Top 10 Beste Italiaanse Restaurants In Amsterdam-Zuid

Voor echt authentieke Italiaanse gerechten moet je bij de beste Italiaanse restaurants in Amsterdam-Zuid zijn. Amsterdam-Zuid, waar de Pijp, het Zuiden van het Vondelpark, de Schinkelbuurt, de Rivierenbuurt en de Zuidas onder vallen, zit vol met heerlijke restaurantjes die de allerbeste Italiaanse gerechten serveren. 

Want Italiaans is in Amsterdam-Zuid zoveel meer dan een pizza. In de Italiaanse keuken worden veel verse ingrediënten gebruikt, en familierecepten zijn al honderden jaren geheim die alleen worden doorgegeven aan de volgende generatie. Gelukkig hebben de topkoks ook de weg naar Amsterdam-Zuid weten te vinden. Dit zijn de top 10 beste Italiaanse restaurants in Amsterdam-Zuid. 

1. Cucina Casalinga

Beeld: Cucina Casalinga

Cucina Casalinga is het beste Italiaanse restaurant in Amsterdam-Zuid. Daarom staat het fine dining huiskamer restaurant Cucina Casalinga ook in onze lijst op de eerste plek. In dit kleine restaurant aan de Stadionweg vind je een moderne interpretatie van de klassieke Zuid Italiaanse keuken. Bij Cucina Casalinga worden de gastvrijheid en de kunst van het koken Mezzogiorno gepresenteerd. 

En hoe, het menu is uitstekend, de ingrediënten komen rechtstreeks uit Italië en ze hebben een passie voor overheerlijk eten. Bij Cucina Casalinga krijg je een totaalplaatje, een echte Italiaanse ervaring in Amsterdam-Zuid. Alles in dit intieme restaurant ademt sfeer uit, en zorgt voor een unieke ervaring.

2. Roberto’s Restaurant

Beeld: Roberto’s Restaurant

In het Hilton in Amsterdam bevindt zich één van de beste Italiaanse restaurants van Amsterdam, Roberto’s Restaurant. Met professionele bediening, een uitgebreide wijnkaart en een wat luxere, maar overheerlijke menukaart is Roberto’s een Italiaans restaurant die je niet mag missen.

Onder leiding van Franz Conde worden de mooiste gerechten op tafel getoverd, die er niet alleen prachtig uitzien, maar ook nog eens heerlijk smaken. Bij Roberto’s zijn ze trouw aan de Italiaanse filosofie, en werken ze met uitsluitend verse Italiaanse ingrediënten. 

3. Sardegna

Beeld: Ristorante Sardegna

In de Cornelis Schuytstraat in Oud Zuid ligt het Italiaanse restaurant Sardegna. Vanaf het moment dat je binnenstapt beland je in Italië. Sardegna staat bekend om zijn combinatie van uitstekende wijnen, aangevuld met de lekkerste Italiaanse gerechten. De ingrediënten komen uit Italië, en de pasta’s bij Sardegna worden nog met de hand gemaakt.

Naast alle overheerlijke hoofdgerechten, zijn ook de toetjes bij Sardegna de moeite waard. In de zomermaanden kun je zowel binnen eten, als buiten op het terras in het zonnetje. Bij Sardegna is het genieten van de Italiaanse ambiance in Oud Zuid.

4. Restaurant Di Bruno

Beeld: Restaurant Di Bruno

Voor een vriendelijke service, en klein maar fijn Italiaans menu moet je bij Restaurant Di Bruno zijn aan de Willemsparkweg bij het Vondelpark. De keuken is modern Italiaans, en dat zie je terug in de samenstelling van de gerechten. Bij Di Bruno is het menu net wat anders, maar minstens net zo lekker.

Je kunt hier terecht voor een geflambeerde pasta al funghi porcini of een geraffineerde salata mista met op houtskool gegrilde groenten. En juist deze unieke combinaties, zorgen ervoor dat je Restaurant Di Bruno niet mag missen in Amsterdam-Zuid.

