Top 30 Beste Nederlandse DJ’s

Nederland mag dan wel een klein land zijn, het is wel rijk aan dj’s. Vanuit ons koude kikkerlandje gaan deze supersterren de wereld rond en spelen ze voor de grootste feesten, festivals en nachtclubs. Als producer scoren ze keer op keer hits die vervolgens lang op de hitlijsten blijven staan. Maar welke dj doet het nu het best: welke Nederlandse dj’s zijn de beste? Zie in dit artikel daarom het overzicht van de 30 beste dj’s van Nederland.

De beste Nederlandse DJ is Armin van Buuren. In 2008 won hij zijn eerste prijs, later is hij maar liefst vijf keer tot beste DJ ter wereld benoemd. De laatste hit van Armin van Buuren is Hoe het danst, dat is uitgebracht in samenwerking met Davina Michelle en Marco Borsato.

1. Armin van Buuren

Armin van Buuren is de beste Nederlandse DJ. De 43-jarige Armin van Buuren kreeg zijn passie voor muziek met de paplepel ingegoten. Zijn vader was muziekkenner en kon van vrijwel elk genre genieten. Naast de interesse voor muziek die hij zo meekreeg, kreeg hij ook interesse in technologie. Muziek en technologie valt natuurlijk perfect te combineren met het produceren van muziek en zo begon van Buuren met mixen.

In het begin was hij alleen nog te zien in lokale discotheken, maar zijn dj-carrière maakte snel vaart. Zijn radioprogramma A State of Trance startte in 2001 en kan op maar liefst zo’n 37 miljoen wekelijkse luisteraars rekenen. In het begin werd twee uur lang trancemuziek gedraaid in dit programma, nu is dat nog maar een uur. In 2008 ontving hij zijn eerste prijs: de Popprijs tijdens het Noorderslagfestival. Zijn eerste hit in Nederland, Going Wrong, bracht hij een paar maanden later uit. In totaal is hij door het Britse DJ Mag vijf keer benoemd tot beste dj ter wereld. Geen andere dj werd ooit zo vaak benoemd tot beste dj door dit magazine.

Armin van Buuren bracht onlangs nog de Nederlandse hit Hoe het danst uit samen met de zangeres Davina Michelle en zanger Marco Borsato.

2. Tiësto

Tijs Michiel Verwest nam in 1994 zijn artiestennaam Tiësto in gebruik. Voordat hij deze naam ging gebruiken draaide hij ook al lange tijd meerdere dagen per week in kleine discotheken. De verkoop van eigen liedjes liep toen nog niet zo lekker. Om zijn droom om nummers te produceren te verwezenlijken kocht hij daarvoor bestemde software en apparatuur. Dit mocht alleen ook niet zo goed lukken, ondanks dat hij hier veel moeite in stak. Verwest ging vervolgens samenwerken met andere dj’s en langzaam begon zijn carrière zodoende dan toch iets te worden.

Terwijl zijn dj-carrière aan het groeien was, werkte Tiësto bij een inmiddels gesloten platenwinkel in Rotterdam. Hier werkte ook collega Arny Bink, waarmee hij in 1997 een eigen platenlabel startte: Black Hole Recordings . Er waren toen nog amper labels speciaal voor trancemuziek en dit label vulde dan ook een gat in de markt. Onder dit label hebben dj’s als Armin van Buuren muziek uitgebracht.

Op het Amsterdamse festival Innercity werd hij voor het eerst bekend onder breed publiek. Later zou hij wereldwijd doorbreken met zijn album Summerbreeze, waar onder andere de wereldhit Silence op staat. Hij heeft vervolgens in zijn carrière meerdere prijzen in handen mogen nemen en is drie keer uitgeroepen tot beste dj ter wereld door het Britse DJ Magazine. Door het magazine Mixmag werd hij zelfs uitgeroepen tot beste dj allertijden.

3. Afrojack

Nick van de Wall, beter bekend als Afrojack, was al van kinds af aan geïnteresseerd in muziek. Toen hij vijf was leerde hij al piano spelen. Op zijn veertiende mixte hij vervolgens al bij lokale cafés. Na zijn middelbare ging hij een grafische studie doen, maar na een jaar besloot hij zich toch te focussen op het voortzetten van zijn beginnende dj-carrière.

