Top 10 Beste Luchtvaartmaatschappijen Ter Wereld

HONG KONG - JUNE 18, 2015: Emirates crew member meet passengers on second floor of A380. Emirates is one of two flag carriers of the United Arab Emirates along with Etihad Airways and is based in Dubai.

Het is inmiddels 100 jaar geleden dat de KLM als eerste officiële luchtvaartmaatschappij ter wereld haar allereerste passagiers van Schiphol naar Engeland vervoerde.

Nu, een eeuw later, vliegen er dagelijks tienduizenden toestellen door de lucht, die passagiers naar de meest uiteenlopende locaties in de wereld brengen.

Zelfs als je niet regelmatig vliegt, weet je waarschijnlijk maar al te goed dat de geleverde kwaliteit en service per luchtvaartmaatschappij enorm kan verschillen. Toch zijn er een aantal, die op dat vlak al vele jaren enorm goed scoren.

Logischerwijs zijn dat niet de prijsvechters in de markt. Tickets van de 10 hieronder genoemde vliegondernemingen kunnen soms behoorlijk prijzig zijn, maar daar staat dan wel een gegarandeerd uiterst comfortabele vlucht tegenover.

1. Qatar Airways

In een betrekkelijk korte tijd is Qatar Airways uitgegroeid tot een maatschappij die wereldwijd naar meer dan 140 bestemmingen vliegt. Het uitstekend serviceniveau, waar de passagiers mee worden verwend, heeft er inmiddels voor gezorgd dat Qatar talloze awards en bekroningen in ontvangst mocht nemen.

Om dat hoge servicelevel te kunnen waarborgen, heeft de luchtvaartmaatschappij 43.000 personeelsleden in dienst. Het netwerk van Qatar Airways strekt zich uit over zakelijke en recreatieve bestemmingen in Europa, het Midden-Oosten, Afrika, Azië-Pacific en Noord- en Zuid-Amerika.

Om aan de hoge vraag te kunnen voldoen beschikt Qatar Airways over meer dan 200 vliegtuigen.

2. Singapore Airlines

Singapore Airlines is een van de meest gerespecteerde reismerken ter wereld. De maatschappij beschikt over een van de jongste vliegtuigvloten ter wereld en vliegt naar bestemmingen die verspreid zijn over 6 continenten.

De stewardessen van deze luchtvaartmaatschappij zijn door de jaren heen internationaal herkenbaar iconen geworden. Ze weerspiegelen de hoge normen op het gebied van zorg en service, die je als klant van Singapore Airlines mag verwachten als je met deze maatschappij vliegt.

3. ANA All Nippon Airways

ANA All Nippon Airways is de grootste luchtvaartmaatschappij van Japan. Het bedrijf werd in 1952 opgericht en zorgde in eerste instantie alleen voor cargotransporten met helikopters.

Twee jaar na de start ging men zich ook op passagiersvervoer toeleggen. Tegenwoordig vliegt ANA op ongeveer 80 internationale en meer dan 110 binnenlandse routes. Dat deze luchtvaartmaatschappij geliefd is bij haar passagiers blijkt mede uit haar frequent flyer programma.

Daar zijn namelijk meer dan 29 miljoen mensen lid van. Om alles zowel in de lucht als op de grond op rolletjes te kunnen laten verlopen, kan ANA een beroep doen op maar liefst 20.000 personeelsleden.

4. Cathay Pacific Airways

De in Hong Kong gevestigde Cathay Pacific Group biedt reguliere passagiers- en vrachtvluchten naar meer dan 200 bestemmingen in Azië, Noord-Amerika, Australië, Europa en Afrika aan.

Daarvoor gebruikt men een vloot van bijna 200 vliegtuigen. Op het vlak van aircargo is Cathay Pacific sinds 2010 zelfs de onbetwiste nummer 1 ter wereld. Op zich is dat niet zo vreemd, want thuisbasis Hong Kong International Airport is sowieso al de drukste cargoluchthaven ter wereld.

Deze luchtvaartmaatschappij werd in 1946 door de Australiër Sydney H. de Kantzow en de Amerikaan Roy C. Farrell opgericht. Vandaag de dag zijn de ondernemingen Swire Pacific en Air China de belangrijkste eigenaren.

