Top 10 Beste Nieuwssites van Nederland

Honderdduizenden mensen lezen dagelijks het nieuws op de beste nieuwssites van Nederland. Waar we vroeger het nieuws keken via de televisie om acht uur ‘s avonds, krijg je tegenwoordig de hele dag door nieuws voorgeschoteld. Het is belangrijk om altijd op de hoogte te zijn van het laatste nieuws, of het nou voor werk is of om te weten wat er speelt in Nederland.

Nieuwssites spelen hierbij een belangrijke rol. De hele dag door krijg je updates over het laatste nieuws op je telefoon of via de mail. De concurrentie is ook steeds groter geworden, en verschillende sites richten zich op ander soort nieuws. Maar de meest betrouwbare en populaire nieuwssites blijven het beste. Ze voorzien iedereen van objectief nieuws, waardoor je op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Dit zijn de top 10 beste nieuwssites van Nederland.

1. NU.nl

De beste nieuwssite van Nederland is NU.nl, een website die wordt geroemd vanwege de kwaliteit en actualiteit. NU was een van de eerste Nederlandse nieuwssites die 24 uur per dag nieuws plaatste zodat lezers altijd op de hoogte waren van alle nieuwtjes en ontwikkelingen in binnen- en buitenland.

Het nieuws en de artikelen die op NU.nl worden geplaatst voldoen aan strenge mediacodes, waardoor de nieuwssite ervoor zorgt dat alleen correct en actueel nieuws wordt geplaatst. Ook heeft de website specifieke onderdelen zoals NUsport en NUzakelijk die alleen nieuws en artikelen bevatten over specifieke zaken op het gebied van sport, financiën en zakelijk nieuws.

2. NOS

De NOS kennen we allemaal van het acht uur journaal op de televisie. Naast het nieuws op TV, heeft de NOS ook een grote website waar dagelijks bijna al het nieuws van de dag is terug te vinden. Omdat de NOS een stichting is, leggen ze veel verslag over belangrijke evenementen en feestdagen. 

De nieuwssite heeft een uitgebreide sectie op het gebied van politiek en sport, waar meerdere keren per week diepgaande en uitgebreide artikelen zijn te vinden over de onderwerpen. De NOS behoort al jaren tot een van de beste en meest betrouwbare nieuwssites, waarbij het zich aan de nationale en eigen, opgelegde mediacodes houdt.

3. AD

Vanuit Rotterdam wordt het nieuws geschreven wat te lezen is op de website van het Algemeen Dagblad. De nieuwssite van het AD heeft algemeen nieuws wat relevant is voor heel Nederland, maar ook een aantal regionale edities met lokaal nieuws.

Het AD wordt gezien als een van de beste nieuwssites van Nederland. Dit heeft te maken met het feit dat het AD een neutrale toon voert waarbij geen politieke of religieuze voorkeuren worden uitgesproken. 

4. Telegraaf

De Telegraaf is een van de oudste kranten van Nederland die nog steeds bestaat, en was ook een van de eerste die een online nieuwssite begon. De Telegraaf heeft ook als een van de eerste een digitale nieuwssite, met een eerste lancering in 1996.

Het nieuws van de Telegraaf is te lezen op zowel computers als telefoons. Daarbij heeft het ook een uitgebreide webwinkel waar abonnees van de Telegraaf met korting producten en tickets kunnen kopen.

5. Metro

Metro is uitgegroeid van gratis tabloidkrant die je op onder andere treinstations kunt vinden tot een grote online nieuwssite die dagelijks door een groot deel van Nederland wordt gelezen. Ondertussen is Metro al lang niet meer alleen nog verkrijgbaar in Nederland, maar uitgegroeid tot een grote site en krant in 17 landen.

Metro schrijft online artikelen over actueel nieuws, maar ook over onder andere lifestyle, sport, evenementen en films. Al het nieuws van Metro is nog steeds gratis, en de nieuwssite ontvangt alleen inkomsten uit advertenties zodat het neutraal kan blijven.

6. Tweakers

Tweakers is een beetje een vreemde eend in de bijt, maar wel eentje die zeer populair is in Nederland. De nieuwssite kent maandelijks honderdduizenden lezers, maar richt zich niet op algemeen nieuws zoals de meeste in deze lijst.

Tweakers is de nieuwswebsite voor alles wat te maken heeft met computers, hardware en software. De website plaatst nieuwe artikelen dagelijks over de nieuwste producten, en heeft een uitgebreide sectie waar diverse hardware wordt getest. Daarnaast heeft de nieuwssite een groot forum, waar leden met elkaar in gesprek kunnen gaan en tips geven over de beste oplossingen op het gebied van ICT.

7. NRC

Het liberale Nederlandse blad het NRC heeft een prima nieuwssite waar je terecht kunt voor betrouwbaar nieuws en neutrale opinies. NRC was een van de eerste kranten die kwam met een online publicaties. Hiervoor gebruikten ze een los platform, wat tegenwoordig niet meer bestaat. 

De digitale variant van NRC is te vinden op hun eigen website, waar je al het laatste nieuws kunt vinden. Het NRC staat daarnaast bekend om hun kwalitatieve onderzoeken en publicaties, die professioneel worden geschreven en regelmatig worden geroemd om de kwaliteit.

8. Volkskrant

de Volkskrant heeft sinds een behoorlijk aantal jaar ook een eigen nieuwssite met betrouwbaar nieuws. Waar de papieren krant vrij traditioneel is, blijkt dat de Volkskrant zich online ook op een jongere generatie richt.

Naast alle nieuwsitems die je voorbij ziet komen op de website, staan er ook uitgebreide artikels op de nieuwssite over lifestyle en mode. Hiermee profileert de Volkskrant zich als vernieuwende nieuwssite, waar voor iedereen wat te vinden is.

9. Trouw

Ook de krant Trouw is er eentje die voortgekomen is uit de tweede wereldoorlog. Het blad begon als krant waarin de waarheid werd verteld tijdens de oorlog, en bleef bestaan als populaire krant na de tweede wereldoorlog.

Sinds 2009 is Trouw overgenomen door DPG Media, en hebben ze een duidelijke aanwezigheid online. Op de nieuwssite is naast het dagelijks nieuws ook veel ruimte voor uitgebreide achtergrondverhalen en opiniestukken. 

10. Parool

Het parool begon in de tweede wereldoorlog als verzetskrant in Nederland, en is tegenwoordig een bekende nieuwssite bij voornamelijk lezers uit de omgeving van Amsterdam. Het parool heeft nog steeds een fysieke krant, maar plaatst ook het laatste nieuws online.

De nieuwssite krijgt een paar keer per dag een update, waardoor je iedere paar uur het laatste nieuws ontvangt. Daarnaast worden opiniestukken gepubliceerd op de site door de columnisten.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Beste Business Websites Van Nederland

Top 10 Grootste Steden Van Costa Rica