Top 10 Beste Rappers Van Nederland

De beste Nederlandse rappers mogen zich bij de top van de Nederlandse muziekindustrie voegen. Waar rap ooit uit de bekende wijken in de Verenigde Staten is ontstaan, is het tegenwoordig een muzieksoort die je overal ter wereld tegenkomt. Ook in Nederland is rap omgevormd tot een echte vorm van kunst, en zijn er diverse artiesten die duizenden bezoekers trekken tijdens een concert.

De meeste Nederlandse rappers houden het bij de Nederlandse taal. Vanuit verschillende steden en plekken, zijn er allerlei soorten Nederhop ontstaan. Bekende namen werken veel samen, en de beste Nederlandse rappers hebben dan ook een flink repertoire en zijn regelmatig te zien op televisie en tijdens festivals. Wie tot deze top mogen behoren, lees je hieronder. Dit zijn de top 10 beste Nederlandse rappers.

1. Boef

Sofiane Boussaadia, beter bekend als Boef mag zich de beste rapper van Nederland noemen. Binnen no-time wist hij in 2015 een hele hoop fans te vergaren, en dat aantal is met de jaren alleen maar gegroeid. Boef is dan ook uitgegroeid tot de beste rapper die Nederland op dit moment rijk is.

De unieke stijl van Boef is er eentje die niet veel andere rappers hem nadoen. Punchlines volgen zich in snel tempo op, en diepgang is altijd terug te vinden in zijn hits. Onder zijn populairste nummers vallen onder andere Nooit Thuis, Habiba en Memories.

2. Lil’ Kleine

Met een aantal uitverkochte tours, een succesvolle solocarrière en zelfs een eigen frituurzaak heeft Lil’ Kleine heel Nederland verovert. Als rapper heeft hij meerdere keren de Ziggo Dome uitverkocht, wat geen kleine opgave is. Maar aan populariteit voor Lil’ Kleine is er geen gebrek, en de rapper brengt dan ook nummer na nummer uit. 

Lil’ Kleine krijgt het iedere keer weer voor elkaar. Met scherpe teksten, goede beats en hete video’s weet Jorik al zijn fans keer op keer te verrassen. Patsergedrag, Verleden Tijd en Krantenwijk behoren onder andere tot de hits van één van de beste Nederlandse rappers.

3. Ronnie Flex

De Nederlandse rapper, zanger en producer Ronnie Flex heeft één van de meest succesvolle artiesten neergezet ooit in Nederland. Sinds 2015 wist hij alle hitlijsten te veroveren met zijn albums en singles.

Alleen Door Jouw samen met Famke Louise was een groot succes, maar nummers als Miljonair, Fan en Non Stop mogen natuurlijk ook niet vergeten worden. Ronnie Flex is een echte hitmachine, en heeft waarschijnlijk nog heel wat in petto voor het publiek de komende jaren.

4. Bizzey

Als we het hebben over populaire nummers in Nederland, dan is er een grote kans dat Bizzey hierop is te horen. De rapper timmert hard aan de weg, en heeft bijna met iedere andere rapper een samenwerking. 

Bizzey is niet voor niets één van de populairste Nederlandse rappers. Met nummers als Culo, Drama en Traag heeft de 35 jarige rapper uit Amersfoort het voor elkaar gekregen om zijn stempel op de Nederlandse rapscene te drukken.

5. Fresku

Recentelijk bracht Fresku nog zonder enige aankondiging zijn nieuwe album In Het Diepe uit. Het album bevat 16 nummers, en is de eerste waarop hij ook in het papiaments een aantal nummers zingt en rapt. 

Het debuutalbum van de populaire rapper kwam echter al in 2010 uit, en sindsdien is Fresku niet meer weg te denken uit de top. Nummers als Eind Hoger behoren tot zijn beste liedjes, en naast rappen heeft Fresku ook zijn eigen one-man cabaretshow.

6. Frenna

Frenna heeft al veel succes gehad als onderdeel van de Haagse HipHop-formatie SFB (Strictly Family Business). Maar ook solo heeft de rapper flink wat goede platen weten uit te brengen. Naast nummers als Investeren In De Liefde en Langste SMS heeft hij ook heel wat uitstekende solo nummers uitgebracht zoals Away, Verleden Tijd en Louboutin

Dankzij zijn populaire nummers heeft hij meer dan 1 miljard views op spotify weten te halen, en awards gewonnen voor onder andere Best singer, Best album en Best collab.

7. Broederliefde

Mella, Jerr, Sjaf, Emms en DJ Edson Ceasar groeiden samen op in Rotterdam, en vormen al een aantal jaar de populaire rapgroep Broederliefde. De mannen maakten in hun beginperiode handig gebruik van Social Media om diverse nummers onder de aandacht van het grote publiek te brengen.

Domme Jongens en Spangen Shake waren de doorslaggevende factor. De mannen hebben het voor elkaar gekregen om een perfecte combinatie te vinden tussen rap en Caribische sounds. Met verschillende clubtours door Nederland, en diverse boekingen op festivals staan de mannen dan ook terecht op de zevende plaats.

8. Famke Louise

Famke Louise is ooit begonnen als vlogger op hét entertainment kanaal YouTube. Maar sinds de komst van haar nummer Op Me Monnie, is deze vrouwelijke rapper niet meer weg te denken uit de hiphopscene.

Sindsdien heeft Famke Louise hit na hit uitgebracht, en nummers als Vroom Vroom, Slide, Fan, en Bad bitch uit Almere worden gezien als de beste die ze heeft opgenomen. Voorlopig is ze nog niet klaar met rappen, en heeft voor de komende jaren nog heel wat in petto.

9. Typhoon

Typhoon wist op te klimmen met een aparte aanpak. Hij combineerde hiphop met muzikaliteit vanuit diverse andere genres. Maar de veelzijdige rapper wist dit zo goed te mixen, dat hij door heel Nederland tourde in uitverkochte zalen. Hij stond onder andere op Oerol, Solar, North Sea Jazz en Noorderslag, met een compleet orkest zelfs op sommige plaatsen.

In zijn carrière won hij diverse awards, waarvoor onder andere 4 keer die voor beste live act. Lobi Da Basi uit 2014 wordt gezien als zijn meesterwerk, maar Typhoon is nog lang niet klaar. In 2020 is zijn laatste album Lichthuis uitgebracht.

10. Adje

De man achter de Sloddervos gang was Adje. In het begin van zijn carrière kwam deze rapper al met de harde mixtape genaamd Slordig, en wist daarmee een hele hoop nieuwe fans aan te trekken. 

Na zijn succesvolle samenwerking met Reverse ging Adje solo verder, en bracht daarbij verschillende mixtapes en albums uit. Ook ging hij veel aan de slag om nummers te maken voor verschillende andere rappers. Zijn discografie bestaat uit bekende nummers zoals Doe je dans, Kuifje en Ik Ga Hard samen met The Partysquad.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Leukste Videoland Series Voor Stellen

Top 10 Leukste Online Woonwinkels Van Nederland