Top 10 Beste Japanse Automerken

De beste Japanse automerken staan er om bekend dat het betrouwbare, moderne en zuinige auto’s zijn. De Japanners zijn al decennialang heer en meester in het bouwen van de beste auto’s, en worden geroemd om de efficiëntie en kwaliteit. De Japanse autocultuur is ook buiten Japan zelf groot, met verschillende clubs en vele garages. 

Bekende merken zoals Honda zijn overal ter wereld aanwezig, zelfs op de formule 1 baan. De auto’s zijn vaak een stuk goedkoper dan Duitse of Amerikaanse merken, en lopen voorop qua innovatie. Maar welke automerken kun je nou terugvinden uit het land van de rijzende zon? Dit zijn de top 10 beste Japanse automerken.

1. Toyota

Toyota is één van de grootste autoproducenten ter wereld samen met Volkswagen. Sinds de oprichting in 1837 als Toyota Motor Corporation staat het merk bekend als betrouwbaar en modern. Toyota richt zich voornamelijk op personenauto’s, maar produceert ook motoren en vrachtwagens.

In Nederland was de Toyota Prius de eerste hybride auto op de markt. Daarnaast is de Toyota Corolla een veel verkocht model die geroemd wordt om de kwaliteit. In Nederland zijn ongeveer 5% van de auto’s een Toyota. Door de innovatie en betrouwbaarheid, is Toyota het beste Japanse automerk.

2. Honda

Honda begon als producent van motoren en fietsen, maar stapte al snel over op auto’s, net zoals andere Japanse automerken. Het merk levert kwalitatief zeer goede auto’s op, maar produceert ook nog steeds motoren, scooters, scheepsmotoren en zelfs elektriciteitscentrales.

De Honda Civic is een auto die we in Nederland veel terugzien. Het is een redelijk zuinige wagen die veel kilometers op de teller aan kan. Ook zijn de auto’s van Honda populair onder de ‘tuners’, die veel custom aanpassingen maken. Door de goede prijs / kwaliteitsverhouding is en blijft Honda een prima automerk.

3. Lexus

Lexus staat voor ongeëvenaarde luxe en kwaliteit. Het merk is onderdeel van Lexus, en is het luxe merk voor mensen met een grote portemonnee. Lexus is een betrouwbaar automerk, waarbij de modellen geheel naar wens van de klant worden aangepast. Mensen die een Lexus rijden doen dit vaak vanwege het comfort en rijplezier. Een Lexus ligt goed op de weg en is voorzien van alle gemakken.

De modellen bestaan uit luxe SUV uitvoeringen en sedans met hybride uitvoeringen. Dit wordt aangevuld met snelle coupes zoals de Lexus LC, en limousine uitvoeringen voor mensen die kiezen voor het topsegment.

4. Nissan

Nissan heette oorspronkelijk Kwaishinisha Motorcar Works, maar koos voor deze naam bij de verhuizing van het bedrijf naar Yokohama. Nissan richt zich op auto’s in het goedkopere segment. De Nissan Micra is een voorbeeld hiervan. De auto kost niet veel, maar levert jarenlang rijplezier op.

Nissan is in de jaren 90 een alliantie aangegaan met Renault. Dit is terug te zien in de technologie die bij beide merken gebruikt wordt. Veel auto’s lijken in bepaalde mate op elkaar. Sinds 2010 is Nissan ook actief op de markt voor elektrische auto’s, waar de Nissan Leaf het meest verkocht voertuig is.

5. Mazda

Net zoals bij veel autoproducenten uit Japan, is Mazda ook ontstaan uit andere sectoren. Initieel verkocht het merk kurken en machines, maar uiteindelijk hebben ook zij ervoor gekozen om Japanse kwaliteitsauto’s te gaan produceren.

Modellen van Mazda die we veel tegenkomen in Nederland zijn de Mazda 3, Mazda CX-5 en Mazda 6. Mazda richt zich op auto’s die comfort bieden en zuinig rijden. De auto’s gaan jarenlang mee zonder enige problemen en zien er vaak ook nog eens modern uit.

6. Mitsubishi

De Mitsubishi Lancer is jarenlang een van de meest betrouwbare auto’s ter wereld geweest. Hierdoor heeft het merk zich kunnen profileren als producent van kwalitatief hoogstaande auto’s. Daarnaast zijn de auto’s van Mitsubishi goedkoop in onderhoud, en rijden ze relatief zuinig. 

Dankzij de Lancer, die te zien was bij races en in games is het marktaandeel van Mitsubishi flink gestegen. Het is dan ook een goede middensegment auto die geliefd is bij jongere mensen. Met de nieuwere Mitsubishi Outlander is het merk ook de hybride markt ingestapt en zet Mitsubishi steeds meer in op moderne ontwikkelingen.

7. Suzuki

Suzuki heeft succesvol de overstap gemaakt van wapenproducent naar automaker. Het is een prima Japans automerk die opereert in het goedkopere segment. Dit doet Suzuki door goed te kijken naar slimme ontwikkelingen en kostenbesparingen zonder dat de kwaliteit erdoor wordt aangetast.

Hoewel het marktaandeel in Nederland van Suzuki slechts 2% is, staan ze toch bekend om de betrouwbaarheid. Een Suzuki heeft bijna nooit last van problemen, en de auto’s rijden zeer zuinig.

8. Subaru

Subaru richt zich als kwalitatief automerk op het wat duurdere segment. Daarnaast is de automaker zo ongeveer hofleverancier in de rally wereld met de Subaru Impreza. Ditzelfde model is ook te koop, en wordt regelmatig in Nederland gezien.

Het merk staat bekend om zijn boxermotor, die in bijna alle auto’s van meer dan 1500 cc wordt gebruikt. De auto’s zijn zeer veilig, en ontvangen hoge scores op dat gebied. Daarnaast blijven de meeste Subaru’s hun waarde goed behouden, waardoor deze voor een goede prijs te verkopen is.

9. Infiniti

Infiniti is het luxemerk van Nissan. Waar Nissan zich richt op goedkopere auto’s, hebben ze dit merk in het leven geroepen om een plek te veroveren in het luxe segment. De auto’s van Infiniti zijn zeer modern, en voorzien van alle gemakken om lange afstanden te rijden.

Hoewel het in Nederland een klein merk is, blijft het toch een zeer goede keuze. Infiniti richt zich erop om tegen 2021 alleen nog maar elektrische en hybride auto’s te produceren, waardoor ze een groter marktaandeel willen verkrijgen.

10. Daihatsu

Daihatsu is een goed automerk, die bekend staan om de kwaliteit en betrouwbaarheid. Echter rijden er van dit merk in Nederland steeds minder auto’s rond. Dit komt omdat Daihatsu niet meer actief is op de Europese markt. 

Ondanks de terugtrekking, rijden er nog altijd goede Daihatsu’s rond. Het merk richt zich op betaalbare en betrouwbare auto’s die weinig onderhoud vereisen. Wellicht komt het merk de komende jaren met nieuwe hybride en elektrische modellen op de markt.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Meest Populaire Soorten Schoenen Voor Vrouwen

Top 10 beste kappers van Utrecht