Top 10 Leukste Netflix Series

Heb je het gevoel alles uitgekeken te hebben op Netflix? Of zie je door de bomen het bos niet meer, door het enorme aanbod? Geen probleem, wij hebben de tien leukste Netflix series op een rijtje gezet waar je wel even zoet mee bent.

De leukste Netflix serie van dit moment is Breaking Bad. Een superspannende serie waarin een badass scheikundedocent Crystal Meth gaat produceren nadat hij te horen heeft gekregen longkanker te hebben. De serie heeft een 9.5 op IMDB en is daarmee de 4e best beoordeelde serie ooit.

Bekijk ook onze top 10 lijst met beste series op Amazon Prime.

1. Breaking Bad

Wanneer scheikundedocent Walter White op een dag de diagnose longkanker krijgt, wil hij maar één ding: garanderen dat na zijn dood zijn gezin nog genoeg geld heeft. Daar heeft hij alles voor over.

Samen met oud-leerling Jesse Pinkman begint hij daarom aan de productie en verkoop van de drug Crystal Meth. White maakt met zijn scheikunde-expertise de zuiverste Crystal Meth op de markt en Pinkman regelt de verkoop. De huis-tuin-en-keukenproductie schaalt al snel op en voordat je het weet is Walter een van de grootste spelers in de Crystal Meth-wereld.

Daar krijgen de autoriteiten ook lucht van. Om het nog spannender te maken: de zwager van Walter White werkt bij de narcoticabrigade. Met een gemiddelde beoordeling van 9,5 komt de serie op plaats 4 van de IMDb-lijst van best beoordeelde series.

2. La Casa de Papel

Deze serie moet je de afgelopen tijd wel voorbij hebben zien komen, aangezien ze enorm populair is. Onlangs verbrak het derde seizoen van de serie zelfs nog het record van meeste streams in de eerste week na de release. Meer dan 34 miljoen Netflix-accounts bekeken toen de Spaanse serie. Zo’n record haal je niet zomaar, al helemaal niet als niet-Engelstalige serie.

In de hitserie wordt een team van overvallers geleid door het meesterbrein ‘de Professor’. In plaats van een overval waarbij er zo snel mogelijk een zo groot mogelijk geldbedrag wordt buitgemaakt, is het idee achter deze overval net iets anders. Tijdens de overval blijven de overvallers namelijk samen met de gijzelaars meerdere dagen in de bank die ze overvallen: de Koninklijke Munt van Spanje.

In deze bank staan namelijk geldprintmachines, die ze meerdere dagen lang overuren laten draaien. Zo stelen ze geen geld dat er al ligt, maar printen ze zelf het geld. Een plan dat helemaal uitgedacht is door de Professor, die vanaf een veilige locatie instructies geeft. Voor elke stap die de politie zet, heeft het meesterbrein al iets bedacht. Maar dingen kunnen soms anders lopen dan verwacht…

3. Black Mirror

Wat deze serie uniek maakt is niet per se het verhaal, of beter gezegd: de verhalen. Elke aflevering staat namelijk op zichzelf en heeft dus ook een eigen verhaal. Het enige wat alle afleveringen verbindt, is het feit dat het allemaal gaat over de mogelijk dystopische toekomst van technologie in de maatschappij.

Het mooie en tegelijkertijd enge aan Black Mirror is dat we dingen kunnen herkennen in de huidige maatschappij. Zo gaat één aflevering over het kunnen beoordelen van mensen via een app, wat we nu deels terugzien bij het Chinese sociaal kredietsysteem.

Het feit dat alle verhalen losstaan van elkaar, betekent dat je één aflevering misschien helemaal niets kunt vinden, maar de volgende weer helemaal te gek vindt. Houd dat ook in het achterhoofd bij de eerste aflevering, die de serie misschien een beetje raar kan laten lijken.

4. Undercover

Deze Nederlands-Belgische serie kijkt zo lekker weg dat ze toch wel echt op deze lijst hoort. Het verhaal speelt zich af op de grens tussen Nederland en België, waar een grote speler in de XTC-productie een huisje op een camping heeft.