Samen met zangeres Eva Simons haalde hij een wereldhit met het nummer Take Over Control. Zijn volgende nummer één-hit zou het nummer Give Me Everything van Pitbull worden, waar hij aan meewerkte. Later zou hij aan nog veel meer nummers meewerken. Voor de remix van hem samen met collega-dj David Guetta van Madonna’s Revolver ontving hij een Grammy Award: een van de belangrijkste prijzen in de muziekwereld.

4. Martin Garrix

Martijn Garritsen begon op elfjarige leeftijd onder het alias dj Marty te dj’en. Later ging hij door onder de nieuwe artiestennaam Martin Garrix. De Nederlandse dj Tiësto ontdekte hem toen. Hij won op 16-jarige leeftijd de SLAM!FM DJ Talent of the Year Award. Zijn echte doorbraak moest echter een jaar wachten, toen hij zijn nummer Animals uitbracht. Over verschillende landen van de wereld werd het nummer een hit en het geldt nog steeds als een van zijn bekendste nummers.

In Amerika ontving hij zelfs een platina voor het nummer. Voor een platina dienen er in Amerika een miljoen singles verkocht te zijn. Hij haalde ook nog een wereldwijde hit met zangeres Bebe Rexha met het lied In the Name of Love in 2016. Vanaf dit jaar werd hij drie jaar op rij verkozen tot populairste dj ter wereld.

5. Hardwell

Als klein kind was Robbert van de Corput bezig met zowel judo als piano. Dat laatste werd iets waar hij zich toch meer mee bezig ging houden. Hij was nog geen dertien toen hij zijn eerste liedjes maakte. De hieronder genoemde dj en mede-Bredanaar Tiësto was hiervoor zijn inspiratie. Onder het alias Hardwell ging hij toen ter werk. Een platendeal volgde en na een paar mini-hits begon hij steeds meer naam te maken.

Samen met zijn inspiratie Tiësto maakte hij het nummer Zero 76. Toen zangeres Maan meedeed aan The Voice of Holland, maakte hij samen met haar het nummer Perfect World, wat in Nederland een hit werd.

Zijn ambitieuze droom om ooit de beste dj ter wereld te worden werd werkelijkheid in 2013, toen hij door het toonaangevende magazine DJ Mag verkozen werd tot beste dj ter wereld. Hij is de jongste dj die dat ooit geworden is. In 2018 vond Hardwell dat hij tijd voor zichzelf moest nemen en stopte voor onbepaalde tijd met het drukke dj-leven.

6. Olivier Heldens

De carrière van Olivier Heldens begon in 2013, toen hij een contract met het platenlabel Spinnin’ Records tekende. Hetzelfde jaar bracht hij het lied Gecko uit, wat gelijk de aandacht van andere dj’s trok. Het origineel was een instrumentaal nummer dat niet echt een grote hit werd, maar een versie samen met de Britse zangeres Becky Hill werd in het buitenland wel een iets grotere hit.

Zijn eerste verschijning op de lijst van 100 beste dj’s van DJ Mag was in 2014, waar hij op de 34e plaats stond. Een jaar later, na het uitbrengen van Koala, werd hij 12e op deze lijst. Zijn hoogste positie op de top 100 lijst was in 2019, toen hij de zevende plaats kreeg.

Wereldwijd wordt zijn wekelijkse radioprogramma Heldeep Radio beluisterd door miljoenen mensen.

7. Nicky Romero

Nicky Romero, wiens echte naam Nick Rotteveel is, was al jaren bezig met het uitbrengen van verschillende nummers en remixes. In 2012 werd hij toen in een klap bekend met het nummer Toulouse. De videoclip hiervan is inmiddels meer dan 434 miljoen keer bekeken.

Na deze hit steeg zijn populariteit aanzienlijk en hierdoor kwam hij ook in contact met collega-dj Avicii, waarmee hij de wereldhit I Could Be the One produceerde. Al snel zou hij op de grootste festivals ter wereld spelen, waaronder Coachella en Tomorrowland.

Romero valt nu wekelijks te beluisteren bij zijn Protocol Radio. Ook heeft hij een eigen label, Protocol Recordings, waaronder verscheidene hits uitgebracht zijn.

