Top 10 Meest Populaire Minecraft Servers

Vermaak jezelf op de beste Minecraft servers. Het ogenschijnlijke simpele spelletje genaamd Minecraft, wat bestaat uit niets meer dan verschillende vierkante blokken is uitgegroeid tot een regelrechte hit. Waar het spel vroeger ging om het bouwen en verzamelen van blokken en gebouwen, zijn er tegenwoordig verschillende soorten servers die zich allemaal richten op een specifiek speltype. 

Dankzij de open interface en alle mogelijkheden, zijn er dan ook een aantal zeer goede Minecraft servers ontstaan waar spelers zich uren kunnen vermaken. De grote communities bevatten duizenden spelers, en administrators om alles in goede banen te leiden. Dit zijn de top 10 beste Minecraft servers.

1. Mineplex

Op de eerste plaats staat Mineplex, de grootste en meest indrukwekkende Minecraft server die ooit gemaakt is. Op ieder moment van de dag, zijn hier duizenden spelers aan het bouwen, spelen en vechten tegen elkaar. De server heeft een groot aantal games die je kunt spelen, en de community zorgt ervoor dat je de beste ervaring krijgt. 

Mineplex heeft ook Minecart op de server staan. De Minecraft variant van Mariokart waar je kunt racen tegen andere spelers. Met genoeg afwisseling op de server, kun je urenlang op Mineplex spelen zonder ooit verveeld te raken.

2. Piratecraft

Eén van de grootste en beste servers van Minecraft is toch wel de bekende PirateCraft. Je neemt hier als speler de vorm van een piraat aan, en je trekt ten strijde tegen andere piraten om schatten te veroveren. De server is compleet met grote oceanen waar je met jouw piratenschip op kunt varen.

De server heeft een apart gebied waar je jouw huis op kunt bouwen en al je schatten in kunt verbergen. Dus log in op deze server, maak je eigen piratenschip (of grijp er eentje van iemand anders) en vaar over de grote zeeën op zoek naar de mooiste schatten. 

3. Brawl

Een schietspel in Minecraft? Ja het is mogelijk, en Brawl is hier de beste server voor. Brawl wordt gespeeld in first person, en zit vol met actie die heel veel lijkt op die van spellen zoals Battlefield of Call of Duty. Op de Brawl server kun je kiezen uit spelmodussen zoals Capture the Flag en Last Man Standing. Het leuke aan Brawl is dat de spelletjes niet te lang duren, waardoor je op één avond allerlei verschillende minigames kunt uitproberen tegen andere Minecraft spelers.

4. Mineville

Mineville is de beste Minecraft server als het gaat om role playing. Hierbij neem je een rol aan in bijvoorbeeld een dorp of boerderij, en voer je bepaalde taken uit.  In Mineville is de school simulator zeer populair, je volgt hier klassen om punten te verdienen. 

Naast role playing, kun je op Mineville ook Player Versus Player spelen. Op de InPvP Space Station zijn verschillende minigames te spelen waar je het opneemt tegen andere Minecraft spelers. Je kunt hier onder andere skywars, tnt wars of block hunt spelen. Ook is er een aparte dungeon simulator, waar je op level 1 begint en door monsters te verslaan steeds sterker wordt.

5. PvPwars

PvPwars is een Minecraft server die zich alleen maar richt op Player Versus Player. PvPwars maakt gebruik van Skyblock, waarbij spelers op een eiland moeten zien te overleven door materialen te verzamelen en tegen elkaar te vechten. 

Tijdens het spelen zijn er verschillende uitdagingen die je moet voldoen. Met de uitdagingen kun je het eiland uitbreiden en krijg je steeds meer materialen. Je kunt dit solo doen, maar ook tegen andere spelers. PvPwars is een uitstekende server voor Minecraft spelers die op zoek zijn naar een uitdaging.

6. Performium

Performium is een grote Minecraft server van RGAMinecraft en DoniBobes. Deze server bestaat uit een centrale wereld, van waaruit je meerdere minigames en modussen kunt spelen. Je kunt onder andere kiezen uit servers voor factions, SMP, skyblock, creative en mini games.

De minigames op Performium zijn het leukste, en met spelletjes als spleef, tnt run, sky battles en hunger games kun je urenlang samen met je vrienden op de server spelen. Performium wordt veel bezocht, maar gelukkig kunnen er maar liefst 1999 spelers tegelijk inloggen op de server.

7. Grand Theft Minecraft

Grand Theft Minecraft is de grootste en bekendste Minecraft server die GTA heeft nagebouwd. Je kunt precies hetzelfde doen als in GTA op deze Minecraft server, alleen dan zit je in de wereld van de blokken. Loop rond door de steden, race in auto’s of ga de strijd aan met andere spelers. Doordat deze server zeer populair is, kan het er nog wel eens druk zijn. Maar in de chaos is het des te leuker om de echte GTA ervaring mee te maken, en dat gewoon gebouwd op de blokken van Minecraft.

8. The Mining Dead

The Mining Dead is, je raad het al, gebaseerd op The Walking Dead. In deze open wereld vecht je tegen zombies, en moet je proberen om in leven te blijven. The Mining Dead heeft veel locaties nagebouwd van de serie, en je moet materialen en wapens verzamelen om de zombies te verslaan. Het is een feest der herkenning voor fans van de series, en een prima remake in Minecraft.

9. Hypixel

Hypixel is razendpopulair geworden op Minecraft vanwege de grote diversiteit aan minigames die je hier kunt spelen. De server is eigenlijk een verzameling aan kleine Minecraft spellen, die je vanuit een centrale wereld kunt spelen. Je kunt op Hypixel spelletjes spelen zoals Cops and Crims, Duels, en Murder Mystery.

Daarnaast heeft Hypixel SkyWars, een groot gebied waar je kunt vechten tegen andere spelers. Dit is de perfecte server als je met een paar vrienden een avond lang spelletjes in Minecraft wilt spelen.

10. Pixelmoncraft

Pokemon combineren met Minecraft? Het is allemaal mogelijk op de Pixelmoncraft server. In deze server is de wereld van Pokémon nagemaakt, inclusief alle pokémons die je ook kent uit het spel. De dieren zijn namelijk veranderd in pokemon. 

Het leuke aan deze server is dat je in 3D de wereld van pokémon kunt ontdekken. Je kunt ze vangen, en vechten met de pokémon tegen andere spelers. De wereld is compleet met gym leaders, en het welbekende lange gras waar je het beste uit kunt blijven. 

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Beste Vakantie Websites

Top 10 Lekkerste Groenten Die Je Rauw Kunt Eten