De politie zit deze drugsbaas, Ferry Bouman, al lang achterna, maar hard bewijs hebben ze niet. Daarom worden twee undercoveragenten ingezet, met als doel te infiltreren bij Ferry’s organisatie. Lukt het hen te infiltreren in de organisatie of worden ze (later) betrapt?

5. Ozark

Marty Byrde en zijn zakenpartner lijken een normaal financieel adviesbureau te runnen. In werkelijkheid wassen ze miljoenen wit voor een Mexicaans kartel. Dit gaat goed totdat het kartel erachter komt dat er veel geld gestolen wordt door de witwassers.

Het kartel laat niet met zich sollen en Marty kan zich vervolgens alleen van de dood redden door een zeer ambitieus plan voor te stellen. Hij belooft het bijna onmogelijke: binnen vijf jaar 500 miljoen dollar witwassen in de plaats The Ozarks. Het kartel geeft Marty een kans en zo raakt het hele gezin betrokken bij de witwasoperatie. Eenmaal verhuisd naar de The Ozarks, blijkt de plaats toch niet zo onschuldig als ze lijkt.

6. Dexter

Als je hier eenmaal aan begonnen bent, heb je ook wel even geen nieuwe serie nodig. Deze misdaadserie heeft maar liefst acht seizoenen en toch verveelt-ie niet. Je ziet in de serie hoe politieagent Dexter Morgan een merkwaardig dubbelleven leidt.

Overdag is hij expert op het gebied van bloedspetters en ’s avonds gebruikt hij die kennis om ongezien criminelen te vermoorden. De criminelen die hij vermoordt zijn de criminelen die het gerechtssysteem ontlopen hebben. Langzamerhand wordt het steeds lastiger om zijn psychopathische kant van zijn leven gescheiden te houden van zijn normale leven.

7. Stranger Things

In 1983 verdwijnt de 12-jarige Will Byers plotseling. Wanneer de drie vrienden van Will op zoek gaan naar hem, komen ze een verdwaald meisje tegen, Eleven. Ze blijkt over psychokinetische krachten te beschikken.

De vrienden komen samen met Eleven steeds dichter bij Will, maar komen zodoende ook steeds dichter bij duistere geheimen die de overheid probeert te verbergen. Hoewel de hoofdpersonen in de serie jong zijn, is het geen kinderserie.

8. Peaky Blinders

In het Britse Birmingham heerst vlak na de Eerste Wereldoorlog de Peaky Blinders-bende. Deze familiebende wordt geleid door de alom gevreesde gangster Tommy Shelby. Als bende krijgen ze te maken met de politie en concurrerende bendes.

Later in de seizoenen breidt die lijst van vijanden zich alleen maar uit. De stijl van de Peaky Blinders spreekt veel mannen aan: whisky, nette pakken en een sigaret tussen de lippen. Zo is er onlangs zelfs een Nederlands café geopend, geheel in de stijl van Peaky Blinders. Fun fact: de Peaky Blinders-bende heeft echt bestaan!

9. The Walking Dead

Tijdens een zombie-uitbraak vormt zich een groep overlevenden onder leiding van politieagent Rick Grimes. Wanneer ze de zombies relatief onder controle hebben, blijken andere groepen overlevenden misschien wel een groter probleem te vormen dan de zombies.

De serie is gebaseerd op de gelijknamige serie stripboeken en wordt al sinds 2010 uitgezonden. Inmiddels heeft de serie al tien seizoenen en heeft ze maar liefst 70 prijzen in ontvangst mogen nemen.

10. Narcos

Drugsbaron Pablo Escobar en de DEA die hem en zijn Medellínkartel achternazit worden in de eerste twee seizoenen van deze hitserie gevolgd. De serie laat zien hoe Escobar zijn cocaïne-imperium draaide en hoe dit uiteindelijk zijn dood werd.

Hoewel het dus erg op feiten berust is, is het gedramatiseerd genoeg om geen documentaireserie genoemd te worden. In het derde seizoen wordt de focus gelegd op een ander kartel: het Calikartel. Narcos gaat dus niet per se over Pablo Escobar alleen, maar meer over de wereld van Colombiaanse drugskartels.

Meer Netflix:

Wat vond je van dit artikel?

Dit is hoe Britt Dekker de laatste wens van een 11 jarig meisje laat uitkomen

Top 10 Beste Cabaretiers Van Nederland