5. Impero Romano

Beeld: Facebook / Impero Romano

Op de vijfde plaats staat Impero Romano, een uitstekend restaurant gelegen aan de Amsteldijk. In dit restaurant met huiskamergevoel worden traditionele, verse Italiaanse gerechten geserveerd volgens authentiek recept. Het leuke aan Impero Romano is dat ze een aperitivo bar hebben, waar je vooraf even heerlijk kunt borrelen onder het genot van een wijntje of cocktail.

Maak een avondje bij Impero Romano compleet door te kiezen voor het verrassingsmenu bestaande uit 3, 4 of 5 gangen. Zo krijg je op één avond, het beste uit de Italiaanse keuken geserveerd.

6. l’Arena

Beeld: l’Arena

Voor een combinatie van echte Amsterdamse gastvrijheid en een goede Italiaanse keuken kun je neerstrijken bij l’Arena aan het Olympiaplein. Het restaurant ontvangt gasten zeer gastvrij, en heeft een menukaart om de vingers bij af te likken.

Bij l’Arena heb je de keuze uit een aantal verse pastagerechten, en een selectie aan Italiaanse vlees- en visgerechten. Daarbij wordt een wijnselectie gepresenteerd die perfect passen bij de smaken die je op jouw bord geserveerd krijgt. En zoals bij een echt Italiaans restaurant hoort, kun je bij l’Arena afsluiten met desserts zoals tiramisu, sgroppino of panna cotta.

7. Insieme Ristorante Italiano

Beeld: Insieme Ristorante Italiano

Insieme Ristorante Italiano is een kleinschalig, maar authentiek restaurantje in Amsterdam-Zuid. Ze worden gekenmerkt door het gebruik van verse, seizoensgebonden ingrediënten en een passie voor de Italiaanse keuken. En dat is terug te zien in de kwaliteit van de gerechten en de service.

Op het menu staan verschillende soorten huisgemaakte pasta’s, een tiental heerlijke antipasti, en een kleine, maar uitstekende selectie aan authentieke Italiaanse hoofdgerechten. Dit mooie restaurantje aan de Scheldestraat is een bezoek waard voor fans van de echte Italiaanse keuken.

8. De Pizzabakkers

Beeld: De Pizzabakkers

Zowel bij het Vondelpark als in de Pijp zijn de Pizzabakkers te vinden. Hoewel de naam niet heel Italiaans is, serveren ze wel een aantal van de beste Italiaanse pizza’s die Amsterdam rijk is. De pizza’s bij de Pizzabakkers zijn vers, rijk belegd en er zijn een aantal verrassende combinaties. 

Het open concept en de open keuken past perfect bij de Pizzabakkers. Mocht je dan ook zin hebben in een lekkere pizza op een goede locatie en met vriendelijke service? Spring dan eens binnen bij de Pizzabakkers.

9. Il Cavallino

Beeld: Il Cavallino

Voor de echte Italiaanse ervaring moet je bij Il Cavallino zijn aan de Maasstraat in de Rivierenbuurt. In het restaurant hangt een echt huiskamer sfeertje, en wordt gekookt volgens de Italiaanse traditie. Het menu bestaat uit diverse Antipasti, pasta, en authentieke Italiaanse gerechten zoals Ossobuco alla milanese.

De wijnkaart bij Il Cavallino is niet al te groot. Maar daar staat wel tegenover dat iedere wijn perfect bij de gerechten passen die ze serveren. En je mag natuurlijk niet de huisgemaakte tiramisu vergeten bij Il Cavallino.

10. Spaghetteria

Beeld: Spaghetteria

Voor een overheerlijke en snelle, verse pasta moet je bij Spaghetteria zijn aan het Olympiaplein. De afgelopen jaren is dit concept zich gaan uitbreiden door de hele stad, en ook in Amsterdam-Zuid is een locatie geopend. Spaghetteria serveert heerlijke verse pasta gerechten en een aantal toetjes die je niet mag missen.

Voor een simpele, maar goede pasta en een snelle service moet je bij Spaghetteria zijn. Bovendien wisselt het menu dagelijks, en kun je altijd kiezen voor de pasta van de dag.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 TikTok Accounts Met De Meeste Volgers In Nederland

Top 10 Beste Ski Attributen