Top 10 Leukste Nieuwe Disney Films

Met de komst van Disney Plus heb je de beste nieuwe Disney films allemaal in één app bij elkaar. Maar dat zorgt er wel voor dat je behoorlijk wat keuzestress kunt ervaren. Disney heeft in het verleden veel eigen getekende / animatiefilms geproduceerd. Maar de laatste jaren zijn ze ook actief in andere genres, en heeft Disney een zeer uitgebreid aanbod aan films in het assortiment gekregen.

Op Disney+ hebben ze alle nieuwe Pixar-, animatie- én Marvel-klassiekers gebundeld. Daarnaast heeft Disney ook de rechten van Star Wars, en zijn films als Pirates ook door Disney geproduceerd. Maar wat moet je nou precies kijken wanneer je de Disney catalogus openslaat? Dit zijn de top 10 beste nieuwe Disney films.

1. The Lion King

De remake van The Lion King in 2019 was er eentje waar menig Disney fan niet op kon wachten. De karakters en het verhaal zijn nagenoeg hetzelfde gebleven, maar verwerkt tot mooie 3D animaties.

The Lion King is en blijft een klassieker, en alle emoties, avonturen en avonturen van Simba zijn sinds 2019 weer te volgen. De sfeer van de originele film is bewaard gebleven, en zit boordevol ontroerende momenten die je terugvoeren naar vroeger. The Lion King is terecht de beste nieuwe Disney film van de laatste tijd.

2. Toy Story 4

Met Toy Story 4 springen we terug in de tijd, figuurlijk dan. De vierde film in de Toy Story franchise komt uit 2019. Maar het klassieke recept van Toy Story is gelukkig niet verloren gegaan. Het resultaat is een ontroerende, spannende en mooie film over ieders favoriete speelgoed helden Woody en Buzz.

Pixar heeft nog steeds alles in huis om prachtige animatiefilms te maken, en met Toy Story 4 hebben ze een nieuwe tijdloze klassieker weten neer te zetten.

3. Avengers: Endgame

Op nummer drie staat de laatste film van Marvel fase 3. Avengers: Endgame is de afsluiter van een ‘seizoen’ van Marvel films, waar alle superhelden bij elkaar komen om Thanos te stoppen met zijn destructieve plannen.

Zoals bij de meeste Marvel films, is ook deze weer een genot om naar te kijken. De actie blijft maar doorgaan, en alle karakters uit de paar laatste films komen terug. Onder de paraplu van Disney, zijn the Avengers een groot succes geworden.

4. Episode IX: The Rise of Skywalker

De laatste Star Wars film is er eentje die niet mag ontbreken. Sinds de overname van Star Wars door Disney hebben ze hard gewerkt aan de laatste trilogie. In deze derde film, de negende uit de serie komt de saga tot een spectaculair einde.

Star Wars Episode IX: The Rise of Skywalker is een film voor alle Star Wars fans. Er wordt afscheid genomen van oude helden, nieuwe legendes staan op en onverwachte vijanden staan terug op. Een waardige afsluiter van de Star Wars saga.

5. Cars 3

De leuke en grappige animaties van Cars, samen met de kleurrijke omgeving en een herkenbare verhaallijn hebben ervoor gezorgd dat Cars bij menig volwassene en kind niet meer weg te denken is.

In Cars 3 gaat Lighting McQueen nogmaals de strijd aan met andere racers. Dit maal is het de nieuwe generatie die hem uitdaagt. Lighting McQueen laat het er niet bij zitten en wilt maar al te graag aantonen dat hij de snelste ter wereld is. Cars 3 is een leuke familiefilm uit de stal van Disney en Pixar, die nogmaals aantoont waarom deze twee studio’s een gouden combinatie zijn.

6. Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell no Tales

Pirates zijn al jaren een succes, en Johnny Depp is dankzij zijn rol als Jack Sparrow veranderd in een levende piraten legende. Met de laatste film Dead Men Tell no Tales heeft Disney nogmaals bewezen dat de humor en spanning van de piratenfilm serie een tijdloze combinatie is. Wil je het hele verhaal volgen, begin dan bij de eerste film, en eindig met deze spannende finale.

7. Coco

In deze 3D geanimeerde film van Disney wordt Miguel gevolgd, die maar al te graag zanger wilt worden. Maar zijn familie probeert hem tegen te houden. Maar Miguel zet door, en komt terecht in the Land of the Dead waar hij op zoek gaat naar zijn voorvaderen.

Coco is een mooie film, met een leuk verhaal. Waar de Disney film echt met kop en schouders bovenuit steekt, zijn de liedjes. Ze zijn prachtig gezongen, verweven in het verhaal en je kunt er lekker op los swingen.

8. Avatar

Ook al is Avatar al een paar jaar oud, toch behoort deze film tot de beste nieuwe Disney films en heeft James Cameron met Avatar de toon gezet voor de special effects van de komende jaren. In dit prachtige verhaal reist Jake af naar Pandora, waar de magische Na’vi wonen. Avatar heeft meerdere records verbroken, en zelfs een plekje verovert in een aantal Disney parken.

9. The Simpsons Movie

Je denkt misschien, wat doet een Simpsons film in deze lijst. Maar ook The Simpsons is onderdeel van Disney. In deze film worden we meegenomen in de wereld van Homer, Marge, Bart, Lisa en Maggy. Alle elementen van de succesvolle Simpsons zijn verwerkt in de film, waarin ze opgesloten komen te zitten in hun eigen stad.

Voor de liefhebbers van The Simpsons is dit een niet te missen film, maar ook voor mensen die nog nooit naar de populairste familie van de Verenigde Staten hebben gekeken, is dit een waardige introductie in de gekke wereld van The Simpsons.

10. Guardians of the Galaxy Vol 2

Met de overname van Marvel, heeft Disney ook de rechten gekregen van Guardians of the Galaxy. Het eerste deel was een gigantisch succes, maar het tweede deel wist dit nog te overtreffen. In volume 2 gaan the Guardians op zoek naar Quill’s vader, die een nogal sinister geheim heeft.

Guardians of the Galaxy Vol 2 staat vol met actie, en de combinatie van science fiction en de jaren 80 is perfect verweven. Maar de echte held is toch wel Baby Groot, die de harten van iedereen heeft veroverd tijdens deze mooie film.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Leukste Steden Van Nederland In De Winter

Top 10 Mooiste Duikplekken Ter Wereld