8. Don Diablo

Don Schipper begon ooit met het maken van filmpjes waarop hij andermans muziek monteerde. Deze stuurde hij in en werden vervolgens uitgezonden in het tv-programma The Box. Later zou hij de muziek die hij eronder monteerde zelf gaan maken onder de naam Don Diablo. Om goede apparatuur voor het produceren te kunnen aanschaffen, organiseerde hij op de jonge leeftijd van 14 jaar al avonden in plaatselijke nachtclubs.

Vanaf dan blijft hij nummers maken, waarna hij in 2002 dan eindelijk doorbreekt in Engeland. Dankzij deze doorbraak is Don Diablo in de grootste discotheken te zien en tourt hij de wereld over.

Ook wordt zijn muziek in trailers, series en reclamespotjes gebruikt. Hij wordt vaak gevraagd door wereldsterren om remixes te maken van hun nummers. Dat gebeurde steeds vaker nadat hij meerdere prijzen in ontvangst mocht nemen.

9. Fedde le Grand

Het succes van de in Utrecht geboren Fedde le Grand begon klein. In het begin speelde hij in kleine, lokale discotheken, maar zijn dj-vaardigheden leidden al gauw tot het mogen optreden in steeds grotere discotheken.

Zijn eerste hit haalde hij in 2006 met het nummer Put your hands up 4 Detroit. Dit werd ook in het buitenland een hit, waarna hij zelfs een remix mocht maken voor een nummer van Robbie Williams. Hetzelfde jaar haalde hij zijn tweede hit met het lied The creeps.

Hij maakt vooral remixes, die het keer op keer goed doen. Toen zijn remix van een Coldplay-nummer een hit werd, mocht hij zelfs het voorprogramma verzorgen van een Coldplay-concert.

10. Blasterjaxx

Thom Jongkind en Idir Makhlaf vormen sinds 2012 samen het Haagse duo Blasterjaxx. Samen met Tiësto maakten ze een remix als themalied voor het Ultra Music Festival. Naast Tiësto hebben ze met veel andere wereldbekende dj’s samengewerkt.

Jaarlijks was het duo te zien bij zo’n 250 optredens per jaar, maar sinds 2015 doet Thom Jongkind deze optredens alleen wegens Idirs paniekaanvallen. Ze maken wel nog liedjes samen en blijven zo hun discografie van meer dan zeshonderd nummers uitbreiden. Thom is ook te horen als dj op SLAM!.

Bekende hits van Blasterjaxx zijn o.a. Beautiful World en Faith.

11. R3hab

De in Den Bosch geboren Marokkaanse Nederlander Fadil El Ghoul gaat schuil achter de artiestennaam R3hab (oftewel ‘rehab’). Hij heeft 2 studio-albums op zijn naam staan: ‘Trouble’ en ‘The Wave’. Op dat laatstgenoemde album werkte hij onder meer samen met grootheden als zanger Conor Maynard en de elektropopband Krewella. De afgelopen jaren is hij zich meer gaan richten op een popsound, die ook bij radiostations goed in de smaak valt. Dit resulteerde onder meer in een wereldwijd megasucces met het nummer ‘All Around The World’, dat hij samen met A Touch Of Glass opnam.

12. W&W

Achter de ietwat mysterieuze naam W&W gaat een tweetal Nederlandse dj’s schuil, wiens voornaam beide met de letter ‘w’ beginnen. Willem van Hanegem en Ward van der Harst hebben hun muziekcarrière door de jaren heen flink uit kunnen breiden. Ze begonnen ooit met het produceren van trance, maar maakten in 2013 de overstap naar EDM, waar ze zich specialiseerden in big room house. Het duo brak amper een jaar later definitief door in de dancescene met hun nummer “Bigfoot”. Naast hun doorlopende activiteiten onder de W&W-vlag, is het tweetal inmiddels ook onder de projectnaam NWYR actief. Daarmee proberen ze een meer volwassen act in de markt te zetten.

13. Quintino

Quintino kwam in 1985 onder de naam Quinten van den Berg ter wereld, Hij begon z’n dj-carrière al op 16-jarige leeftijd, maar deze kwam pas echt in een stroomversnelling toen hij 2 jaar later door Laidback Luke werd ontdekt. Deze bekende Nederlandse dj begon hem actief te helpen met het verwezenlijken van Quintens dj-droom. Ondanks die support moest hij toch nog zo’n 8 jaar wachten totdat z’n grote doorbraak eenmaal daar was. Die kwam toen hij een remix van het nummer “Rap Das Armas” maakte, dat het tot de 13de plaats in de Nederlandse hitparade wist te schoppen. Daarna werkte hij onder meer samen met Afrojack en Tiësto.