5. Emirates

Toen Emirates in 1985 van start ging, beschikte deze luchtvaartmaatschappij over slechts 2 vliegtuigen. Vandaag de dag is dat aantal uitgebreid tot een vloot van meer dan 230 stuks en wordt er wereldwijd naar ruim 140 bestemmingen in meer dan 80 landen gevlogen.

Alleen al vanuit de primaire hub in Dubai vertrekken wekelijks ruim 1.500 vluchten naar een grote verscheidenheid aan bestemmingen op 6 continenten. Het feit dat passagiers vandaag de dag met Emirates de hele wereld over kunnen vliegen is mede te danken aan de koninklijke familie van Dubai, aangezien deze van het begin af aan al een van de belangrijkste investeerders van de luchtvaartmaatschappij is.

6. EVA Air

EVA Air ging in 1989 van start en is lid van de Star Alliance. De naam is een afkorting van ‘Evergreen Airways’. EVA bedient een wereldwijd netwerk dat Azië en het Chinese vasteland verbindt met Europa, Noord-Amerika en Oceanië.

Als we het complete aanbod aan vluchten bekijken, dan blijkt dat de luchtvaartmaatschappij concreet routes naar meer dan 60 belangrijke zakelijke en toeristische bestemmingen onderhoudt. Naast het vervoeren van passagiers is het bedrijf ook erg actief op het vlak van luchtcargo.

In totaal beschikt deze luchtvaartmaatschappij over 88 vliegtuigen. EVA opereert vanuit haar hub op Taoyuan International Airport in Taiwan en heeft ruim 11.000 personeelsleden in dienst.

7. Hainan Airlines

Hainan Airlines werd in januari 1993 opgericht in de Chinese provincie Hainan. Eind juni 2018 hadden Hainan Airlines en haar holdingmaatschappijen meer dan 400 vliegtuigen in bedrijf en beschikten ze over 24 hubs.

Het netwerk van Hainan Airlines bestrijkt China, tal van locaties in Azië en strekt zich inmiddels ook uit tot Europa, Noord-Amerika en de Stille Zuidzee. In totaal wordt er op zo’n 110 verschillende bestemmingen gevlogen. Om die klus succesvol te kunnen klaren beschikt Hainan Airlines over 221 vliegtuigen.

Geen slechte score voor een luchtvaartmaatschappij die in haar begindagen nog met beperkt materieel alleen maar provinciale vluchten uitvoerde.

8. Qantas Airways

Deze Australische luchtvaartmaatschappij werd in 1920 opgericht. Daarmee is het na KLM en Aviance, de op twee na oudste vliegonderneming ter wereld. Vandaag de dag is Quantas de grootste binnenlandse én internationale luchtvaartmaatschappij van Australië.

De naam ‘Qantas’ is een afgeleide van ‘Queensland and Northern Territory Aerial Services’, verwijzend naar het Australische gebied dat het bedrijf in eerste instantie bediende.

De lokale bevolking omschrijft Qantas ook vaak gekscherend als ‘de vliegende kangoeroe’, omdat de vliegtuigen dag in dag uit van en naar tal van Australische en internationale locaties ‘springen’.

9. Lufthansa

Lufthansa is de grootste luchtvaartmaatschappij van Duitsland en eveneens een van de vijf oprichters van de Star Alliance. Als we ook de activiteiten van de dochtermaatschappijen in de optelsom meenemen, dan is dit Duitse bedrijf in deze sector zelfs de op een na grootste van Europa.

In z’n totaliteit beschikt Lufthansa over het imposante aantal van meer dan 700 vliegtuigen. De primaire hub van de maatschappij is Frankfurt Airport, terwijl men als secondaire hub voor Munich Airport heeft gekozen.

10. Thai Airways

Thai Airways is de in 1988 opgerichte luchtvaartmaatschappij die onder de Thaise vlag vliegt. Het is ook meteen één van de oprichters van de Star Alliance, het inmiddels grootste samenwerkingsverband in de wereldwijde burgerluchtvaart.

Met inbegrip van haar dochterondernemingen vliegt Thai Airways naar 84 bestemmingen in 37 landen. Dat doen ze met een vloot van meer dan 90 vliegtuigen. De bedrijfsslogan luidt “Smooth as Silk” en vormt een belangrijke toevoeging aan de merknaam.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Leukste Netflix Series Voor Baby’s & Peuters

Top 10 Beste Horrorfilms Op Videoland