kunt het programma direct in je browser gebruiken, en hoeft niets te downloaden of te betalen. Pixlr zit vol met functies die je ook kunt terugvinden in dure software, en doet niet onder voor betaalde varianten. 

Alle mogelijke bewerkingen kun je doen met Pixlr, en je kunt foto’s opslaan in verschillende formaten. Een zeer goede functie van Pixlr zijn de tutorials. Ze zijn simpel te volgen en laten zien wat er allemaal mogelijk is. De interface van Pixlr is ook eenvoudig in het gebruik, en binnen een paar minuten weet je hoe je de site moet gebruiken. Het is dan ook de beste online gratis website om foto’s te bewerken.

2. Canva

Op de tweede plaats staat Canva, de perfecte website voor iedereen die snel foto’s wilt bewerken om ze om te toveren in collega’s, social media posts, flyers of om te verwerken in presentaties.

Bij Canva doen ze niet aan allerlei lastige functies en opties, maar kun je gewoon een opzet kiezen en direct in het juiste formaat de foto’s bewerken. Alles draait om snelle en eenvoudige bewerkingen, wat je ook terugziet in de interface. Een prima gratis website voor iedereen die snel een eenvoudig iets leuks in elkaar wilt zetten.

3. Fotor

Fotor wordt door veel mensen geroemd om zijn eenvoudige interface waardoor het gemakkelijk is om foto’s te bewerken. Sommige websites voor fotobewerking kunnen nog wel eens vastlopen, maar Fotor draait letterlijk en figuurlijk als een plaatje.

De website heeft verschillende standaard filters die je kunt toepassen, maar het is ook mogelijk om dit zelf uit te voeren. Verder is Fotor voorzien van leuke functies zoals de mogelijkheid om collages te maken. Een prima gratis website als je snel even een paar mooie foto’s wilt bewerken.

4. iPiccy

Raak je alleen maar verward door moeilijke opties en interfaces bij programma’s om foto’s te bewerken? iPiccy heeft deze probleem heel eenvoudig voor je opgelost en toont simpele tools om je foto’s gemakkelijk online te bewerken.

De gratis website heeft overzichtelijk alle standaard functies op een rijtje staan om foto’s te bewerken. Mocht je toch wat verder willen gaan, dan kan dat ook met iPiccy. Onder de geavanceerde functies staan opties tot klonen, mogelijkheden om hoeken aan te passen en achtergrond opties.

5. BeFunky

Creatievelingen kunnen terecht bij BeFunky, een gratis website die zich richt op creatieve foto’s, banners en posters. De website heeft niet gigantisch veel geavanceerde bewerkingsopties, maar is zeer sterk op het gebied van aanpassingen voor uitnodigingen, filters op foto’s of visitekaartjes.

De website is snel in gebruik en kost niet veel tijd om te leren kennen. Hierdoor is het mogelijk om met BeFunky even snel een paar foto’s aan te passen of een paar uitnodigingen te maken.

6. Ribbet

Ribbet heeft een uitgebreid bewerkingsprogramma om te downloaden maar ook een online optie. Ribbet Fly is de tool om online gratis foto’s te bewerken. Qua lay-out lijkt het veel op de bekende programma’s zoals Photoshop.

Ribbet is een geavanceerde gratis online website om foto’s te bewerken voor mensen met ervaring. Je kunt alle elementen, kleurenfilters en achtergronden zelf aanpassen en bewerken. Ook heeft Ribbet een zeer uitgebreide bibliotheek met effecten en fonts.

7. PicMonkey

Soms kom je een tool tegen waar bloggers en influencers helemaal gek op zijn. PicMonkey is er hier een van, en dat komt vanwege de mogelijkheden om in razendsnel tempo foto’s te bewerken met de tool.

PicMonkey is perfect om structureel dezelfde filters aan foto’s toe te voegen zodat bijvoorbeeld jouw Instagram er perfect uit ziet. Ook heeft de website diverse functies om tekst of effecten toe te passen, en dat alles is mogelijk in een paar minuten.

8. Adobe Photoshop Express

Photoshop Express is de gratis online variant van Photoshop. De website ziet er strak uit, en de tool heeft een aantal interessante features. Alle reguliere standaard functies om foto’s te bewerken zijn op de site te vinden, en het geheel functioneert prima.

De website zelf is snel, maar accepteert wel alleen maar JPG foto’s. Met de handige retoucher functie in Photoshop Express kun je snel even wat vlekken of oneffenheden retoucheren, perfect voor snelle bewerkingen. 

9. PiZap

De gratis website van PiZap kun je zowel gebruiken met een reguliere browser, als met Flash. Dit is handig voor wanneer je geen Flash op je computer hebt. De website accepteert foto’s vanaf harde schijven, maar ook vanuit websites zoals Facebook of Instagram.

De website is snel, en PiZap maakt gebruik van veel sliders zodat je snel een paar aanpassingen kunt maken aan je foto’s. Hierdoor is deze gratis website ook gemakkelijk te gebruiken op je tablet of via de telefoon.

10. Polarr

We openen de lijst met Polarr, een gratis website om foto’s te bewerken op een eenvoudige manier. De website ziet er strak uit, en heeft een moderne uitstraling. De kracht van Polarr zit hem in de presets.

De filters en opties bij Polarr staan voornamelijk vast, en je kunt eenvoudig kiezen uit standaard opties om te filteren, kleuren te bewerken, te focussen en te retoucheren. Voor beginnende gebruikers is Polarr een goede optie waarbij je snel foto’s kunt bewerken zonder te moeten oefenen met allerlei opties.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Grootste Nederlandse Bedrijven

Top 10 Grootste Helikopters Ter Wereld