14. Headhunterz

De dj en muziekproducer, die onder de naam Headhunterz opereert, begon zijn carrière in 2005 in de hardstyle-scene. Hij draaide op tal van toonaangevende grote feesten, waaronder Defqon.1, Q-Base en Tomorrowland. In het begin bestond Headhunterz nog uit 2 personen: Willem Rebergen en Bobby van Putten. Laatstgenoemde haakte echter in 2006 af, omdat hij zich op zijn studie wilde blijven richten. Ondanks het feit dat Rebergen het verder in z’n eentje moest zien te rooien, lukte het hem om steeds meer naam en faam te maken. Het gevolg daarvan is, dat hij inmiddels vele tientallen releases op zijn naam heeft staan, waaronder samenwerkingsverbanden met onder meer Aoki, KSHMR en R3HAB.

15. Ummet Ozcan

Deze Nederlands-Turkse dj is een van de artiesten, wiens producties door het befaamde platenlabel Spinnin’ Records worden uitgegeven. Daarbij wordt hij actief ondersteund door grote namen als Armin van Buuren, Tiësto, Calvin Harris en Hardwell. Hij was onder meer verantwoordelijk voor het succes van “Arcadia” van Sander van Doorn. Vanaf 2012 begon Ozcan zich op big room house te focussen en werkte hij onder meer samen met Dimitri Vegas, Like Mike en R3hab. De laatste paar jaar is hij zich meer in andere stromingen in de dancemuziek gaan verdiepen, wat onder andere resulteerde in de productie van een remix van het Tiësto-nummer “Wasted”.

16. Angerfist

Angerfist is een Nederlandse hardcoreproducer en -dj, die in het dagelijkse leven Danny Masseling heet. Als hij ergens een live-optreden verzorgt, dan doet hij dat meestal samen met Minnie Roos, oftewel MC Prozac. Tijdens die optredens is de dj vrijwel altijd in dezelfde outfit gehuld, bestaande uit een ijshockeymasker en een witte of zwarte hoodie. Angerfist begon zijn muziekcarrière op 16-jarige leeftijd met het produceren van loops en breakbeats. Zijn echte doorbraak kwam, nadat hij in 2001 een demo naar platenmaatschappij BZRK Records had gestuurd. De dj staat vooral bekend om het feit dat hij geluidsfragmenten uit films in zijn hardcoreproducties verwerkt.

17. Bassjackers

Dit dj-duo bestaat uit Marlon Flohr en Ralph van Hilst. Ze werden onder meer bekend door de productie van de elektro house tracks “Savior”, “Crackin” en “Wave Your Hands”. Het tweetal ontmoette elkaar in 2007 op de middelbare school en besloot op het muzikale vlak samen te gaan werken. De internationale doorbrak volgde in 2011, toen hun nummer “Mush Mush” in internationale hitlijsten voor dancemuziek terecht kwam en de productie in sets van onder meer Hardwell en Swedish House Mafia te horen was. Door de jaren heen maakte Bassjackers onder meer platen samen met Afrojack en KSHMR.

18. Mike Williams

Mike Williams werd op 27 november 1996 geboren als Mike Willemsen. De dj, muzikant, platenproducer en remixer is in de scene vooral bekend om zijn samenwerking met Tiësto en het feit dat hij een van de artiesten van Spinnin’ Records is. Deze platenmaatschappij beschouwt hem als ‘de artiest van de toekomst’. Voor wat betreft de muziekstroming richt de dj zich tegenwoordig vooral op future bounce, dat een subgenre van future house is. Mike Williams was overigens al op erg jonge leeftijd met zn muziekcarrière bezig. Op z’n 12-jarige leeftijd creëerde hij z’n eerste succesvolle muziektrack en amper 2 jaar later trad hij al voor zalen met 500 of meer bezoekers op.

19. Ferry Corsten

Terwijl veel van de dj’s uit deze toplijst nog in hun luiers rondliepen of zelfs nog geboren moesten worden, produceerde Ferry Corsten al trance-tracks. Tijdens zijn carrière als dj, producer en remixer nam hij regelmatig andere aliassen aan, zoals Moonman, Pulp Victim en System F. Vooral de laatste jaren is Corsten zich op een bredere waaier aan muziekstijlen gaan richten. Tijdens hedendaagse performances put hij uit het brede spectrum van progressive house tot uplifing trance. Tijdens z’n langlopende carrière heeft hij talloze prijzen in de wacht weten te slepen, waaronder de Dance Star Award voor beste remix van het jaar en een tweevoudige bekroning als ‘Best Trance DJ’ tijdens de DJ Awards in 2005 en 2007.

20. Warface

Youri Claessens groeide op in een wereld vol met hardcore muziek. Nadat hij op zijn 16de z’n eerste hardstylefeest had bezocht, was hij definitief verkocht en begon hij ook zelf dergelijke muziek te maken. Claessens experimenteerde een aantal jaren driftig, wat pas in 2011 tot een echte eigen demo leidde, die door platenmaatschappij Dutch Master Works werd omarmd. Vanaf dat moment ging hij verder onder het dj-alias Warface and produceerde hij onder meer “Warmachine”, “My Name Is Warface” en “Killer Itch”. Dit leverde hem wereldwijde faam op onder hardstyle-liefhebbers en zorgde voor talloze optredens in Europa, Noord- en Zuid-Amerika, Azië en Australië.

21. Yellow Claw

Dit Amsterdamse dj-duo bestaat uit Jim Taihuttu en Nils Rondhuis, die respectievelijk de artiestennamen Jim Aasgier en Nizzle gebruiken. Het muziekspectrum waarin Yellow Claw zich beweegt is behoorlijk breed en omvat elementen van trap, hiphop, dubstep, big room house, hardstyle en moombahton. De populariteit van het duo groeide behoorlijk, toen ze medio 2010 feesten in de Jimmy Woo in Amsterdam begonnen te organiseren. De eerste nationale successen waren de Nederlandstalige nummers “Krokobil” en “Nooit Meer Slapen”. Daarna volgenden talloze releases in het Engels waardoor Yellow Claw ook in het buitenland steeds populairder werd.

22. Lucas & Steve

Lucas de Wert en Steven Jansen vormen sinds 2010 een muzikaal duo, dat sinds 2014 producties uitbrengt via platenmaatschappij Spinnin’ Records. In 2016 scoorden ze hun eerste Nederlandse hitparadenotering met het nummer “Summer On You”, dat ze samen met Sam Feldt en Wulf opnamen. Daarna volgden nog vele tientallen nieuwe releases en remixes. In veel gevallen betroffen het pure Lucas & Steve producties, maar het duo ging ook samenwerkingsverbanden niet uit de weg. Dit resulteerde onder meer in tracks met Armin van Buuren en Sander van Doorn.

23. Vicetone

Dit dj-duo begon in 2012 en bestaat uit Ruben den Boer en Victor Pool. Amper een jaar na de start van hun muzikale carrière werden ze al in de beroemde DJ Top 100 van het internationaal vermaarde DJ Magazine opgenomen. Het duo heeft door de jaren heen talloze platen uitgebracht, waarvan hun nummer “Aurora” uit 2016 waarschijnlijk de bekendste is, aangezien deze productie een goede positie in de Amerikaanse dance-hitlijst wist te veroveren. Nadat hun remix van het “Asronomia” van Tony Igy in 2020 viraal ging, groeide de internationale belangstelling voor Vicetone naar nieuwe hoogtes.

24. Julian Jordan

De interesse voor muziek begon bij Julian Dobbenberg, alias Julian Jordan, al vroeg. Sinds z’n 5de zat hij op muziekles, waar hij met name interesse voor percussie-instrumenten toonde. Op z’n 14de produceerde hij zijn eerste eigen song “Yxalag”, die hij op het internet publiceerde. Dit zorgde voor interesse bij diverse platenmaatschappijen, waardoor hij ongeveer 3 jaar later zijn nieuwe producties via die kanalen kon gaan distribueren. Door de jaren heen werkte Julian Jordan onder meer met Martin Garrix, Sander van Doorn en Timmy Trumpet aan nieuw materiaal.

25. Sub Zero Project

Dit dj-duo is gespecialiseerd in hardstyle en bestaat uit Thomas Velderman en Nigel Coppen. Het tweetal leerde elkaar kennen via YouTube, toen ze via dat platform elkaars producties beluisterden en op basis daarvan besloten samen te gaan werken. Ze scoorden in 2017 hun eerste hit in de hardstyle-scene met het nummer “The Project”. Het duo kwam niet alleen vanwege hun muziek steeds meer in the picture, maar ook omdat ze tijdens hun optredens op hun gezichten hun dj-logo hadden geschilderd. In 2019 wisten ze met hun release “The Contagion” in minder dan 3 maanden ruim 10 miljoen streams op Spotify bij elkaar te sprokkelen.

26. Justin Mylo

Justin Mylo is de artiestennaam van de Amsterdamse musicus, dj en platenproducer Emilio Behr. Hij begon z’n dj-carrière al in zijn tienerjaren, door regelmatig in lokale discotheken en clubs te draaien. Zijn werk als producer ging in volle vaart van start, toen hij met Martin Garrix en Mesto het nummer “Bouncybob” maakte. Daarna volgden tal van solo-releases en producties waarin hij samenwerkte met onder meer Swacq, Shaylen en Reggio.

27. Brooks

Thijs Westbroek was er heel erg op gebrand om met Martin Garrix samen te kunnnen werken. Om dat doel te bereiken, besloot hij zijn demo naar 20 verschillende e-mailadressen te sturen, waarvan hij dacht dat ze op de een of andere manier een connectie met Garrix hadden. Zijn strategie slaagde en zijn productie werd in een set van deze bekende dj opgenomen. Niet veel later nam Garrix persoonlijk contact op met Westbroek en nodigde hem uit voor een samenwerking waaruit het nummer “Byte” ontstond. Onder de artiestennaam Brooks werkte hij vervolgens niet alleen mee aan meerdere producties van Martin Garrix, maar ook aan die van David Guetta.

28. Mesto

De in Amstelveen geboren Melle Stomp staat in de dj-scene bekend onder de artiestennaam Mesto. In navolging van viool- en percussielessen leerde hij zichzelf, met behulp van instructievideo’s op YouTube, hoe hij zijn eigen deep house en future house producties kon maken. Door vervolgens een opleiding aan de Herman Brood Academy in Utrecht te volgen werd hij hier steeds beter in. Ondertussen was het hem onder meer al op 15-jarige leeftijd gelukt om samen met Alex Ranzino een eerste eigen plaat met de titel “GO!” te releasen. Hierna volgden meerdere samenwerkingen met Martin Garrix en tal van singles en remixen, die onder meer door platenmaatschappij Spinnin’Records werden uitgebracht.

29. Showtek

https://www.youtube.com/watch?v=QLoUH6LN9lk

Showtek bestaat uit de broers Sjoerd en Wouter Janssen uit Eindhoven. Het duo is sinds 2001 actief en produceerde in eerste instantie techno en hardstyle. Daarna begonnen ze zich op het bredere vlak van electronic dance te richten. Na hun eerste officiële albumrelease in 2007 nam de populariteit van het duoflink toe. In de loop der jaren werkten ze onder andere met Tiësto, Chris Brown en David Guetta samen aan diverse muzikale producties. Showtek heeft in de bijna 20 jaar dat ze nu bestaan vele tientallen singles uitgebracht. Hun wereldwijd grootste succes tot nu toe was het nummer “Bad” met David Guetta en Vassy.

30. Sam Feldt

Sammy Renders, die gebruikmaakt van de artiestennaam Sam Feldt begon in 2014 als dj en producer. Amper een jaar later maakte hij al zijn grote internationale doorbraak dankzij zijn remake van “Show Me Love” van Robin S. Het nummer wist in meerdere landen in de wereld een plek in de hitparade te veroveren. Volgens het Amerikaanse muziektijdschrift Billboard bewees Sam Feldt met zijn producties dat hij een superstar in de house-scene was. Dat deze lofuiting geen loze woorden waren bewees de dj/producer in 2019, door opnieuw een wereldhit te scoren. Ditmaal met het nummer “Post Malone”, dat hij samen met Rani opnam.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Hoogste Bergen Van Europa

Top 30 Beste Belgische Series Op Videoland